Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

 

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Internet; wie kan me adviseren over de juiste oplossing? Abonnement of prepaid en welke provider?

Goedemorgen,

Sinds mijn vrouw en ik op zoek zijn naar een ‘maison secondaire’ lees ik op dit forum mee. In augustus 2020 hebben we in de Dordogne (24480) een mooie woning gevonden en juli jongstleden het definitieve koopcontract getekend, 
Ik loop nu te stoeien met het internet. Het trage ADSL van de oude bewoners via Orange is inmiddels beëindigd. Ik wil voortaan het 4G-signaal met een externe buitenantenne opvangen en dan m.b.v. een 4G-router van Huawei (B535-333) een IPhone, IPad en laptop kunnen gebruiken. 
Ik heb door het streamgedrag van vrouw en kinderen (Netflix, YouTube etc.) veel data nodig en dacht dit te doen met een Franse simkaart, liefst met onbeperkte data. 
Mijn vraag is nu of ik een abonnement op prepaid daarvoor de beste oplossing is. Bij een abonnement betaal ik ook voor de maanden dat ik niet in Frankrijk ben. De komende drie jaren zal ik er alleen de schoolvakanties doorbrengen. Onnodig duur lijkt me. 
Bij een prepaid Sim met erg veel data weet ik niet of ik na verbruik weer kan opladen. Bij een goedkope provider als Free kan een prepaid simkaart via een automaat worden aangeschaft, maar ik kom er niet achter waar die automaten staan. Een Free-winkel is voor ons niet om de hoek.
Helaas heb ik bij Frans op de middelbare school onvoldoende opgelet om de websites van de Franse providers goed te begrijpen. 

Ergo, wie kan me informeren bij het vinden van de juiste oplossing? Abonnement of prepaid en welke (Franse?) provider? Op een telecommast op ca. 1.5 km van ons huis zitten Orange, Bouygues en Free.  Mijn telefoon selecteert automatisch Orange (twee ontvangststreepjes) en de telefoon van mijn vrouw Orange (twee ontvangststreepjes). Het signaal van Free moet ik zelf selecteren en komt wat minder sterk binnen.

Hartelijk dank voor het lezen van dit eerste bericht!

Weergaven: 1305

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20210920, Telecommunicatie

Reactie van jaap op 20 September 2021 op 10.59

De meeste antennes hebben momenteel alle 4 providers in de mast hangen. U kunt dus het beste kiezen uit Bouygues en Red-By-SFR, vanwege de scherpste aanbiedingen.Kijk voor de dichtstbijzijnde antenne bij u in de buurt op cartoradio.fr (ik zie bijna alleen maar pylonen met antennes van 4 providers)

Neem geen prepaid, dit is veel duurder.

De abonnementen zijn veelal "sans engagement" oftewel per maand opzegbaar. De goedkoopste aanbiedingen-abo's zijn zowel bij B als R € 15 per maand voor 200 GB (zoals toevallig NU), maar komen maar een paar keer per jaar in de aanbieding. Dus op het juiste moment toeslaan vlak voor u naar uw 2e huis gaat en daarna weer opzeggen en hopen dat er de volgende keer weer een aanbieding is.

Reactie van Jako op 20 September 2021 op 14.08

Ja, prepaid simkaarten zijn duur en de geldigheid verloopt ook snel. Daar wordt het niet goedkoper van. Opzeggen en hopen dat er weer een leuke aanbieding komt als je weer naar Frankrijk gaat is m.i. ook niet handig. Neem een goedkoop abonnement en hou die zo lang als dat bevalt. Zie die €180/jaar als kosten voor de 2e woning. Je zult nog veel meer van die jaarlijkse kosten krijgen, zoals kijk- en luistergeld van €138,-/jaar. En natuurlijk de diverse lokale belastingen.

In Frankrijk zijn geen anonieme simkaarten meer mogelijk, reken op een procedure om de identiteit te bevestigen. Hetzij direct in de winkel hetzij achteraf bij bestelling via internet.

Voor het begrijpen van Franse websites kun je natuurlijk de browser vragen om die naar het Nederlands te vertalen. Rechtstreeks beschikbaar in Google Chrome.  Een Franse bankrekening en credit card is overigens aanbevolen bij het bestellen van mobiel internet. Nogal wat providers eisen betaling vanaf een Franse rekening, vooral de goedkope.

Reactie van Robert op 20 September 2021 op 17.26

Bij provider Free hebben ze een hybride oplossing beschikbaar, de Freebox Delta (er zij meerdere smaken beschikbaar) De box werkt samen met je huidige telefoonlijn en een 4G antenne (wel moet je dan binnen het bereik van een free antenne zijn). Heb onlangs mijn Freebox Revolution omgeruild voor een Freebox Delta. Ben toen van 8Mbit naar minimaal 24 Mbit gegaan. Met de app couverture mobile kun je exact nagaan of er een Free antenne  bij je in de buurt staat.

Reactie van Suzanne op 20 September 2021 op 17.32

Hoe is je Nederlandse abonement? Als je alleen voorlopig in schoolvakanties er bent, kun je denk ik  goed vooruit met je Nederlandse abonnement en tel als hotspot?

Hier postcode 24220 is ontvangst Orange beroerd, SFR ( Vodafone) goed. 

KPN pakt "normaal" Biuques of Orange, maar soms ook SFR.

Wellicht ff abonnement Nederland ff bekijken.

Reactie van Egon Wevers op 20 September 2021 op 22.56
Dank voor de reacties beste mensen.
@jaap en @jako: ik heb geen bezwaren tegen een abonnement en zeker niet wanneer ze maandelijks opzegbaar zijn, maar dan wel een abonnement met heel veel data, liefst onbeperkt want ik denk in een maand met al dat streamen door mijn gezinsleden toch zeker 100GB nodig te hebben. Een abonnement bij Bouygues voor €15 en dan 200GB is dan natuurlijk fantastisch. Kan het me bijna niet voorstellen.
@jaap, kun je je me een link sturen van de webpagina waar dat aanbod te vinden is? Ik heb vergeefs gezocht.

Nog een laatste vraag, misschien wat dommig maar ik ben niet goed thuis in de telecomwereld. Kan ik in mijn Huawei-router ook een Nederlandse simkaart stoppen?
Reactie van jaap op 21 September 2021 op 0.18

Antwoord op jouw laatste vraag: ja 

Antwoord op 1e vraag:

https://m.bouyguestelecom.fr/?v=1.9.4

Het verbaast me wel dat je dat niet hebt kunnen vinden overigens. 

Reactie van Egon Wevers op 21 September 2021 op 9.12
Dank Jaap. Mijn Frans laat me bij het zoeken in de steek.
Ik voel wel wat voor die aanbieding van Bouygues, maar bij het invullen stuitte ik op ‘naissance’. Inmiddels begrijp ik dat ik hier de streek van geboorte moet invullen, maar ik kan alleen uit Franse departementen kiezen. Bovendien vrees ik dat het abonnement van een Franse bankrekening moet worden afgeboekt of credit card moet worden afgeboekt en die heb ik beide niet.
Is er een omweg om dit abonnement toch te kunnen aanschaffen?
Anders m’n KPN opwaarderen en tweede simkaart aanvragen, maar dat wordt nooit zo’n mooi pakket (200GB/€15) als bij Bouygues.
Reactie van jaap op 21 September 2021 op 9.31

Zonder creditcard en enige kennis van de franse taal  is het in FR online slecht inkopen doen. Bij geboorteplaats kun je kiezen uit 99 etranger. En bij vrijwel alle on-line aanbieders moet je de SIM kaart éénmalig betalen met creditcard en het abonnement maandelijks via autom afschrijving (kan vaak wel via NL bank) EN laten bezorgen op een frans adres. 

Reactie van Jako op 21 September 2021 op 9.53

Bij Bouygues  kun je ook met PayPal betalen. In ieder geval kun je daarmee de simkaart betalen als je een Nederlands betaalmiddel koppelt aan een PayPal rekening.

Maar ik denk niet dat je het abonnementsgeld met PayPal kunt betalen en verwacht ook niet dat dit mogelijk is vanaf een niet- Franse bankrekening, maar je kunt het proberen in te voeren.

Reactie van jaap op 21 September 2021 op 10.50

Bij Red-by-SFR kun je sowieso het abonnement maandelijks via een NL bank betalen, maar ook daar moet de eerste aankoop van de SIM kaart met een creditcard betaald worden.

De online winkels kunnen zo goedkoop aanbieden omdat er geen fysieke winkelondersteuning is voor deze abonnementen, maar alles online verloopt.

De omweg is er , als iemand anders via zijn/haar creditcard het tientje wil betalen voor jou.

Mijn advies is: ga op franse les of gebruik een vertaaltool en neem een credit card.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Uw donatie is nodig

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden