Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Donderdag 27 januari vanaf 18h00

Tijdens de DigiD aanvraag-perikelen zie ik dat er een probleempje is met mijn Nederlandse ID kaart.

In het midden van de kaart staat een ingestanst silhouet van de foto. De rand van die indruk laat los, er loopt een een kier langs de indruk, door de kaart heen. Kwestie van tijd en die indruk valt uit de kaart.

De kaart is niet geknikt, en zit samen met de nodige andere kaarten in de portemonnaie.

Een keer is mij vertrek van Schiphol geweigerd omdat de hardplastik identificatiepagina bijna losgeknikt was op de omslagrand. Ik heb op Schiophol een tijdelijk paspoort betaald en gekregen. Bij terugkeer was nieuw paspoort vlot geregeld, s'morgens melden en in de middag ontvangen.

Inmiddels dien ik 1200km (Parijs) te reizen, en een nacht over aldaar, om een nieuwe ID kaart te regelen.

Ik ben van mening dat mijn huidige kaart technisch niet voldoet en de NL overheid mij een ondeugdelijk produkt heeft verkocht.

Enig idee of, en op wie, ik de totale kosten van het vernieuwen kan verhalen?

Weergaven: 1427

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20160210, Geldzaken, Overheid

Reactie van edith janzen op 10 Februari 2016 op 14.05

Het 'identiteits papieren' beleid is in NL een groot drama (voor de europese nederlanders althans), dit kan er ook nog wel bij. Wellicht kan bureau Ombudsman je advies geven.

Reactie van Max Boret op 10 Februari 2016 op 14.38
Je mag van de overheid de kosten op jezelf verhalen. Bewijs maar eens dat het product, id kaart, ondeugelijk is. Procederen tegen de overheid zal je ook niet helpen.
Trouwens mijn id kaart id dit jaar vijf jaar, maar nog steeds puntgaaf.
Reactie van Jeannette op 10 Februari 2016 op 15.34

Tja, wat denk je zelf Rodus?

Wat heb je gedaan? Heb je gemeld dat de ID-KAART kwalitatief niet voldoet?
Kun je bewijzen dat jij niet schuldig bent aan het defect aan de kaart?
Welk bewijs heb je van de ondeugdelijkheid van de kaart?
Heb je melding gemaakt van het feit dat je ID-kaart geweigerd werd en dat je vervolgens een tijdelijk paspoort hebt moeten aanschaffen? Aan wie en wanneer? Wat waren de kosten?
Heb je vertraging opgelopen? Heb je een vlucht gemist? Heb je daardoor extra kosten moeten maken?
Waarom wil je een nieuwe ID-kaart nu je inmiddels een nieuw paspoort hebt?
Waarom zou de Nederlandse overheid jouw reis- en verblijfskosten voor een nieuwe ID-kaart moeten vergoeden; jij kiest er toch zelf voor om op 1200km afstand van een afgifte punt te wonen of is de Nederlandse overheid daar verantwoordelijk voor? In elke Nederlandse gemeente kan een inwoner van de betreffende gemeente een ID-kaart of paspoort aanschaffen....

Niet om je te pesten maar om je een idee te geven van de vragen die op je af zullen komen.....
Trek vervolgens zelf je conclusies maar.

Reactie van Lex op 10 Februari 2016 op 20.20

Ik zou er een rechtszaak van maken, tot in de hoogste instantie proberen mijn gelijk te krijgen. Zou kosten noch moeite sparen, duizenden euro's uitgeven aan advocaatkosten, TNO de ondeugdelijkheid van dit identiteitsbewijs laten aantonen middels grondig onderzoek, om die vermaledijde Nederlandse overheid een lesje te leren.

Hemeltjelief, waar hebben we het hier eigenlijk over....?

Reactie van Rodus op 10 Februari 2016 op 20.41

Jeanette: het lijkt mij geen probleem te bewijzen dat de kaart niet deugt want het silhouet zit nog aan 1 kant vast. Je zou hem erzo verder uitdrukken, keurig langs het erin gestanste countour lijntje. Maar tegenover welke verantwoordelijke?
Ik heb niet geschreven dat mijn ID kaart geweigerd is.
Wel dat destijds op Schiphol bij intercontinentaal uitreizen de marechausse mijn paspoort
ondeugdelijk verklaarde vanwege een half afgeknikte identiteitspagina. Helaas is het niet te voorkomen dat bij controles het paspoort ingekeken wordt en zelfs de paginas omgeslagen. Snap je?
Tja, ieder zijn voorkeur, maar in de EU loop ik vanwege de identificatieplicht liever rond met een simpelformaat ID kaart, dan met mijn paspoort. Bij langer verblijf in een niet EU land, laat ik daar waar mogelijk een gewaarmerkt kopie maken van het paspoort voor dagelijks gebruik.
Maar als je niet verder komt dan het hondenhok zul je weinig problemen ondervinden, én je moeilijk een mening danwel reaktie terzake kunnen vormen.
Overigens is de ID kaart geldig tot dec2017.

Reactie van Rodus op 10 Februari 2016 op 20.51

Ik ben nog ingelogd,dus een re-reaktie richting Lex kan er nog bij.
Als je hemeltjelief niet weet waar we het hier eigenlijk over hebben, waarom reageer je dan?

Reactie van Lex op 10 Februari 2016 op 21.00

Omdat ik het een voorbeeld van de Nederlandse kneuterigheid ten top vind....

Reactie van marielle op 10 Februari 2016 op 22.25

Waarom stuur je geen emailtje naar het consulaat in Parijs, Rodus, en je schrijft ze wat er aan de hand is. Krijg je vast een beter advies dan hier. Verder is Parijs hartstikke leuk om daar een dag en een nacht te verblijven.Vertier genoeg, die je zorgen doen vergeten. Is dat niet een goede tip?

Reactie van Melissa op 10 Februari 2016 op 23.09
Beste Rodus, ik heb zelf net m'n paspoort moeten vernieuwen. vriendlief origine Frans me casse la tête waarom ik geen id kaart aanvroeg. Ik heb hem 3 keer moeten uitleggen dat ik voor een 10tje meer een paspoort had... En dus meer ermee kan.. Goed dat terzijde.. Nog maar niet te spreken over de 3 telefoontjes naar de Nederlandse ambassade in Frankrijk terwijl je dan automatisch word doorverbonden naar Nederland.. Ja het was echt stress want er staat een heel vaag l#l verhaal (sorry voor de taal) over de mee te nemen papieren niks duidelijks. Dus de 3 de keer kwam ik op een Nederlandse mr bij de Nederlandse ambassade in Nederland en die had in Parijs gewoond en kon me dat vertellen... Ja ik moest ook bewijzen dat ik op dat adres woonde of ik een brief had van de mairie. Eeh non is mij nooit verteld. Mr mij vele dingen verteld hele aardige man en die heeft me goed geholpen.. Dus omdat ikhier in 3 jaar tijd al vele malen van het kastje naar de muur terug en retour ben gestuurd en soms voor nada Di prada had ik een hele stapel papieren plus brief van vriendlief bij me om te bewijzen dat ik hier woonde etc etc etc.. Ik bij de Nederlandse ambassade in Parijs.. Wat voelde dat goed Nederlands gebabbel op de achtergrond ik dacht ff thuis in Nederland te zijn met Willem en Maxima boven de schoorsteenmantel. Dus ik vraag heeft u nog bewijs nodig dat ik op dat adres woon... Nee hoor wij zijn geen Franse administratie typetjes wij geloven u.! Daar was ik nou zo nerveus voor... Ik was zelfs naar de fotograaf van de site geweest..denk je dat je bij een hypermoderne fotograaf komt op champs elysee hahah nou dan heb je het mis.. Maargoed tis inderdaad een ramp voor degenen die buiten Parijs woont.. Ach ik heb vorig jaar met m'n 23 jarige leeftijd de Nederlandse staatskas bijna 1000 euro moeten spekken dus mijn kosten van m'n paspoort stuur ik in maart op naar het belastings kantoor die m'n belastingen regelt.. Want dat ken de staat wel terugbetalen..Gezien ik extra heb moeten spekken omdat de 1ste brief nooit is aangekomen en je een betalingstermijn heb van enkele dagen de 2de brief aankwam na een maand. Maar dat is niet hun probleem.. Dus mijn paspoort en geadministreerd en geregistreerde bel en brief kosten gaan dit jaar op de bus naar Nederland.
Reactie van Carla Buhl op 11 Februari 2016 op 13.38

hallo, mijn recente ervaring in al deze reakties nog niet terug kunnen vinden: kortgeleden bij de Ned Ambassade in Bern (ik woon in Zwitserland) werd mij verteld dat verlengen ID geen zin meer had, omdat de nieuwe versie ID geen geldig REISdocument meer is, slechts nog een ID bewijs, de naam zegt het al. Weggegooid geld dus voor eenieder in het buitenland woonachtig die zijn NL ID wil verlengen. Nu alleen mijn paspoort nog, 10 jaar geldig, inderdaad, maar onhandig om mee te reizen (ID was zo handig in de portemonnee) en bovendien was het prettig om 2 dingen te hebben ingeval van verlies of diefstal van 1 van de 2. Zou een beklag bij de Ned overheid nuttig zijn, ik vrees van niet. Succes, Carla.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GRAND MERCI !!

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden