www.nederlanders.fr

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk

Is het achterlijk om mails nog te beantwoorden?

Bij mij begint het er wel op te lijken, ik krijg regelmatig aanvragen voor mijn gites, mensen vragen bijvoorbeeld of er die en die week nog plaats is en of ze een offerte kunnen krijgen, óf dat men een chambre d'hôte wil boeken terwijl ik die niet heb. Ondanks dat op alle sites, waar ik adverteer,  is aangegeven dat de gites die weken al bezet zijn, en dat het gites betreft en geen B&B, stuur ik dan een mailtje met de mededeling dat alles bezet is of dat ik geen B&B ben.

Maar steeds meer als je een (uitgebreide) offerte maakt voor weken die nog vrij zijn, krijg je helemaal geen respons meer van de aanvrager. 

Nu ben ik bijna op het punt beland om zelf ook maar geen antwoord meer te geven op mails met aanvragen voor weken waarvan men kan zien dat ze al bezet zijn, of dat het gites betreft en géén chambres d'hôtes!

Hoe gaat u hiermee om?

 

Weergaven: 2021

Tags: (Klik voor berichten in dezelfde rubriek) 20190619, Horeca en Toerisme

Reactie van Elloy op 19 Juni 2019 op 18.51

Vriendelijk en beleefd reageren naar klanten en potentiële klanten is volledig achterhaald. Volgens mijn is dat ook nog nooit succesvol gebleken. Klanten die uw advertentietekst niet goed lezen, verdienen al helemaal geen antwoord.

Reactie van Margriet op 19 Juni 2019 op 19.43

Mensen lezen inderdaad niet meer. Ik laat toch altijd vriendelijk weten dat wij geen beschikbaarheid meer hebben. Standaardtekst en kopieer/plak kost niet veel tijd.

Al vanaf dat wij begonnen met de verhuur (bijna 12 jaar geleden) heb ik eerlijk gezegd nooit verwacht dat iedereen zou reageren op mijn mail met beschikbaarheid- en prijsinformatie. Ik realiseer dat men vaak bij verschillende accommodaties iets aanvraagt en er maar met 1 in zee gaat. Zelf zou ik overigens wel iets van me laten weten, maar niet iedereen lijkt hier zo over te denken.

Wij hebben voornamelijk Franse gasten en de Franse e-mail-cultuur lijkt anders te zijn dan in Nederland. Wij verwachten altijd een reactie/bevestiging op een e-mail, al is het alleen maar een ontvangstbevestiging en dat men je mail in behandeling neemt. Dat is hier niet gebruikelijk. Men leest de mail, doet de gevraagde actie, en informeert jou niet over de uitvoering. 

Lastiger was die gast die nooit op ons voorstel reageerde, terwijl daar toch duidelijk in staat hoe men kan reserveren, en die op de gevraagde datum wel gewoon op de stoep stond ;-)

Reactie van Theodora Besse op 19 Juni 2019 op 19.51


Ik antwoord altijd zo snel mogelijk. Het zou me niet lekker zitten om een ingesproken boodschap (ik beantwoord onbekende nummers niet) of email niet te beantwoorden. Ik krijg vaak een verbaasde reactie: Dank u wel voor uw snelle antwoord. Daaruit maak ik op dat velen dat niet of nauwelijks doen.

Hoewel op mijn website en in wandelgidsen duidelijk staat dat men minstens twee dagen tevoren moet reserveren, zijn er nog steeds gasten die telefonisch vragen of ze dezelfde of de volgende dag kunnen komen. Ook die telefoontjes beantwoord ik altijd.

Ik zou zelf ook niet graag vergeefs wachten op een antwoord. Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. Dat mensen minder goed lezen, is normaal. Er komt heden ten dage zo verschrikkelijk veel informatie op iedereen af! Tot mij dringt ook niet alles meteen helemaal door, wanneer ik iets vrij vluchtig lees, wat je al gauw doet.

Je moet het zelf weten En Laurenc, maar ik vind dat je emails van misschien ooit toekomstige gasten hoffelijk moet beantwoorden, in de trant van: Zoals u op de kalender op de website kunt zien, is alles in de door u gewenste weken al geboekt. Hopelijk vindt u iets anders in deze mooie streek. Wie weet tot een volgende keer, wanneer u wellicht iets vroeger kunt boeken.

En Laurenc, ik wens je een goed seizoen.

Reactie van En Laurenc op 19 Juni 2019 op 20.46

@ Elloy: het zal de leeftijd wel zijn dat netjes iemand een antwoord sturen inderdaad achterhaald is, ik ga uw methode wat vaker toepassen!

@ Margriet: jah dat was wel even aanpassen zo'n onverwachte gast...

@ Theodora: Mijn seizoen is nu al goed, heb mijzelf een Sabathical Year beloofd en heb maar 6 weken clienten (Nederlanders en Belgen) voor de gites en nóg zie ik er tegenop, heb er helemaal geen zin meer in dat gezeur en gezeik en vooral de veelal onrespektvolle Engelse clienten, die neem ik vanaf nu helemaal niet meer aan, het gaat gewoon te vaak mis met die lui.  

Reactie van La Colline op 19 Juni 2019 op 21.34

Jeetje En Laurenc, wat klinkt dat ongelukkig. Lijkt me inderdaad beter dat je stopt. Het is de bedoeling dat je er blij en gelukkig van wordt. Maar misschien moet je ervan leven en dan kun je niet te kritisch zijn. Wij hebben echt alleen maar leuke gasten, maar wij doen het voor de lol en de contacten. J

e hebt gewoon pech. De Engelsen die wij hebben ontvangen waren superleuke mensen. Maar dat geldt ook voor de Nederlanders, Belgen, Fransen en Duitsers. Neem een jaartje vrijaf en bekijk het dan opnieuw. Komt vast goed en als het niet hoeft......doe het dan niet. 

Reactie van ineke blom op 19 Juni 2019 op 21.35

Ooit zei een Engelse vriend van ons die hier in de buurt een gite verhuurde: "Avoid the English"

Reactie van Maria op 20 Juni 2019 op 7.46
En Laurenc. Is de eerdere droom van het hebben van gites uiteengespat?
Ga gewoon lekker met pensioen en vergeet het extra inkomen.
Groeten vanuit la Manche Normandie. ( geen gites hier op mijn terrein)
Reactie van En Laurenc op 20 Juni 2019 op 9.32

Nee hoor Maria, het is en was nooit geen droom, maar meer omdat de boerderij die ik hier heb meerdere huizen heeft en na 9 jaar permanente-verhuur-ellende ben ik er gites van gaan maken, de laatste 11 jaar doe ik dat nu en alhoewel ik ook heel veel nette, leuke klanten heb, óók af en toe zelfs aardige engelsen begin ik er wel genoeg van te krijgen. En dat is juist vanwege zulke dingen als het niet beantwoorden van mails, het om 1 uur 's nachts aankomen terwijl 5 uur 's middags was afgesproken, het vies achterlaten van de gites en tegen de afspraak in om 6 uur 's morgens vertrekken, het bijna altijd véél te vroeg aankomen terwijl wij nog aan het schoonmaken zijn. Gewoon die kleine irritaties. En gelukkig Maria hoef ik het niet te doen, vandaar die 6 weekjes deze zomer, die kom ik wel door en hopenlijk met hele leuke mensen. Want Engelsen en Parijzenaars begin ik in principe niet meer aan.  

Reactie van Herman op 20 Juni 2019 op 10.02

Ik vind de Fransen over het algemeen redelijk beleeft, hoewel dat de laatste jaren wel wat terug loopt. Als in een Franse supermarkt een rennend jongetje tegen je aan loopt krijg je 'Excusez-moi, monsieur'. In een zelfde situatie in Nederland krijg je ' ken je niet uitkijke ouwe'.

Reactie van Janny O. op 20 Juni 2019 op 10.11

Nou Herman, ik zal wel niet zo oud zijn als jij, maar ik heb dat in Nederland nooit, maar ook nooit  meegemaakt. Je hebt in Nederland, maar net zo goed in Frankrijk, niet opgevoede kinderen, waar de ouders amper naar omkijken. Misschien dat ze in Frankrijk nog vaker een pak slaag kunnen krijgen dan in Nederland.

Maar het ging geloof ik over huurders van gites, uit welk land ook, die zich niet aan afspraken houden. Of dat nu over schoonmaken gaat, of om beantwoorden van mails. Dan wel mails met onzinnige vragen.

Hieronder is plaats voor een reactie. Blijf bij het onderwerp. Wees constructief en vriendelijk. Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen. Het kan geen kwaad om mensen te bedanken voor hun welgemeende reacties. Onze huisregels ...

Je moet lid zijn van www.nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van www.nederlanders.fr

-

Google advertenties

© 2019   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden