NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk

Na een bloedstollende speurtocht is Ton Hilderink, bij een select publiek bekend als eloquent  en somtijds controversieel blogger, in blakende gezondheid aangetroffen in zijn afgelegen huis in de Creuse. Voor wie dat nog niet goed kan bevatten, was hij op verzoek van de fotograaf bereid een recente regiokrant te tonen. Ton, zichtbaar beduusd onder de plotselinge belangstelling, laat weten dat zijn moreel uitstekend is en dankt zijn vele lezers die via verschillende wegen hun zorgen hebben geuit. De zoektocht naar de waarheid werd geïnitieerd door diverse Nederlanders die woonachtig zijn in Frankrijk.

“Het is wel even schrikken”, zegt Ton, als de onderzoeksjournalist van TuF hem bevraagt. “Je kijkt nietsvermoedend op internet en ziet ineens je eigen overlijdensadvertentie. Dan staat je hart stil. Even dacht ik dat het een wrange grap betrof, zoals wel vaker het geval is in de duistere krochten van het wereldwijde web. Toen de dagen daarna de condoleances binnenstroomden en rouwboeketten werden bezorgd, met een dominante plek voor maagdelijke witte aronskelken, zonk de moed me in de schoenen. Even had ik het idee dat ik mezelf ontstegen was. Erg verwarrend.”

Al snel ontdekte Ton dat er een pijnlijk misverstand in het spel was. De online doodstijding betrof niet hem, maar een gelijknamige oom van vaderszijde. “Mijn bloedeigen peetoom, nota bene, uit Twente. Net als ik leidde hij een teruggetrokken leven en had hij geen contact meer met de familie. Maar ik hield wel veel van hem, op mijn manier. Helaas scheidden onze wegen toen ik dertien was. Wellicht is dat de reden waarom ik niet van zijn overlijden op de hoogte ben gesteld. Ik ervaar het als een groot verlies, al voel ik er niet veel bij. De blijdschap rond het heuglijke feit dat ik springlevend blijk te zijn, overheerst. Wel knijp ik mezelf vaker dan vroeger in mijn arm. Uiteraard gaat mijn medeleven met terugwerkende kracht uit naar mijn tante en de kinderen van mijn peetoom.”

De talrijke reacties en de vele vragen naar zijn welzijn, naar aanleiding van het verwarrende condoleancebericht dat in mei op internet verscheen, lieten Ton niet onberoerd. “De mensen zijn zo slecht nog niet”, zegt hij, “ik ga oprecht proberen mijn pen wat minder vaak in vitriool te dopen en heb me voorgenomen vegetariër te worden.” Bij de vraag of we ook op dit onvolprezen forum weer vaker kunnen genieten van zijn virtuoze schrijfsels, antwoordt Ton: “De tijd zal het leren.”

Met een even geheimzinnige als ironische glimlacht voegt hij daaraan toe: "Als ik tenminste tijd van leven héb...!"

 

Weergaven: 1333

Rubrieken,klik voor meer berichten in dezelfde rubriek

20190718, Korte Verhalen

Reactie van Susan op 18 Juli 2019 op 14.10

ha Ton tja nu ik dit lees waar was je? en je pittige verhaaltjes ga je daar weer mee door? vond ik wel leuk hoor , anders wordt het hier op de site maar te tam.

Reactie van Ton Hilderink op 18 Juli 2019 op 14.34

Dank voor je vriendelijke reactie, Susan. Ik was een tijdje druk met andere (ook leuke) zaken. Of er nog 'pittige' verhaaltjes komen? Vast wel. Al was het maar om jou een plezier te doen. Groet uit de Creuse!

Reactie van El Burro Català op 18 Juli 2019 op 17.06

Ton. Je bent me er eentje.

Reactie van Ton Hilderink op 18 Juli 2019 op 17.19

Dat beschouw ik als hartelijk compliment, El Burro. Dank.

Reactie van Piet van Wilpen op 18 Juli 2019 op 18.06

Ook ik schrok toch wel toen DE overlijdensadvertentie onder mijn ogen kwam.
Ik bladerde op de website GeenStijl en daar werd er ruim aandacht aan besteed.
Sans rancune dacht ik en bestelde een rouwboeket. Geen, voor de hand liggend, boeket Aronskelken maar een zorgvuldig geplukt boeket 'Calystegia Sepium'.


I
k hoop TuF/Ton dat je de bijnaam van deze plant niet al te letterlijk hebt genomen.

In dit forum heb ik wel eens een vraag over deze plant gesteld. Het is een niet te bestrijden onkruid.
Werkende in de tuin heb ik geleerd dit te respecteren!

En, eerlijk gezegd, af en toe heb ik ook gemis gevoeld aan de 'pittige' verhaaltjes.
Zie er naar uit en doe je dat dan wel onder 'eigen' naam?
Groet uit de Dordogne!

Reactie van Brittany op 19 Juli 2019 op 10.56

Ik weet niet of ik daarvan zou schrikken. je weet van je zelf toch wel dat je leeft?  Het moet alleen niet administratief geregistreerd worden. Het schijnt vreselijk moeilijk te zijn om de administratie ervan te overtuigen dat je niet bent overleden. zelfs als je in levende lijve voor ze staat.Verder natuurlijk je familie inlichten dat het niet om jou gaat en daarna gewoon kijken wat er gebeurt. Ik zie dat zo voor me allerlei bloemen worden gebracht etc. Weet je meteen wat men van je vond (vind). Nee hoor ik zou er niet van schrikken 

Reactie van Ton Hilderink op 19 Juli 2019 op 12.10

Nou, Brittany, afgaande op het aantal troostboeketten dat werd bezorgd, stond ik er niet best op... De schrik viel wel mee, hoor. Anderen waren vooral geschrokken van de tijding, hoorde ik, onder meer via Franse bronnen. Die zorgen heb ik met dit levensbericht weg willen nemen. Je hebt gelijk, je weet zelf dat je leeft, hoewel men zich soms, de vroege ochtend na een lange, zwoele Franse avond, bijvoorbeeld, meer dood dan levend voelt. Dank voor je vriendelijke bericht en hartelijke groet!

Reactie van Brittany op 19 Juli 2019 op 14.32

Aan het einde van de zwoele Franse avond een hele fles niet te koud, water drinken voor je gaat slapen schijnt levensopwekkend te zijn de volgende morgen.  groet

Reactie van Susan op 19 Juli 2019 op 15.19

ha ha wel een wc neerzetten naast het bed of de pot op.

Reactie van Ton Hilderink op 19 Juli 2019 op 15.28

Heel veel dank voor de (ervaringsdeskundige?) tips, dames!

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.


Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

-

Google advertenties

© 2019   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0