NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Déclaration de chiffre d'affaires (regime Micro Bic)

Via Net-entreprises.fr had ik mij al aangemeld en ook het bankrekeningnummer voor automatische incasso is al goedgekeurd. 

Ik wil mijn inkomsten voor het eerste trimester nog invoeren en belasting betalen, maar ik weet alleen niet waar ik dat precies moet doen.

Ik had ook een bericht verstuurd vanaf de website, met de vraag hoe ik hiermee verder moet, maar nog steeds geen antwoord.

Ik had het papieren formulier van RSI gekregen, maar dan moet je een cheque toevoegen die ik niet heb.

Heeft iemand hier ervaring mee?

Groeten,

Jan Pompe

Weergaven: 622

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20170619, Geldzaken, Midden- en Kleinbedrijf

Reactie van edith janzen op 19 Juni 2017 op 14.06

Na inloggen met bovengenoemde procedure, kom je op een pagina waar je het 2e regeltje aanklikt, dus declaration CdA, daarna kom je op de pagina waar je de inkomsten kunt invullen, per categorie een blok. Vanzelf komt het af te dragen bedrag onderaan te staan. Verzenden en afwachten tot ze het van je rekening afschrijven. Ik betwijfel of het 1e trimester nog kan, het 2e trimester komt beschikbaar na 1 juli. Betalen zonder cheque kan bij je bank met een eenmalige boeking, kost wat extra.

Reactie van Jan Pompe op 19 Juni 2017 op 16.06

Na inloggen kom ik hier:

En na het klikken op één van de links:

Hier kan ik vervolgens nergens meer op klikken (wel in het menu)

Reactie van Theodora Besse op 20 Juni 2017 op 7.03

Kom je daar ook terecht na klikken op "Accéder à la déclaration"? Dan ben je dus te laat om het eerste kwartaal 2017 via net-entreprises te declareren. Ook wel logisch, want je was toen nog niet op die service geabonneerd.

Dus zal je op een andere manier moeten betalen. Je maakt het verschuldigde bedrag over per bank en stuurt het formulier terug met ingesloten een briefje dat je geen cheques hebt en dat je het bedrag hebt overgemaakt op hun rekening. Hopelijk is die je bekend.

En vraag zo snel mogelijk cheques aan bij je bank, want hoe achterlijk die ook zijn, in Frankrijk kun je niet zonder. Dat geldt eens te meer wanneer je een bedrijfje hebt.

Reactie van Jan Pompe op 20 Juni 2017 op 15.05

Ja, dan kom ik daar ook terecht. In de bovenste balk (Trimestrielle) staat dat de betaling tot 30 juni kan. Op het formulier van RSI staat: Date limite de réception 31-07-2017 dus daarmee heb ik nog meer dan een maand.

Op de site van RSI kan ik mij niet aanmelden, omdat het nummer Sécurité Sociale (dat ook op het declaratieformulier staat) niet herkend wordt.

Ik kan hier nog geen bankrekening krijgen omdat ik nog geen adres heb met een energiecontract.
Ik heb hier alleen een Compte Nickel account en kan dus geen cheque's krijgen.
Zojuist, in een chatsessie met ING NL begrepen dat daar ook geen cheques te krijgen zijn.

Ik kan ook geen bankrekeningnummer van RSI Toulon vinden.

Reactie van La VV op 21 Juni 2017 op 11.13

Beste Jan, Je kunt als het goed is ook een bank rekening openen met een NL energie rekening en dus op een NL adres, dat is mij i.i.g ooit gelukt bij de BNP PARIBAS. Maar je kunt het verschuldigde bedrag ook gewoon even overmaken vanaf een NL bankrekening aan de RSI, dat gaat zelfs heel makkelijk. Je moet ze heel even bellen en vragen of ze je een RIB willen mailen van de desbetreffende instantie. Er staat op het formulier dat je over de mail krijgt ook een betalingsreferentie op die slaat op het kwartaal in kwestie van, dacht ik 18 cijfers. Vergeet dat niet te vermelden. Groetjes en succes, Lie

Reactie van Jan Pompe op 12 Juli 2017 op 2.45
RSI gebeld, daar adviseerde men mij (i.v.m. mijn zeer beperkte Franse taal) om CCAS te laten bellen, maar bij de CCAS hier (dat ik al meer dan een jaar gebruik als postadres voor formele post) blijft het altijd in het het Frans, maar ze wilde wel een keer een uitzondering maken door een collega te bellen die Engels sprak. RSI legde uit dat het alleen via een automatische machtiging kon, of een éénmalige machtiging of een cheque, maar zeker niet met een overschrijving.
Ik kreeg een RSI formulier voor éénmalige machtiging mee, dat ik samen met het declaratieformulier heb opgestuurd.

Vandaag kon ik inderdaad de declaratie van het tweede trimester vlot invullen op net-entreprises.fr incl. mijn bankrekeningnummer van Compte Nickel.

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.

Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

--

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0