NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk

Sinds november heb ik me ingeschreven bij de "chambre de Metiers" als Entreprise Individuelle (micro-regime) Ik werk als electricien en heb hiervoor een "formation" van zeven "lange" maanden afgerond nu ben ik dus een gediplomeerd electricien met de daar bij behorende Titre-Professionnel (Habitat/Industrie/Tertiaire)

Samen met een compagnon zijn we al een paar maanden hard aan het werk hier op Corsica, hij is ook auto-entrepreneur en daar gaat mijn eerste vraag over.

Ik weet dat dit niet helemaal een ideale vorm is maar voorlopig doen we het even zo..We sturen elkaar een factuur dit is afhankelijk van wie het geld van de klant. Ik betaal ik het eerste jaar 3% over mijn opbrengsten aan het RSI en mijn compagnon 17%, omdat hij al wat langer bezig is.

We zitten nu al een tijdje te discussieren wat de beste manier is om de winst per "chantier" te verdelen.

En volgens mij betalen we nu twee keer: eerst 3% over de totale opbrengsten en daarna betaald mijn compagnon nog eens 17% over zijn aan mij gestuurde factuur of ie ik het nu verkeerd.

Ook vraag ik me af als ik andere werkzaamheden verricht bijv. als timmerman, bouwer en/of klusser mag ik dit ook via mijn bedrijfje facturen? Mijn "activité" is nu :Travaux d'installation électrique dans tous locaux (4321A).

Graag uw antwoord/mening met eventueel een goed rekenvoorbeeld erbij.

Merci.

Weergaven: 885

Rubrieken,klik voor meer berichten in dezelfde rubriek

20160116, Kunst en Cultuur

Reactie van Paula Verbiest op 16 Januari 2016 op 19.39

Als je andere werkzaamheden wilt verrichten dan die waarvoor je ingeschreven bent, moet je die laten bijschrijven in het register van de ChdM. Denk er ook aan je te verzekeren voor die extra werkzaamheden. Aan de RSI geef je alleen je eigen verdiensten op, dus betaal je nooit dubbel. Ik zou ieder apart je eigen aandeel direkt bij de opdrachtgever factureren om onduidelijkheden in je boekhouding te voorkomen. Willen jullie elkaar blijven factureren dan zou het m.i. verstandig zijn een erkende boekhouder om raad te vragen. Succes

Reactie van edith janzen op 16 Januari 2016 op 20.22

Zoals ik het zelf vaak doe: stuur ieder een factuur naar de opdrachtgever, informeel kun je evt afspreken dat een de klus binnenhaalde, en als de ander zijn factuur niet betaald krijgt, hij bij de een declareert. Je kunt een keer pech hebben, dat de opdrachtgever niet betaalt. Aan elkaar factureren en betalen, betekent 2 maal cotisations afdragen, een keer voor degene die factureert, en een keer door de collega die een deel doorbetaald krijgt. het is niet anders, is geen oplossing voor, binnen deze bedrijfsvorm. Opdrachtgevers hebben er doorgaans begrip voor dat er verschillende rekeningen binnenkomen. De controle op afwijkende werzaamheden is er vrijwel niet. Behalve als jaloerse collega's je in de gaten houden bij klussen die zij wilden hebben. 

Reactie van Wim van Teeffelen op 17 Januari 2016 op 11.57

Om te beginnen ben je geen auto-entrepreneur. Dat is sinds maart 2015 al niet meer mogelijk voor artisans. Je hebt aan alle eisen voor een entreprise individuelle voldaan en je hebt gekozen voor het micro-regime. Dat maakt dat je een micro-entreprise hebt, in het nieuwe kleine-bedrijvenjargon dat de Franse overheid heeft ingevoerd op 1 januari 2016.

Dat is wel een essentieel verschil, want auto-entrepreneurs kunnen geen formeel samenwerkingsverband aangaan en micro-entreprises kunnen dat wel, nl in de vorm van een SNC, Société en Nom Collectif (zie hier: http://www.ondernemen-frankrijk.nl/uw-bedrijf-in-frankrijk/bedrijfs...

Natuurlijk kun je een tijdje op basis van onderlinge verrekeningen blijven werken, maar zowel voor de opdrachtgevers als voor de partners kan dat tot discussies en gedoe leiden (en inderdaad tot dubbele belasting, zoals je aangeeft). Voor een incidentele samenwerking prima, voor een meer gestructureerde samenwerking zou ik toch de SNC willen aanbevelen.

De 3% en 17% die je noemt kan ik nergens thuisbrengen. Een micro-entreprise in de 'services' waar ook artisans onder vallen betalen 24,6% van hun omzet aan RSI en belastingen. Als je dat terugrekent naar een percentage van de winst, zou je best op dergelijke getallen kunnen uitkomen, maar zo worden de cotisations van de RSI niet berekend.

Als je andere werkzaamheden via je bedrijf wil factureren moet je officieel die activiteiten toevoegen aan je bedrijfsinschrijving, maar je begrijpt dat dat lang niet altijd gebeurt. Zolang de basis goed is (en dat is het geval hier), zijn de sancties voor het uitvoeren van werkzaamheden buiten de beschreven bedrijfsactiviteiten slechts van administratieve aard en de pakkans is gering. De aansprakelijkheidsverzekering zou een reden kunnen zijn om je inschrijving aan te passen.

Wim

Reactie van Marcello op 17 Januari 2016 op 13.22

Bedankt voor de reacties zover:

In ons geval is het dus een samenwerking tussen een auto-entrepreneur (mijn compagnon heeft sinds een jaar of drie deze vorm) en een Micro-Entreprise (ik sinds nov.2014).Nu ben ik "bénéficiaire de l'ACCRE" en hier gelden de eerst drie jaar lagere percentages voor de afdragingen aan het RSI inderdaad zal het voor mijn compagnon wel wat hoger zijn. Stel dat we een samenwerking aangaan en bijvoorbeeld kiezen voor SNC moet hij dan eerst zijn huidige statuut wijzigen? Welke eisen administratieve worden er gesteld voor een SNC? En wat kost het ongeveer om dit te wijzigen? 

Nu heb ik ook nog niet mijn aansprakelijkheid verzekering afgesloten mede omdat het me nog geheel duidelijk is en ik ook niet weet welke bedrijfsvorm we kiezen. Kun je deze verzekering voor diverse soorten van werkzaamheden/activiteiten afsluiten? Het liefst blijf ik als kleine zelfstandige werken en probeer de boel zo simpel mogelijk te houden aan de andere kant is het ook wel weer een leuke puzzle en heb ik het bloed van een ondernemer.

Voor eventuele andere werkzaamheden maak ik me voorlopig geen zorgen heb het nu te druk met werken als Electricien.

En hopelijk krijg ik geen jaloerse Corsicanen achter me als ik een opdracht inpik ;) 

M

Reactie van Wim van Teeffelen op 17 Januari 2016 op 15.52

OK, als je onder ACCRE valt, verandert dat de afdracht (voor de eerste 1-3 jaar). Maar dat stond niet in de oorspronkelijke vraag. Het is lastig een rekenvoorbeeld te geven zonder de volledige info.

Je partner (als die ook artisan is) kan geen auto-entrepreneur meer zijn. Sinds 15 maart 2015 bestaat die mogelijkheid niet meer. Hij had de tijd om zijn inschrijving naar micro-entreprise over te schrijven (te realiseren via de Chambre des Métiers) tot 19 december 2015, zonder de verplichte ondernemerscursus te hoeven doen. Nu die datum voorbij is, moet hij alsnog die cursus doen (5-7 dagen afhankelijk van het departement). Indien hij de overzetting nog niet heeft gerealiseerd is hij dus in overtreding.

Nadat hij zijn status heeft gewijzigde kunnen jullie gezamenlijk een SNC oprichten. De beide bestaande entreprises individuelles blijven bestaan en kunnen ieder voor zich facturen blijven sturen. De SNC stuurt facturen voor werk dat jullie gezamenlijk hebben gedaan en verdeelt de opbrengst tussen de vennoten in de SNC conform de afspraken die de vennoten daarover hebben gemaakt voorafgaand aan elk gezamenlijk project (vergelijkbaar met een Nederlandse VoF). Dan hoef je dus de opdrachtgever niet lastig te vallen met de verdeling van werk tussen jullie beiden. Hierdoor is er nooit onduidelijk aan wie de omzet toekomt en nooit dubbele belasting. De samenwerking die jullie hebben is een schoonvoorbeeld waarvoor de SNC in het leven is geroepen. De SNC komt dus niet in de plaats van jullie bedrijven, maar is een toevoeging.

Wim

Reactie van chris op 17 Januari 2016 op 16.58

Marcello, begrijp ik goed dat je al sinds 2014 actief bent als electricien en nog niet verzekerd? hoe heb je dat dan gedaan met al je opdrachtgevers, vroegen die nooit om garantie?

en hoe ga je dat nu alsnog regelen, je bedrijf bestaat immers al meer dan 6 maanden.

chris

Reactie van Marcello op 17 Januari 2016 op 19.17

@wim bedankt het is me nu al weer een stuk duidelijker. Ik ben niet zo van het vragenstellen en het exact uitleggen van mijn situatie op een forum ik lees veel maar vraag nooit iets.Wel eens goed om het duidelijk voor mezelf te krijgen op deze manier.Heb jaren lang buiten het systeem geleefd.Maar nu wil ik de boel gewoon goed geregeld hebben en lekker "officieel" werken met alle daarbij behorende papierwerkzaamheden en daar hoort ook bij het goed begrijpen van de regels.

Ik zal morgen eens met mijn partner praten hij heeft denk ik niets gedaan en ook niets veranderd de laatste tijd, dus zal hij wel die "geweldige" cursus moeten doen.Ik heb die cursus in 1 dag gedaan beetje vreemd we werden gevraagd voor 5 dagen te tekenen een "wassen neus" dus die cursus. Heb er 185€ voor betaald en weet nu nog niks.

@chris oeps ik bedoel sinds 2015..moet je zo'n aansprakelijkheidsverzekering afsluiten, ja dus (weet ik ook wel)..en is daar een tijdslimiet aan verbonden? 

Hier op Corsica gaan de dingen iets wat anders dan op het "continent" het is een erg ons kent ons cultuurtje we werken altijd in de zelfde regio en opdrachten komen hier binnen via de ouderwetse "van mond tot mond" methode. Die opdrachten lopen nu nog via mijn partner en hij heeft wel een verzekering (via Macif) afgesloten. Wat nu als je niet het gehele jaar werkt als electricien dan drukken de kosten van de verzekering nogal op je jaaropbrengsten. Of kun je een algemene aansprakelijkheid verzekering afsluiten voor werkzaamheden als electricien, klusser..Ik heb later dit jaar bijvoorbeeld een opdracht een sauna te bouwen voor een klant.

Reactie van chris op 17 Januari 2016 op 20.08

je hebt geloof ik vanaf de oprichting zes maanden om alles te regelen. is er bij e cursus niks over verteld? een aansprakelijkheidsverzekering is misschien niet genoeg, maar misschien is het op corse allemaal wel andwers geregeld. sluit alles maar eens goed kort met je verzekeringsboer.

en beter iets te veel premie betaald dan een keer goed nat. 

chris

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.


Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

-

Google advertenties

© 2019   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ...