Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Wie kent hüttenkase of cottage-cheese en onder welke naam het hier verkocht wordt...?

Ik ben verzot op hüttenkase maar kan het in Frankrijk nergens vinden. Het wordt in NL door Danone op de markt gebracht, dus dacht ik hier een goede kans te maken. Ik heb al talloze verze kazen uitgeprobeerd, maar tot op heden geen waardige, smakelijke vervanger gevonden. Vandaar dat ik me tot deze groep richt, wellicht zijn er onder jullie kookfanaten die deze kaas kennen en weten onder welke naam deze hier verkocht wordt...
Groet, Corneli

Weergaven: 4359

Berichten in deze discussie

probeer het eens zelf te maken: al roerend een liter melk (entier/vol, vers of gesteriliseerd) tegen de kook aanbrengen, dan een uitgeperste 1/2 citroen erbij doen, blijven roeren, totdat er een splitsing van de bestanddelen plaatsvindt.  Gebeurt dat niet, dan nog wat citroen erbij natuurlijk. Dan laten afkoelen en daarna een nachtje laten uitlekken in een theedoek in een vergiet.

Is gemakkelijker dan je denkt, en je kunt er best een litertje melk aan wagen ... succes

overigens ricotta is ook heel gemakkelijk te maken

Dag Corneli,

De Belgen noemen het platte kaas om aan te geven dat er nog geen rijping heeft plaats gevonden en er ook nog niet geperst is. De Fransen spreken van fromage Frais en is in de meeste supers hier wel te koop, veelal zit deze kwark dan een bakje met daarin een mandje De wei er wat uit laten lopen zodat de structuur wat korreliger wordt. M.i. moet die kwark wel 40 of tenminste 20% vet hebben (matiere gras) om goed te smaken.
Groeten,

Harry van Wees

Ha beste Corneli, ik hb momenteel niet de tijd alle berichten te lezen maar cottage-cheese lijkt hier op Faiselle; niet te waren met vaiselle! Het is wat romiger en dus minder grof, minder korrelig en tis iets geliger dus niet zoals in Nederland. Ik moet eerlijkheidshalve zeggen dat ik t minder lekker vind maar dat is wat t dichtstbij komt! Het is te koop bij Leclerc o.a. Lidl, Leaderprice weet ik niet. Succes, groet, José (en mocht er iemand iets weten wat dichterbij komt dan hoor ik dat ook graag!!!

hahaha ik denk dat het hier Mozzarella betreft..die witte natte bol..! En Harry ik ben benieuwd naar de naam van dat product waar dat mandje in zit?? En kun je dat ook bij Leclerc kopen misschien? (Graag gedaan Corneli)

.

Goede morgen Jose, Leclerc is voor ons zo'n 40 km rijden, daar komen we dus niet vaak. Maar zonder twijfel hebben die het ook in diverse soorten. De productnaam zal altijd iets zijn als Fromage Blanc of Fromage frais belangrijk is dat je dan kiest voor een hoog vetgehalte. Die heeft de meeste smaak. Overigens zag ik bij de Aldi kortelings: 'La petite Faisselle" maar met slechts 4% vet.

Dus even rondkijken bij de kwark, niet bij de Yoghurt daarvoor worden heel ander fermenten gebruikt en heeft daardoor een geheel ander structuur en smaak. Bij kwark wordt ook nog stremsel gebruikt. In feite is het zo dat als je die "platte kaas" gaat persen, pekelen en laten rijpen dat je dan kaas krijgt. Dat lukt je met yoghurt niet.

Een jaar of twintig geleden werd onze buurboer opgenomen in een ziekenhuis, het gevolg was dat iedereen kwam helpen om zijn koeien te melken maar dat ging niet altijd even vlot enz. Gevolg hij raakte zijn melkquotum kwijt. Toen hij weer beter was kom hij zijn melk dus niet meer kwijt en gooide die gewoon in de sloot. Wij, mijn vrouw en ik, zijn van die melk toen kaas, kwark, yoghurt en boter/karnemelk gaan maken. Toen de melkstroom ophield door de verkoop van de melkkoeien zijn wij gestopt maar hadden mooie ervaringen opgedaan.

Succes met zoeken.

Dank je wel Harry. En leuk die nwe ervaringen bij jullie boerenburen!!!

RSS

GA DIRECT NAAR:

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden