WebT@lk KennisC@fé

 
AANKONDIGING

Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!


Arbeidsverleden informatie voor berekening pensioen

Welke instantie moet ik benaderen voor mijn Arbeidsverleden in NL?

Ik ben Fransman, woon en werk nu terug al een paar jaren in Frankrijk maar ik heb meer dan 20 jaren in NL gewerkt, zonder DIGID en in Frankrijk woonachtig kan ik dit niet aanvragen...

Ik heb overal gebeld maar niemand kan me helpen. Ik heb alleen van de UWV een overzicht ontvangen vanaf 1998 wanneer ze zijn gestart met het verzamelen van deze informatie, maar ik ben gestart in 1977. 

Ik heb natuurlijk een SOFI nummer maar daarmee kom ik niet ver...

Als iemand weet hoe ik deze informatie kan bekomen zonder Digid zijn jullie welkom, merci beaucoup!

Weergaven: 1379

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20170405, Geldzaken, Overheid

Reactie van Rianne Frenks op 5 April 2017 op 20.22

Uw arbeidsverleden doorgeven aan SVB. Je kan via de website een formulier aanvragen om dit in te vullen. U hebt ook rechtop AOW over de periode dat je gewerkt hebt in Nederland. Of bel met SVB in Breda (het kantoor voor Nederlands/Medelanders die in het buitenland wonen)

Reactie van marielle op 5 April 2017 op 20.24

Misschien heb je ook wat aan dit bericht, Eric. in de titel staat Frans pensioen, maar er staan ook veel inlichtingen in over mensen , die in Nederland én in Frankrijk gewerkt hebben

http://www.nederlanders.fr/profiles/blogs/3295325:BlogPost:751151

Reactie van suzywong op 5 April 2017 op 21.10
ik heb op de website van de SVB een aanvraag pensioenoverzicht ingevuld, zonder DIGID code
Reactie van Coen van Tijen op 6 April 2017 op 1.17

Ik ben het volledig eens met Rianne Frenks . Inderdaad is de SVB in Breda Uw contact en zij kunnen U zeker helpen . Om te beginnen zonder mails , brieven etc bel ze eerst even op en leg U situatie uit . Telefoon vanuit Frankrijk : 00-31-76-5485425 . U krijgt dan de receptie en U legt uit dat U in Frankrijk woont en graag informatie wilt ontvangen i.v.m. met Uw AOW in Nederland . Zij zijn altijd zeer vriendelijk , behulpzaam en to the point ! Ik weet zeker dat U hier al Uw gegevens zult ontvangen . Bovendien heeft U een SOFI nummer hetgeen alles nog eens gemakkeler maakt . Succes !

   

 

Reactie van Theodora Besse op 6 April 2017 op 7.16

Het Sofi-nummer heet nu Burger Service Nummer (BSN), maar is gewoon hetzelfde nummer gebleven. In deze EU-pensioeninformatie vind je alles over de aanvraag van pensioen in verschillende EU-landen (rechtsboven kun je de taal wijzigen in Frans). Volgens EU-regels zou je franse pensioeninstantie eigenlijk contact moeten opnemen met de SVB. Het land waar je woont is namelijk verantwoordelijk voor de verwerking van je aanvraag en het samenbrengen van de informatie over de opgebouwde rechten in de landen waar je hebt gewerkt. Maar wanneer ze dat niet doen kan je inderdaad het beste zelf even informeren bij de SVB in Breda.

Internationale pensioenaanvragen duren lang. Aanbevolen wordt om 6 maanden van tevoren mee te starten. Van mijn eigen pensioenaanvraag (2005, ik woonde toen nog in NL) herinner ik me dat ik een formulier kreeg toegestuurd van de SVB dat ik moest invullen. Ik moest van vele jaren terug alle verschillende werkgevers plus precieze data opgeven. Omdat ik een zeer afwisselend en versnipperd arbeidsverleden had wist ik al die data niet meer, dus vulde ik overal in: onbekend of ik zette een vraagteken. Ook vergat ik een paar periodes/werkgevers.

Wie schetst mijn verbazing toen ik vervolgens een keurig overzicht ontving van de SVB met alle werkgevers en alle precieze data vanaf de zestiger jaren! Succes met alles! 

Reactie van Theodora Besse op 6 April 2017 op 7.29

PS Misschien heb je ook iets aan deze informatie van Que Choisir over de persoonlijke pensioenrekening, hoewel dat artikel alleen over franse pensioenen gaat, opgebouwd in verschillende regimes. Maar wie weet vind je op www.info-retraite.fr ook wel info over gewerkte periodes in het buitenland.

Reactie van le boles eric op 6 April 2017 op 8.42
Bedankt allemaal met deze informaties, ga ik hiermee aan de slag!
Merci à tous,
BàV

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

✔️ PLAATS BERICHT

✔️ PLAATS ADVERTENTIE

✔️ BEKOSTIGING

✔️ DONEER

(LATEN WE SAMEN DE KOSTEN DRAGEN)

GESELECTEERD

Foto's

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ...