Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Goede avond,

Dank voor de aardige vrolijke  positieve reacties op mijn eerste bericht op deze website.

Van bekenden en onbekende.

En de eerste afspraak staat al gepland op de markt van St Ambroix.

Zoals gezegd schrijf ik iedere week een blog en deze week zal ik de link in dit bericht toesturen.

Là-ren-trée (claireblue.nl)

https://www.claireblue.nl/post/Là-ren-trée

Overigens ben ik ook te volgen via instagram : gebruikersnaam ClaarBlaauw.

Met vrolijke groet Clara Blaauw

Weergaven: 477

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20210917, Korte Verhalen

Reactie van Robert Maarten op 17 September 2021 op 10.12

Bedankt voor de blog Clara, prettige schrijfstijl.

Vriendelijke groet, Robert

Reactie van Theodora Besse op 17 September 2021 op 12.42


Jammer Clara, dat je je blog niet helemaal hier plaatst. Ook leuker voor Anton Noë, de eigenaar van dit forum. Ook klik ik nóóit door wanneer iemand een link geeft naar zijn eigen blog, vaak na enkele hier geplaatste regels van het geschrevene. Maar omdat jij hier nieuw bent, heb ik een uitzondering gemaakt. 

Ik was zéér verrast! Niet alleen heb je een unieke, eigen schrijfstijl, maar bovendien is het boeiend van de eerste tot en met de laatste regel. En de laatste regel roept een glimlach op. Dat is altijd leuk! En je blog ziet er ook nog eens bijzonder mooi uit! Ik geef even een voorbeeld van het begin van je blog:

La rentrée

De tijd vliegt sneller voorbij dan ooit.
En tegelijkertijd vager.
Mijn leven lijkt minder gestructureerd.
Voor het eerst in decennia moet ik nadenken welke dag het is.
Ik ontvang niet langer een maandsalaris.
En er is geen heden zoals tijd.
Daarnaast,
nog iets vreemds
Want was ik vanaf de lagere school bezig met investeren in mijzelf,
door het volgen van opleidingen, diploma’s halen of dat soort zaken.
Eigenlijk mag die hele opgebouwde harde schijf nu wel worden gewist.
Ik heb namelijk een radicaal andere manier van leven.
Een leven wat niet langer wordt bepaald door klok, gezin of werk.

Enzovoort.

Je zult minder moeite hebben met geen wijn drinken tijdens de marktdagen in St. Ambroix, want wij drinken altijd bier! Nu bedenk ik me plotseling dat wijndrinkers meestal geen bierdrinkers zijn (en in mijn geval andersom). Wijndrinkers vinden meestal bier helemaal niet lekker en ik kan wijn niet verdragen!

Maar om op je blog terug te komen: ik zal hem in het vervolg altijd lezen! Sterker nog: ik heb hem zelfs opgeslagen in mijn bookmarks! Heel bijzonder, zoals je schrijft! Ik verheug me al op je volgende blog! Dankjewel!

PS Je tweede link werkt niet! Er staat (wel op de blog) pagina: "We konden deze pagina niet vinden".

Reactie van Maria op 17 September 2021 op 13.30

Clara, wat betreft de wijn mag je best de teugels laten vieren. Want na La rentrée in de supermarkten met schriften en schooltassen volgt automatisch én jaarlijks volgens een ijzer regiem des Foires aux Vins in de winkels. Stapels folders in de bus die je allemaal wilt lezen. Lijstjes maken van je favoriete wijn die je toch wil proeven.

Er is zelfs een site met de aanvangsdata en de duur van alle foires én ze zijn al begonnen.

Leclerc, Lidl, Carrefour... les dates des foires aux vins 2021 - Ca...

Reactie van Clara Blaauw op 17 September 2021 op 17.30

Dank voor alle reacties.

Leuk om te lezen

Ook de tips wat betreft de links.

De eerste werk kennelijk alleen.

Probeer ik dat voortaan te doen.

met groet Clara

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

SNELMENU

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden