NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk

Iedere keer wanneer een medelid in dit forum naar Nederlanders in zijn omgeving vraagt, of wanneer iemand een bepaald soort bedrijf zoekt, wordt naar de Nedergids verwezen. Ik vind de Nedergids op zich een loffelijk streven.

't Zal misschien aan mij liggen, maar ik begrijp niets van die hele Nedergids. Iedere keer als ik op de startpagina van Nederlanders.fr op het logo Nedergids klik (linksboven), komt hetzelfde kaartje tevoorschijn, maar met andere ballonnetjes en andere lichtblauwe bolletjes. Ik heb nu op Chrome naast elkaar zes verschillende versies van de Nedergids staan! Zie hieronder drie voorbeelden.

Ook is mij totaal onduidelijk waarom de ballonnetjes verschillende kleuren hebben en waarom er (iedere keer andere) cijfers in de lichtblauwe bolletjes staan. Er staat immers geen verklaring van de tekens bij de kaart. Maar misschien zijn anderen slimmer dan ik en ben ik de enige die zo'n verklaring nodig heeft.

Wanneer je op een ballonnetje klikt komen keurig de gegevens van de betreffende particulier of het bedrijf tevoorschijn. Daarna kun je weer terug naar de vorige pagina (met het pijltje linksboven). Als je op een lichtblauw balletje klikt komt een uitvergroot deel van de kaart tevoorschijn met meer ballonnetjes. Maar je kunt niet meer terug naar de vorige pagina, want het pijltje linksboven op de pagina ontbreekt! Je kunt dan alleen de pagina sluiten en op de startpagina van deze website weer op Nedergids klikken. Dan verschijnt hetzelfde kaartje maar met heel andere tekentjes! En in de lichtblauwe balletjes staan andere cijfers.

Ook als je boven het kaartje een van de rubrieken kiest, bijvoorbeeld "Dienstverleners" en je klikt op een daarvan in het submenu, kun je niet meer terug naar de vorige pagina. Opnieuw afsluiten, terug naar Nederlanders.fr en Nedergids aanklikken. Met hetzelfde resultaat: een kaartje met andere ballonnetjes en balletjes.

Misschien kan iemand me uitleggen wat ik verkeerd doe, want tot nu toe is de Nedergids voor mij één groot raadsel.


Klik 1:


Klik 2:


Klik 3:

Weergaven: 2800

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20180622, Telecommunicatie

Reactie van Jeannette op 22 Juni 2018 op 18.07

Ik was er ook net weer wat mee aan het 'klungelen' en vroeg mij af wat het nut is van deze Nedergids waar in heel Normandie, Bretagne en de Pays de la Loire geen Nederlander of Nederlandse ondernemer te vinden is.

Ik snap niets van de functie van deze Nedergids, maar dat komt wellicht omdat niemand zich hierop aanmeldt?

Reactie van victor riemers op 22 Juni 2018 op 18.17
Ook wij hebben dat probleem gehad.
Toen ontdekte ik per toeval dat ik de c cleaner(schoonmaaksysteem)door min computer moest halen en alles was daarna opgelost.
Reactie van Susan op 22 Juni 2018 op 18.56

ja nou gisteren toevallig alles door de cleaner gehaald  en resultaat nedergids staat rechts onder tags en dan dienstverlening klik je daarop krijg je nedergids en dan wordt het een beetje geel, groen, rood en blauw voor de ogen ergo ik snap hier ook helemaal niets van.

Reactie van Theodora Besse op 22 Juni 2018 op 19.04

Victor, ik weet niet over welk probleem je het hebt. Dat je niet naar de vorige pagina kunt? Of dat iedere klik een andere kaart oplevert? Of dat er steeds andere cijfertjes in de zich verplaatsende lichtblauwe bolletjes staan?

Ik gebruik CCleaner regelmatig, voor ik mijn laptop 's avonds afsluit. Gisteravond nog. Dus welk probleem je ook bedoelt, bij mij werkt CCleaner niet.

Jeannette, ik krijg uit mijn eigen ervaringen de indruk dat Nedergids niet echt gebruiksvriendelijk is. En dat daarom weinig mensen zich aanmelden, wat dan weer tot gevolg heeft dat anderen zich afvragen wat het nut ervan is. Wanneer ik in m'n eigen departement kijk (Gard, waarvoor ik nu voor de verandering lichtblauw bolletje 4 moest aanklikken!) zie ik de dichtstbijzijnde particulier op 90 km en geen enkel bedrijf. Dat kunnen er in de loop der tijd natuurlijk meer worden, maar ik denk dat de opzet van de website dan toch iets duidelijker zal moeten worden.

PS Nu ik opnieuw de Gard probeer tevoorschijn te halen, lukt het helemaal niet, omdat er slechts drie lichtblauwe bolletjes in het zuidwesten verschijnen. Het is om dol van te worden...

Reactie van Susan op 22 Juni 2018 op 19.13

haha maak je niet druk Theodora sommige dingen lukken en sommige niet c'est tout.

Reactie van Theodora Besse op 22 Juni 2018 op 19.27

Ik maak me helemaal niet druk, Susan. Ik vind het op zich wel komisch, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling van Anton die ons iedere keer weer met een bewonderenswaardige vasthoudendheid geduldig naar de Nedergids verwijst, waar vrijwel niets is te vinden en/of heel moeilijk. En wij maar zoeken, enfin, dat doe ik dus niet meer.

Reactie van Annemarie Swaab op 22 Juni 2018 op 22.02

Ik heb ook wel eens de Nedergids bekeken en ik begrijp ook niet goed hoe het werkt en kijk er maar niet meer op. Theodora, ik woon ook in de Gard maar geen 90 km van Ales (jij woont daar toch in de buurt?)  maar slechts 50. 

Reactie van Theodora Besse op 22 Juni 2018 op 22.22

Annemarie, ik woon 20 km ten noorden van Alès, dus 70 km bij jou vandaan. Maar op de kaart van Nedergids zag ik iemand die in Bagnols-sur-Cèze woont en dat is volgens mij 70 km van Alès, dus 90 km bij mij vandaan.

Ik begrijp in ieder geval uit de reacties dat ik lang niet de enige ben die de Nedergids niet begrijpt.

Reactie van Sequoia op 22 Juni 2018 op 23.06

Nedergids, een leuk idee, maar zoals het nu is een totaal onbruikbare site. Is het geen suggestie om de nedergids te koppelen aan de leden, zodat er in ieder geval alvast 17.750 stipjes te zien zijn? Als ik nu klik op buren zie ik een blauwe 3 in de Dordogne, en 3 rode stipjes in het noorden..

Koppel de site aan de leden, en het is gelijk een stuk aantrekkelijker om er eens op te kijken wie er bijvoorbeeld in de buurt woont. Een klein menu onder de persoon met wat informatie, of een link naar zijn/haar bedrijf, en je hebt gelijk een prachtig, informatieve kaart!

De site ziet er verder prima uit, dus dat lijkt mij het probleem niet...

Reactie van brian op 23 Juni 2018 op 7.57

sequoia, ik ben het helemaal met je eens !

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.


Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0