Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Gezocht:

Contact met Nederlanders die permanent wonen in/of omgeving Decazeville voor tip's/advies. (12)

Beheers de Franse taal niet.

Weergaven: 655

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20191001, Auvergne, Contact Gezocht

Reactie van Tascha Bos op 1 Oktober 2019 op 11.00

Hallo Diana, wij wonen in Maurs. Je mag me altijd een bericht sturen als je tips/advies nodig hebt. Groeten, Tascha

Reactie van Yvonne -Tarn op 1 Oktober 2019 op 14.27

Diana, welkom in het Franse land. Kleine correctie maar niet geheel onbelangrijk: Decazeville maakt geen deel uit van de regio Auvergne maar ligt in het departement Aveyron (12) wat weer deel uit maakt van de regio Occitanie (voorheen Midi-Pyrénées genoemd) Zelf wonen we in de Tarn (81) in de omgeving van Albi. Heb je vragen stuur gerust een bericht via deze site 

Reactie van El Burro Català op 1 Oktober 2019 op 16.53

Juist @Yvonne -Tarn! En @Tascha Bos: het plaatsje Maurs, dat werd ooit toch het 'Nice du Cantal" genoemd? Ik wijk af van het onderwerp, excuses.

Reactie van Tascha Bos op 1 Oktober 2019 op 16.59

Ja dat klopt El Burro Català, het wordt nog steeds liefkozend Maurs-la-Jolie, la petite Nice du Cantal genoemd.

Reactie van El Burro Català op 1 Oktober 2019 op 19.47

Ah, wat leuk. Het plaatsje heeft ook hele mooie grote platanen, zo herinner ik mij. Die zorgen natuurlijk vooral ook voor die mediterrane sfeer. Dank je Tascha.

Reactie van Nora op 1 Oktober 2019 op 19.50

Beste Tascha en Yvonne, fijn dat ik bij jullie terecht kan voor vragen en advies. Sorry, natuurlijk moet het de Aveyron zijn. Heb veel stress en problemen in mijn tijdelijk verblijf en in mijn haast heb ik niet goed gekeken. Mijn excuses.

Reactie van louise meertens op 1 Oktober 2019 op 19.57
U woont in Firmi dan kunt u zich gratis inschrijven in de bibliothèque & médiathèque rue Gambetta 30 Decazeville. Abonnement incl. lenen van boeken/ cd,s is ook geheel gratis. Meenemen : geldig persoonsbewijs ( Nederlands paspoort oké) en bewijsje dat u in Firmi woont. Sommige balie medewerkers spreken woordje Engels. De biblio. heeft een uitgebreide kinderbiblio. Zou beginnen met bv Jip en Janneke ( staat in NL op pdf gratis te lezen). In het Frans heet het Ribambelles & Ribambins. Ook le petit prince ( de kleine prins) is in het Nederlands vertaald. Denkt u dat de stap te groot is , regelmatig ben ik deze maand in Decazeville, dan kunt u een afspraak maken dat ik met u mee ga om u in te schrijven en u eventueel te adviseren . tel; 0565728506 . woordenboekjes prisma NL- FR / FR-NL staan op mijn laptop dus daar mag u van mij met een usb stick een copie van maken.
Reactie van Tascha Bos op 1 Oktober 2019 op 20.45

Laat maar weten als ik kan helpen hoor, je mag me altijd een app sturen via 0658175415, mocht je daar behoefte aan hebben. 

Reactie van Nora op 1 Oktober 2019 op 21.28

Beste Tascha, omdat je het dichtst bij woont ga ik een dezer dagen contact met je opnemen.

Louise, Het is een goede tip om naar de bibliotheek te gaan. Ik heb het liefst gewoon les ipv zelfstudie. Maar ik ga er over nadenken.

Yvonne dankje voor je reactie.

Mijn hartelijke dank voor jullie allemaal voor jullie reactie.

Reactie van ineke blom op 4 Oktober 2019 op 10.47

Ik woon tussen Rodez en Albi in. Op de grens met de Tarn, maar. nog net in de Aveyron. Ik ben destijds naar de GRETA in Rodez gegaan om Frans te leren. Twee keer in de week franse les met allemaal buitenlanders. Erg gezellig en je steekt er wat van op. Daarnaast lid geworden van een patchwork clubje van ons dorp. Onzinnige bezigheid vind ik eerlijk gezegd, maar het was voor mijn taal heel goed om met een stel Franse vrouwen een uur in de week te 'babbelen'. (de patchwork deken is nooit af gekomen)

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden