WebT@lk KennisC@fé
 
AANKONDIGING

Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!


Wie heeft hier ervaring mee, ik heb een grote aanhangwagen dubbel assen met een laadgewicht tot 2000 kg Het heeft dus een eigen Nederlands kenteken.

Ik heb een aantal vragen hierover.

  1. hoe kan ik deze omzetten naar een Frans kenteken, voor het invoeren van een auto met Nederlands kenteken ben ik bekend. ( moet de aanhangwagen worden gekeurd?- uitgevoerd? )
  2. mag je in Frankrijk met een auto op Frans kenteken rijden met een aanhanger met Nederlands kenteken.
  3. zelfde vraag voor Nederland Frans kenteken met een Nederlandse aanhanger?

Nog even ter aanvulling ik woon dus permanent in Frankrijk en ben in bezit van een auto op Frans kenteken.

Ben benieuwd wie hier ervaring mee heeft, de Franse weten hier geen antwoord op?

bij voorbaat bedankt voor jullie commentaar.

Weergaven: 2025

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20131030, Overheid, Vervoer

Reactie van Max Boret op 31 Oktober 2013 op 7.35

Ik heb, indertijd, mijn caravan, samen met mijn auto meegenomen naar Frankrijk. Ik heb de facturen gepresenteerd bij het belastingkantoor, dit was alleen nodig voor mijn auto. Bij de sous préfecture heb ik twee kentekenbewijzen gekregen (deze worden tegenwoordig opgestuurd), nummerbord gehaal en klaar!

Dus ik neem aan dat bovengenoemde stap dus ook voor jouw aanhanger geldt.

Reactie van Max Boret op 31 Oktober 2013 op 7.36

Oh ja, stap 2 en 3 van jou mogen volgens mij niet!

Reactie van Ingrid op 31 Oktober 2013 op 8.08
Ik heb vorig jaar zonder problemen 2 auto's geïmporteerd maar de (dubbelasser) aanhangwagen uiteindelijk niet. Omdat het merk hier niet gekend is volgt er een zeer comlexe procedure. Men wil alles over de aanhangwagen weten, zeer gedetailleerde werktekeningen, overzicht van de gebruikte onderdelen etc. Bij onze aanhangwagen is de onderkant hoger dan de franse wetgeving voorschrijft en zouden er modificaties moeten plaatsvinden. Al met al zagen we dat niet zitten en hebben we besloten deze niet in te voeren.
Reactie van Ben Weltevrede op 31 Oktober 2013 op 8.30
Hallo Jos,
Ik heb dit proces eerder dit jaar gedaan voor mijn Westfalia aanhanger. Het mooiste is natuurlijk als je een homologatieverklaring kunt krijgen, afgegeven door een Frans bedrijf. Bij mij kon dit niet.
Ik heb de Nederlandse importeur gebeld, die mij een formulier opstuurde waarmee mensen hun aanhanger konden overzetten op Franse platen. Met dat formulier ben ik naar de préfecture gegaan. Daar waren ze niet onder de indruk van het papierwerk. (Hangt mogelijk af van waar je woont, of wie je bij de balie aantreft...)
Ik werd naar de Dreal (zoiets als Rijksdienst wegverkeer) gestuurd.
Daar moest ik foto's maken van alle identificatieplaatjes en een formulier invullen. Na enige tijd kreeg ik een oproep om met de aanhanger naar de Dreal te komen voor een keuring. Alles OK, behalve een plaatje voor de dissel. Dat moet kennelijk voor alle aanhangers uit de EU verplicht is sinds 1 januari 2000. Dat plaatje zat er niet op. De (buitengewoon behulpzame) Nederlandse importeur heeft dat plaatje alsnog laten maken bij de fabriek.

Bovendien moest er een plaatje komen waar de afmetingen en gewichten op staan, maar dat kun je zelf maken.
Daarna kon ik weer naar de préfecture, en platen laten maken.

Ik geloof wel dat het toegestaan is om met een aanhanger met buitenlandse platen te rijden - het is een verzekeringskwestie.

Overigens stond mijn aanhanger met Nederlands kenteken vermeld op de groene kaart van mijn Franse verzekering. Ik had daar bij het afsluiten van mijn autoverzekering over onderhandeld. Later kreeg ik een mededeling dat dat niet werd verlengd...

Succes!

Ben
Reactie van Bob Caron op 31 Oktober 2013 op 9.28

Dag Jos,

Ik heb min of meer dezelfdde ervaring als Ben gehad. Mijn onderstel is van Al-Ko en de kiepbak is er door een carrosseriebouwer op geplaatst. Ik moest onder aan de bak een beugel  laten lassen i.v.m. de hoogte. Dit geeft in het kiep gebruik  wel wat beperkingen omdat je niet meer de volledige hoogte kunt halen bij de decheteries die nu allemaal platforms hebben gekregen dus als je een verlaging moet aanbrengen zou ik deze nu kantelbaar maken.

Bij mij zijn alle nummers in de dissel geslagen dus had niet zoals Ben een plaatje nodig.

Met een certificaat is het een fluitje van een cent.

Let wel even op de leeftijd van je aanhanger die mag niet ouder zijn dan 25 jaar anders willen ze hem niet meer importeren, die van mij was 24,5 dus net op tijd.

Succes,

Bob

Reactie van marja helleman op 31 Oktober 2013 op 10.00

Je gaat naar de sous prefecture en deze geeft je de nodige inlichtingen.

Succes.

 

 

Reactie van Magda van der Linde op 31 Oktober 2013 op 10.35
Jos, je kunt mij mailen(magdaenleen@orange.fr), dan kan ik eea toelichten.
Reactie van Jos van der Mijl op 31 Oktober 2013 op 11.32

Mag ik jullie alvast bedanken voor de reacties, het is dus allemaal niet zo eenvoudig als ik had gehoopt, mijn aanhanger is van Doornwaard uit 1986 het betreft vlg de rdw een niet geregistreerde uitvoering. ik wacht nog even de verdere reacties af, maar ben wel heel blij met al jullie ervaringen en tips.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

✔️ PLAATS BERICHT

✔️ PLAATS ADVERTENTIE

✔️ BEKOSTIGING

✔️ DONEER

(LATEN WE SAMEN DE KOSTEN DRAGEN)

GESELECTEERD

Foto's

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ...