Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Puntenrijbewijs: Hoe je tot Sint Juttemis op teruggave van je punten kunt wachten.

Mij overkwam het volgende een jaar of 5 terug stopte ik in een klein plaatsje niet voor een stopbord. De gendarmes stonden mij al op te wachten. Ernstige verkeersovertreding, 4 punten kwijt en 3 jaar wachten op dat je ze terug krijgt.

Maar ik kreeg ze maar niet terug. Daarom maar eens naar de organisatie geschreven die dat allemaal bijhoudt. En die legden mij uit dat als je na zo'n classe 4 overtreding weer een boete krijgt (en die kreeg ik ook voor 7 km te hard rijden), dan begint de teller weer op 0 en moet je dus nog eens 3 jaar op teruggave wachten.

Dus m.b.t. het stopbord wil ik u waarschuwen, in Nederland rijd je er, als er niks aankomt, vaak langszaam doorheen, maar hier in France is dat een heel ander verhaal met best zware consequenties vind ik persoonlijk. Maar het hielp wel, ik stop nu voor ieder stopbord, zelfs midden in de nacht en in the middle of nowhere. 

L'infraction consistant à ne pas respecter l'arrêt à la ligne de stop est une contravention de classe 4 et entraîne : La perte de 4 points sur son permis. Amende forfaitaire de 135€ de classe 4. Amende minorée de 90€23 août 2021

  

Weergaven: 1552

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20230201, Overheid, Vervoer

Reactie van john dijkstra op 1 Februari 2023 op 14.47

Ja ,heel bizar dat zware puntenverlies en 1 ding weet ik wel op bumperkleven letten ze helemaal niet op.( dat is wat werkelijk gevaarlijk en heel irritant is)!

Reactie van Jordy Brouwer von Gonzenbach op 1 Februari 2023 op 15.18

Yep, daarbij geldt ook dat oranje, stoppen is. Niet zoals in NL gas bijgeven :)

Reactie van Jako op 1 Februari 2023 op 15.36

In Nederland leer je ook niet dat je langzaam doorrijdt. Je moet stoppen, het bord zegt het al. Zo leer je dat ook in Nederland: voertuig volledig tot stilstand brengen, dan in zijn eerste versnelling schakelen. Dat schakelen helpt, want dat lukt bijna niet als je nog langzaam rijdt. Ik ben echt nog nooit langzaam door een stopbord gereden.

Reactie van René Reint Horstman op 1 Februari 2023 op 15.41

Helaas zelf ook een keer niet gestopt bij een stopbord en 4 zwaar bewapende gendarmes die me met sirenes aan tot stoppen maanden. Even schrikken maar gelukkig ontdooiden ze wel toen ik vriendelijk bleef, ze doen ook maar gewoon hun werk denk ik maar zo. Wel ook de 4 punten kwijt  (plus drie jaar geen boetes krijgen om die punten weer terug te verdienen) en een boete van iets van 300 euro. Toch waren ze coulant, want ze hadden ook nog een boete kunnen opleggen omdat de lading veel, echt heel veel te ver uitstak aan de achterkant.  Vlak daarvoor ook nog een puntje kwijtgeraakt door geflitst te zijn door een verborgen mobiele radar in een auto dus ik had nog 7 punten over. Daar ik voor het inkomen afhankelijk ben van een auto en rijbewijs zogt het puntensysteem er toch wel voor dat ik drie jaar lang toch wel erg goed de regeltjes heb proberen op te volgen, maar zelfs dan werd ik er door mijn lief die in de rechter zetel zat nog wel eens fijntjes op gewezen dat ik weer iets stouts deed.

Reactie van En Laurenc op 1 Februari 2023 op 15.45

Niet stoppen voor een zebrapad kost je 6 punten, let er ook op dat de voetganger volledig van het zebrapad af is. En ik geloof dat het ook 3 jaar duurt voordat je die 6 punten weer terug krijgt. Mits je dus geen andere boete hebt gekregen want dan beginnen de 3 jaar wederom opnieuw te tellen. 

Men gaat over het algemeen heel inventief met die punten om, zo worden vele overtredingen toegezegd aan de opa's en oma's die nog steeds een geldig rijbewijs hebben, maar nooit meer rijden en dus mooi de boete-punten van neefjes, kinderen enz. op hun naam krijgen.

Maar voor mensen die veel bij de weg zitten is het een ware plaag, het is bijna onmogelijk om als je 80.000 km per jaar rijdt, om dan géén boete-punten op te lopen. Wel kun je, in dat geval, een stage doen in het weekend geloof ik om er maximaal weer 4 punten bij te krijgen. Maar zo'n cursus heb ik gelukkig nog nooit hoeven doen, ik heb nog 8 punten en wacht met weemoed op de 4 punten die in de eeuwig lijkende punten-pijplijn zitten.  

Reactie van Saskia B op 1 Februari 2023 op 16.12

@ john dijkstra: inderdaad wordt er op veel andere zaken niet gelet, zoals bumperkleven. Even remlichtje laten opgloeien en dan zie je ze ineens gas terug nemen. In Bretagne maakt men er ook een sport van om in te halen over een doorgetrokken streep. Gendermes zie ik zelden of nooit, dus men kan gewoon z'n gang gaan.

Reactie van La Colline op 1 Februari 2023 op 17.26

Saskia, dat laatste lijkt me toch echt geen goed advies.

Reactie van Jordy Brouwer von Gonzenbach op 1 Februari 2023 op 17.49

Hey La Colline, volgens mij bedoeld Saskia het meer als constatering ipv advies :)

Ik kan het helaas beamen betreft hier in Bretagne. Men haalt in over een doorgetrokken streep, rijdt te hard en maken het een sport om zo dicht mogelijk op de voorganger te rijden. Daarnaast natuurlijk wel flink op de rem richting de 60, als ze een flitser zien. Daarnaast hoeven we denk ik ook niet te beginnen over het gebruik van de knipperlicht:)

Reactie van Pien op 1 Februari 2023 op 18.54

Na 10 jaar krijg je alle punten weer terug die je verloren hebt. Dus over een jaar of 5 (of eerder als je geen overtreding meer maakt)heb je ze weer alle 12.

Reactie van Erwin Z. op 1 Februari 2023 op 19.13

En Laurenc,

Ik heb net een brief gekregen dat ik 3 punten kwijt ben na een snelheidsovertreding. Die overtreding dateert van 2,5 jaar geleden!!!  Ik vraag me af hoe ze dat voor elkaar krijgen, maar ok. 

In die brief staat dat als ik nu een overtreding maak van 1 punt, ik dat punt terug krijg na 6 maanden, als er tussentijds geen andere overtreding wordt gemaakt. Die 3 punten blijven dan nog wel 6 maanden staan. Ik probeer nu heel braaf te zijn tot juli. En daarna niet meer veel te hard te rijden maar gewoon "iets" te hard!

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Uw donatie is nodig

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden