Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Ik heb één keer in mijn leven griep gehad, ik was 25 jaar en ben een paar dagen doodziek geweest. Dat was de eerste en de laatste keer.

Ik kreeg vandaag een uitnodiging om me in te laten enten tegen de griep. Allerlei deskundigen adviseren (bepaalde categoriën van de bevolking) om je in te laten enten om te voorkomen dat eventuele griepsymptomen verward worden met Covid. Dat leek me logisch en ik was dan ook min of meer van plan me dit jaar in te laten enten. Aan de andere kant blijkt dat op het zuidelijke halfrond de griep aanzienlijk minder rondgewaard heeft. Vermoedelijk vanwege het respecteren van de ‘gestes barrières’ die ook beschermen tegen de griep. Tijdens het journal van 13.00u op France 2 werd dit bevestigd door de ‘televisiedokter’. Dit alles brengt mij weer aan het twijfelen.

Ik ben benieuwd te horen hoe jullie hier tegen aan kijken.

Weergaven: 1740

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20201013, Gezondheid, Sport en Spel

Reactie van Krelis (06) op 13 Oktober 2020 op 9.23

Ik weet niet of u momenteel in Nederland of in Frankrijk verblijft of waar wel, maar in beide genoemde  gevallen is het geen Zuidelijk halfrond. Gewoon nemen die spuit.

Reactie van Jako op 13 Oktober 2020 op 9.54

Ik doe het al 30 jaar, één keer overgeslagen resulteerde meteen in een week zware griep.

Maar inderdaad, als iedereen zich aan de regels houdt zal de griepepidemie meevallen. Dat geldt ook voor covid-19 en die loopt weer flink uit de hand. De Fransen lijken de maatregelen en adviezen ook totaal niet serieus te nemen. Wie al een mondkapje draagt lijkt dat bijna per definitie verkeerd te doen en zo helpt het niks, ook niet tegen griep.

Reactie van Jim op 13 Oktober 2020 op 10.24
Gewoon niet doen. Heeft geen enkele zin. Bij mij in het dorp (fr) doen alle ouderen het. Ik nooit. Zelfde resultaat.
Reactie van franciscus op 13 Oktober 2020 op 10.40
Nog nooit gedaan . Paar keer griepje gehad wat snel weer over was. Eigen weerstand opbouwen lijkt mij beter. Ik laat mijn beurt dus voorlopig aan anderen :-)
Reactie van Jako op 13 Oktober 2020 op 10.58

"Paar keer griepje gehad wat snel weer over was"

Dat heet verkoudheid. Ook een virus, snel weer over. Je hebt waarschijnlijk gewoon nog nooit griep gehad.

Reactie van Jacqueline (de Maat) Janssen op 13 Oktober 2020 op 11.06
Wij krijgen op verzoek, van onze huisarts al enkele jaren homeopathische middelen, in combinatie met vitamine D . Werkt bij ons prima.
Reactie van marielle op 13 Oktober 2020 op 11.07

Mijn huisarts adviseerde me om het niet te doen, daar ik gezond ben en geen hart-of longproblemen heb. Hij vond dat je het immuunsysteem moet laten werken en bij eventuele griep begeleidt hij me. Nu heb ik waarschijnlijk een goed immuunsysteem, daar ik jarenlang bij kinderen heb gewerkt. Ik heb ooit griep gehad, in 1977, 3 dagen na mijn trouwen (hahaha). Ik heb me ook eens laten ineënten, toen ik de opleiding verpleegkundige deed. Voelde me niet echt lekker daarna en heb het daarom ook nooit meer gedaan.

Reactie van marielle op 13 Oktober 2020 op 11.11

Ja Jacqueline ik neem ook  homeopatisch druppels van Weleda door mijn homeopathische huisarts voorgeschreven ; doe ik ook al weer wat jaren en bijna nooit verkouden ook.

Reactie van Krelis (06) op 13 Oktober 2020 op 11.16

@Jim

Dat is duidelijk, iedereen in uw dorp is kennelijk sociaal, het gaat namelijk niet alleen om uw eigen bescherming maar ook tegen de verspreiding, maar u niet. U bent dus lekker beschermd door al die anderen in het dorp.

@Franciscus Ook bij u geldt, het is niet alleen ter eigen bescherming maar ook tegen de verdere verspreiding. Uit sociale overwegingen toch eens heroverwegen?

Reactie van Bertels op 13 Oktober 2020 op 14.07

@Krelis(83) : waarom zou ik het risico nemen om door zo'n griepprik juist griep te gaan krijgen ? Want elke entvloeistof geeft een reactie op iemands immuunsysteem . Kan goed uitvallen maar ook slecht . Ik houd het gewoon bij mijn eigen immuunsysteem dat blijkbaar gedurende bijna 80 jr goed zijn werk doet . Verder draag ik wel keurig mondkapje bij boodschappen doen, sociale contacten etc. dus ik probeer echt wel eventuele verspreiding tegen te gaan . 

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Gebeurtenissen

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden