NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

En ineens was er weer een felle discussie verdwenen... jammer, jammer ook de felheid waarmee het soms gebeurt. Jammer ook dat veel Nederlanders vooroordelen hebben over Fransen en vooral hun manier van werken en klussen. Voorbeelden te over van goede en kwade Franse en Nederlandse artisans. Ik wil daar niet op in gaan, maar ik dacht bij de weggehaalde discussie aan een artikel van Bans Heijnen in NRC laatst 'Hoe ik Fransman werd'

Ik weet niet of de link hieronder werkt, of dat je een abonnement moet hebben. Kopiëren doe ik het niet, mag geloof ik ook niet. Het gaat Heijnen om een manier van denken, een benaderingswijze en ik denk dat hij meer dan gelijk heeft.

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/05/03/hoe-ik-fransman-werd-a3957799

Gewoon lezen als het lukt en dit Heijnens vredelievend geschrift waarderen, geen ellenlange discussies over gaan voeren, aub.

Groet, Harriet

Weergaven: 1214

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20190520

Reactie van Harrien op 20 Mei 2019 op 21.34

Oeps, sorry Bas.. de columnist heet Bas Heijne.

Een van de beste van Nederland (is mijn bescheiden mening)

Reactie van Susan op 20 Mei 2019 op 21.45

geweldig  artikel, dank je wel .

Reactie van Juliette op 21 Mei 2019 op 6.20

Precies dat, ja. Prima artikel. Door mijn werk in Frankrijk ontmoet ik veel niet-Fransen. Vaak doordrenkt van over-romantische gedachten over ons mooie land. Of juist van "wat is het mooi, maar er moesten geen Fransen wonen", het domste cliché dat ik helaas te vaak hoor. An open mind is a joy forever. Heeft ook niets met Frankrijk en Fransen van doen.

Reactie van marielle op 21 Mei 2019 op 8.43
Ik kan het artikel niet lezen, want ik moet me dan inloggen en een abonnement betalen.....jammer
Reactie van Lucia op 21 Mei 2019 op 9.18

En zo is het gewoon. Waar vind je nog een loodgieter die komt, constateert dat er alleen maar een knop omgedraaid hoeft te worden en bij het weggaan mijn vraag over de kosten wegwuift en mij een goeie dag wenst verder. En we wonen behoorlijk afgelegen hoor. Even wat verder kijken dan onze Nederlandse verwachtingen en het is een feest om in Frankrijk te wonen.

Reactie van eric van keulen op 21 Mei 2019 op 12.05

@Marielle, volgens mij krijg je eerste 5 artikelen gratis, en ben je niet verplicht een abo te nemen.

Reactie van Susan op 21 Mei 2019 op 13.27

ja je kan het zo lezen ik heb ook geen abo en inloggen hoeft ook niet .

Reactie van marielle op 21 Mei 2019 op 14.27
Eric, maar ik ben nu wel aan mijn 5e x gekomen waarschijnlijk....Het is niet de eerste keer dat ik iets op NRC lees, vandaar
Reactie van eric van keulen op 21 Mei 2019 op 20.52

Natuurlijk gaat het zo als Bas Heijne beschrijft. Het behoort selon moi toch ook zo te zijn dat je in je gastland, dat je meestal zelf gekozen hebt, thuisvoelt na een bepaalde periode. En dus de onaangenaamheden die er zijn, ook in FR, niet meer als bepalend ervaart in je leven. Maar vooral eruit haalt waarvoor je gegaan bent. Ik leef, ik werk en ik vind het heerlijk in dit land, en mijn épouse met mij. Al 12 jaar, en ik hoop dat het nog lang zo kan zijn.

Reactie van wilsam op 21 Mei 2019 op 22.46

Vooroordelen hebben vele voordelen. Er is niet heel veel denkwerk voor nodig en medestanders zijn makkelijk te vinden in de kroeg of op Facebook. Het brein koppelt negatieve ervaringen aan het vooroordeel (confirmation bias), waarna je kan zeggen “zie je nu wel?” of “wat had ik je gezegd?” Positieve ervaringen die het vooroordeel logenstraffen, worden schouderophalend ontvangen, als deze al worden geregistreerd. Zo blijft het leven simpel en overzichtelijk. 

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.


Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

ZOEK IN ONZE ZUSTERSITE

CORONA | COVID-19

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0