NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

sinds vorig jaar heb ik een nieuwe bankpas gekregen in verband dat de oude pas geblokeerd moest worden door omstandigheden

nu het volgende in de winkel werkt hij goed in de geldautomaat werkt hij goed maar als ik wat wil bestellen online vul ik alles in bij betalen en dan krijg ik een verhaal dat ik mijn bank moet bellen want de pas is niet geldig

naar de bank maar die doet net of ze het niet snappen en hebben het steeds over internet bankieren nou daar begin ik dus niet aan

met de vorige pas kon ik gewoon een artikel op internet kopen en betalen wie weet het antwoord of heeft hetzelfde meegemaakt

Weergaven: 1490

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20181201, Geldzaken

Reactie van Wilna Maijenburg op 1 December 2018 op 14.17

Heb je wel de gegevens van je bankpas veranderd op de site waar je betaald. Mijn man is niet zo'n held met internet en die wilde inloggen bij de bank, maar hij had vergeten het nummer van de pas te wijzigen. Ik heb bij een site gehad dat ze mijn nummer hadden onthouden, ik was heel verbaasd want dat wil ik uiteraard niet. 

Reactie van Jako op 1 December 2018 op 15.31
Afhankelijk van de bank is een bankpas standaard geblokkeerd voor internetbetalingen. Je kunt de pas online déblokkeren waarbij je akkoord moet gaan met een berg extra voorwaarden die m.i. erg ongunstig zijn voor de klant vergeleken met de bankvoorwaarden in Nederland.

Of je kunt een virtuele bankkaart met een bepaald saldo en geldigheidstermijn creëren speciaal voor gebruik op internet.

Wellicht proberen ze dat uit te leggen door te verwijzen naar internetbankieren.
Reactie van Theodora Besse op 1 December 2018 op 16.15


Ik moest met mijn nieuwe bankpas van ING Direct eerst geld opnemen bij een geldautomaat voordat hij voor andere dingen gebruikt kon worden. Zo heeft iedere franse bank kennelijk eigen regels om de nieuwe kaart te activeren. Maar de mogelijkheid die Wilna noemt, lijkt me ook vrij logisch.

Vreemd dat ze bij je bank geen antwoord hadden op je vraag.

Reactie van Ines op 1 December 2018 op 18.43
Mij lijkt het antwoord van Wilma het meest waarschijnlijk...de gegevens van je vorige kaart staan waarschijnlijk nog op de betreffende site, of op je computer in het geheugen...is mij zelf ook gebeurd en een vriend had laatst precies hetzelfde...
Succes!
Reactie van carla haringman op 2 December 2018 op 9.51
wilma heeft het ook over internetbankieren en dat doe ik dus niet zoals je kunt lezen theodora is wat jij bedoeld allang gebeurd jaco geeft mij het juiste antwoord denk eerst nog maar eens naar de bank en misschien formulieren invullen
in ieder geval heel hartelijk dank voor het meedenken
Reactie van Ines op 2 December 2018 op 10.27
Nee, dit probleem staat los van internetbankieren...het gaat er om als je online iets met je creditcard wilt betalen!
Reactie van carla haringman op 2 December 2018 op 11.04
ja dat is het ines dat lukt niet weet jij het antwoord
Reactie van Bert op 2 December 2018 op 11.17

Reactie van Bert Nu netReactie wissen

Wilna geeft het juiste antwoord. Bij een bestelling op het internet wordt gevraagd naar de tenaamstelling van de kaart, nummer van de kaart, geldigheid en de 3 cijferige code achterop de kaart. Bij de meeste banken krijg je dan als extra controle een aantal cijfers per SMS toegestuurd ,die je dan moet invullen (de bank waarbij je de rekening hebt lopen moet dan wel jouw mobile telefoonnummer hebben) .

Ik heb het idee dat jij deze gegevens niet hebt veranderd en dat de gegevens van jouw oude kaart nog ergens in het geheugen van jouw pc rondzwerft. Dus snel veranderen.

Nog makkelijker open een rekening bij Paypal (gratis) en al je aankopen zijn verzekerd . https://www.paypal.com/nl/home

Reactie van Ines op 2 December 2018 op 11.38
Er zijn volgens mij twee mogelijkheden...of de gegevens staan nog verkeerd op de site waar je iets wilt kopen, of de wachtwoorden die op je tablet of pc staan bevatten nog de oude gegevens,,,
Misschien kun je er iets meer over zeggen? Welke site bijvoorbeeld, of gebruik je bijvoorbeeld een ipad?
Reactie van carla haringman op 2 December 2018 op 11.57
bert goed advies met betalen via paypal ik heb meteen wat online besteld en een account bij paypal aangemaakt en alles is betaald en ik krijg gewoon mijn bestelling
mijn dank is groot bert

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.


Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

CORONA | COVID-19

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0