NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Hallo, mijn NL-rijbewijs is zo'n 5 jaar geleden in duur beperkt wegens een CVA (lichte beroerte). In NL moet ik nu elke 5 jaar een administratieve herkeuring regelen na een eerste medische en psychologische keuring. Wanneer we naar FR gaan zal hoe dan ook mijn rijbewijs snel verlopen, binnen 5 jaar.

Wordt mijn beperkt rijbewijs in FR overgenomen of maak ik geheel geen kans op een rijbewijs? In dat laatste geval zou categorie AM (bromfiets/brommobiel) wel fijn zijn om te houden. 

Alvast bedankt voor uw reactie,

Nico

 

Weergaven: 825

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20191006, Overheid, Vervoer

Reactie van Theodora Besse op 7 Oktober 2019 op 11.51


Nico, wat jou is overkomen heet in het Frans een AVC (Accident Vasculaire Cérébrale). Dus heb ik maar even gegoogeld. 

Wanneer je je NL rijbewijs wilt omruilen voor een FR permis, zul je een medische keuring moeten ondergaan door een andere arts dan je huisarts. Het permis zelf moet worden aangevraagd bij de Prefectuur. Indien je het krijgt, is het 2 jaar geldig. Daarna zul je een nieuwe medische keuring moeten ondergaan.

Zie: https://www.ornikar.com/code/cours/conducteur/etat-conduire/avc

Ik weet niet hoe goed je Frans is, maar je kunt het desnoods altijd vertalen met

https://www.deepl.com/translator

waar je gemakkelijk de tekst in kunt plakken (na eerst de gewenste talen, links FR en rechts NL, te hebben aangeklikt). Succes.

Reactie van Louise (68) op 7 Oktober 2019 op 11.59

Dat klopt Theodora. De lijst van bevoegde artsen in de buurt kun je via de prefectuur verkrijgen.

Reactie van Theodora Besse op 7 Oktober 2019 op 12.41


Nuttige praktische aanvulling, Louise, bedankt.

Reactie van Hans op 7 Oktober 2019 op 16.20

Om het nog makkelijker te maken vind je een overzicht per departement van de medecins agréés op Internet. Kies je departement hier.

Reactie van Nico Busscher op 7 Oktober 2019 op 17.42

Aanmelden en een reactie geven is de eerste psychologische test. Geintje.

Theodora, Louise en Hans heel erg bedankt voor jullie reacties. Met mijn steenkolen Frans denk ik te begrijpen dat het niet heel erg anders verloopt dan in NL. Ga het gewoon proberen, mocht het lukken fijn. Zo niet, ook goed. Ik red me wel (en ik ben niet alleen).

Nogmaals dank,

Nico

 

Reactie van Leo van Vliet op 15 Oktober 2019 op 9.00

Mss zijn de regels alweer verandert maar 3 jaar geleden heeft mijn vrouw haar rijbewijs omgezet naar een Frans rijbewijs en zij hoefde niet gekeurd te worden en ook de beperkingen op haar rijbewijs zijn komen te vervallen. 

Reactie van Nico Busscher op 15 Oktober 2019 op 9.21

Bedankt voor je reactie Leo. Ook in NL is het zeker niet zeker of ik mijn rijbewijs kan houden. Niet alleen het CBR heeft zijn zaken niet goed voor elkaar ook de plaatselijke GGz is een administratieve ramp. Zodanig dat zij na 3 maanden nog geen antwoord kunnen verzinnen op de vraag of mijn situatie in de afgelopen 5 jaar veranderd is. Met een negatief oordeel kan ik leven maar administratieve incompetentie maakt me hels. 

Mocht mijn rijbewijs in Frankrijk blind verlengd worden zou dat erg welkom zijn. De herkeuring zelf is momenteel veel te hoog gegrepen door mijn beperkte kennis van de Franse taal. Wanneer ik de categorie AM wel kan behouden zou een blitse brommobiel mogelijk zijn.

Reactie van Nico Busscher op 15 Oktober 2019 op 9.23

Even ten overvloede wellicht: mijn A-B-T rijbewijs verloopt per 1-1-24 en mijn AM per 4-1-29

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.

Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0