Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Naar Maastricht voor paspoort - Nederlanderschap aantonen

Wie heeft er al ervaring in het verlengen van het paspoort in Nederland?

Er wordt o.a. gevraagd naar "een verklaring met uw vaste verblijfplaats, nationaliteit en burgerlijke staat (per persoon) De bevoegde autoriteit van uw woonplaats in het buitenland moet deze verklaring afgeven. De verklaring mag niet ouder zijn dan twee weken."

Heeft iemand al een dergelijke verklaring van Nederlanderschap van de mairie uit zijn dorp gekregen?

Weergaven: 4097

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20161119, Overheid

Reactie van anneke19 op 19 November 2016 op 19.48

ja, ik heb die vorig jaar bij onze mairie gevraagd en gekregen. het is overigens geen verklaring van nederlanderschap, maar van inwoning in de gemeente ( dus in Fr)

Reactie van Lilian op 19 November 2016 op 20.27
Een justificatif de domicile is het probleem niet, maar ze vragen het aantonen van je nationaliteit plus burgerlijke staat.
Reactie van Jacqui Jansen op 19 November 2016 op 22.52
Bon soir Lilian,
Mijn man en ik hebben verleden jaar onze nieuwe paspoorten gehaald in de Gemeente Echt.
Heb eerst op internet alles doorgelezen, formulieren gedownload en een afspraak gemaakt met de ambtenaar van de Gemeente Echt.
Heb in onze gemeente het bewijs gekregen, dat we inwoners zijn.

Alles is probleemloos verlopen.
Sukses ermee.
Groetjes,
Jacqui.
Reactie van anneke19 op 19 November 2016 op 23.15

@ lilian: dat is toch een kwestie van je paspoort en trouwboekje meenemen ( of copieen daarvan...) althans zo heb ik het gedaan bij mijn paspoortaanvraag op schiphol

dus paspoort, copie trouwboekje ( voor alle zekerheid origineel ook mee ) en een bewijs uit je franse gemeente ( ondertekend en stempel) dat je inwoner bent.

Reactie van Siep Schepel (03) op 20 November 2016 op 2.00
Onze gemeente in de Allier heeft dat keurig afgegeven, inclusief naam echtgenoot, feit dat we Nederlanders zijn en dit is geaksepteerd door de gemeente Oltambt (Groningen).
Reactie van Max Boret op 20 November 2016 op 8.43
Bij mijn (minderjarige) zoon werd ook geboorte akte gevraagd, vreemd genoeg voor mij niet.
Reactie van Melissa op 20 November 2016 op 8.44
Ik heb afgelopen jaar mijn paspoort vernieuwd in Frankrijk. Een kg papier meegenomen met oa bewijzen dat ik hier woonde en werkte en zelfs een brief van vriendlief dat ik bij hem woonde. En een geboorte akte een nieuwe. En nog heel wat papieren. De nl ambassade zei. Dat dat heel niet had gehoeven. Dus maak je niet al te druk. Hoe dat in nl zit kan ik je niet vertellen dat ligt er echt per gemeente aan. Mijn gemeente Bunschoten zijn ze dramatisch overdreven vervelend... En maken ze nog fouten...
Reactie van Matty Willigenburg op 20 November 2016 op 9.25
O de site van de gemeente staat exact wat je mee moet nemen. En het aantal formulieren is verschillend in de situatie dat je oude paspoort langer dan een half jaar geleden verlopen is, of dat het nog gewoon geldig is. Voor een bewijs dat je inwoner van Frankrijk bent, volstaat ook een waterrekening, edf rekening of kiespas op jouw naam. Een geldig paspoort bewijst dat je Nederlander bent...het verloopt allemaal vlot en soepel en je kunt voor de zekerheid ook vooraf per mail de benodigde papieren nog laten checken, evenals je pasfoto's.
Reactie van Andrea Hummel op 20 November 2016 op 9.55

Ik heb in februari mijn paspoort op Schiphol verlengd.

Ik had helemaal geen verklaring van de burgemeester van mijn stad nodig. Als bewijs van verblijfplaats heb ik een rekening van telefoon en van EDF meegenomen.

En bewijs van Nederlanderschap had ik niet nodig.

Afspraak gemaakt via internet op Schiphol: gemakkelijk en snel! Na een week kon ik mijn paspoort op de terugreis naar Frankrijk ophalen.

Reactie van Lilian op 20 November 2016 op 10.28
Nou Matty, juist omdat ik dat allemaal had gelezen zag ik dat ze vragen naar datgene wat ik tussen aanhalingstekens heb gezet. En er staat dus op de site dat een geldig paspoort helemaal niet bewijst dat je Nedelander bent en dat is nu juist de crux. Ik weet wat een justificatif de domicile is, merci.

Aangezien je je in France helemaal niet hoeft in te schrijven, is het een wassen neus. Maar ik zal de mairie vragen een papiertje op te maken, in de hoop dat ze dat doen. Merci tous.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

PLAATS BERICHT...

COVIDNIEUWS

SPONSOR | ENTREPRISE

Foto's

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden