Veel gezondheid en geniet van de rust in deze tijden van sociale isolatie!!
NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk

Hallo allemaal.

Misschien heeft het weinig te maken met het gebeuren in Frankrijk,maar de zendamateurs in Gorinchem hebben iedere avond een kleine ronde .

Dat hebben ze speciaal gedaan voor de alleenstaande zendamateur om te kijken voor hulp als dat nodig is en de persoon niet de deur uit kan en of niemand kan bereiken

Ze hebben daar een frequentie afgesproken die de hele dag word uit geluisterd.

Maar ik kan me zo voorstellen dat de 27 Mc (bakkie) voor mensen zonder vergunning een oplossing kan bieden om toch contact met elkaar te houden.

Met vriendelijke groet

Henk

 

Weergaven: 578

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20200323, Telecommunicatie

Reactie van victor riemers op 23 Maart 2020 op 17.41

IN welke eeuw leef jij Henk?

Reactie van Bartoine op 23 Maart 2020 op 21.31

Probeer eens zonder oordeel/interpretatie en wat vriendelijker te reageren, Victor. Ik denk dat je het kan, en dat je ook anders had gereageerd als Henk tegenover jou had gestaan.

Mooi initiatief Henk.

Reactie van arjan gennisse op 23 Maart 2020 op 23.01

Hallo Henk,

Zeker een goed initiatief, ik ben zelf zendamateur en ontvang van de Franse vereniging regelmatig mails (ik ben geen lid) maar ze denken aan je ze hebben voor mijn regio een paar frequenties aangegeven waar mensen samen kunnen komen, het is alleen heel rustig daar, ik heb er vaak geen tijd voor maar misschien worden deze frequenties wel gemonitored. Verder kan ik vaak wel het Nederlands net ontvangen via de korte golf, maar ook hier is vaak het tijdstip een probleem. 27Mc heb ik ook nog wel ergens liggen maar gebruik ik niet meer.

Reactie van Henk Rientjes op 24 Maart 2020 op 9.02

Hallo Arjan

Ik ontvang ook de berichten en ben ook geen lid van een radio vereniging , maar ik meld me nog wel eens in op het Nederlands talig amateur net op 3.630 en verder luister ik uit op 7.088 uit als ik binnen ben.

En de 27 mc (mega cycles) is voor mensen zonder vergunning vrij te gebruiken ,ik weet wel wat het volgende antwoord gaat zijn je kan ook de telefoon nemen ,maar wij als zendamateur kunnen ook werken als de telefoon of de computer het niet doet ivm stroomstoring .

Ik las ook Henk in welke eeuw leef jij jawel in 2020 maar deze vragensteller heeft niet in de gaten hoe kwetsbaar hij is met zijn mobiel en vaste telefoon en computer.

Hij moet maar eens informeren wat de DARES is 

Groeten Henk

Reactie van arjan gennisse op 24 Maart 2020 op 19.32

Ok Henk dat is helemaal waar, en soms meldt ik mij ook wel eens in op 3.630 of luister ik lekker mee, voor de rest een beetje digitaal via HF of C4FM.... maar goed gaat misschien wel wat ver op dit forum. In geval van nood en bij uitval van telefonie weet ik dat we hier in een straal van 5 KM met 3 mede amateurs zijn, een Fransman, een Zuid Afrikaan en een Nederlander dus we zouden een noodnetje kunnen vormen.

Groeten,

Arjan

Reactie van Henk Rientjes op 24 Maart 2020 op 19.52

Hallo Arjan 

Ben jij op de hoogte van DMR ik ben zoekende hoe werkt het en ja de audio is neem ik aan blikkerig gezien de smalle bandbreedte.

En zijn er genoeg opstap punten (kaart).

Met HF weet ik alle ins en outs ik ben nog van de oude garde .

Ik ben benieuwd of jij mij daar meer van kan vertellen

Groeten Henk  73

Reactie van arjan gennisse op 24 Maart 2020 op 19.56

Hoi Henk,

Misschien even 1 op 1 contacten, ipv via forum, want dat gaat misschien een erg technisch verhaal worden wat wellicht minder intressant is voor de lezers

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.


Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

CORONA | COVID-19

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0