Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Ik wil graag een lasagnarecept maken waarin 2 stengels bleekselderij zitten. Nu gruwel ik van bleekselderij en wil dat dus graag vervangen door een andere groente, wie heeft een idee?

Weergaven: 8184

Berichten in deze discussie

Hi Ingrid, een hele waslijst: tomaat, gehakt, spek, ui, knoflook, winterpeen, oregano, basilicum, parmezaanse kaas, crême fraiche. Alvast dank!
Hà, wat grappig, knolvenkel is de enige andere groente die ik niet lust! Je brengt me wel op het idee van Brocoli, merci.
Hoi Paula,
heb je al gedacht aan prei ?
groetjes,
Wilma
Ja, maar dat is nogal uiïg, heel anders dan selderij.
ja, ik ben gek op cougette, zal het overwegen.
Nou, het was verukkelijk! Echter...ben uiteindelijk vergeten de courgette te kopen! Suf, hè! Ik heb er wel takjes van mijn basilicumplantje ingedaan en dat was ook knapperig. Het was een recept van Jamie Oliver en ik heb nooit eerder zulke lekkere lasagne gegeten. Heb wel ruim 2 uur in de keuken gestaan!
Hoi Paula,

Zou je het recept met ons willen delen? Het is me tot nu toe niet gelukt om hier in Frankrijk lekkere lasagne te maken. Ik koop meestal van die harde lasagnevellen en tomatensaus uit een glazen pot maar het resultaat is nou niet echt super.
Dus als je het geheim van de kok prijs wilt geven, graag! :-)

Groetjes en een fijne dag, Aline
Doe ik zodra ik even tijd heb!
Daar komt 'ie dan, lasagne van Jamie Oliver voor 6 personen:
NODIG: 2 plakken mager rookspek, 2 middelgrote uien,2 tenen knoflook, 2 winterpenen, 2 stengels bleekselderij (kunnen uit ondervinding weggelaten worden, hà,hà), olijfolie, 2 theelepels gedroogde oregano, 500 gr half-om-half gehakt (ik heb 100% runder gebruikt, ook prima) 2 blikken tomatenblokjes à 400gr. (ik heb verse tomaten gebruikt, prima gelukt) verse basilicum, 150gr Parmezaanse kaas (heb zelf oude Gouda gebruikt, smaakt ook prima), 250 gr gedroogde (eier-) lasagnevellen, 500ml crême fraiche, 1 grote tomaat. Ovenschaal en aluminiumfolie. Zal in een 2e bericht bereiding beschrijven, omdat ik niet weet of deze teksten aan max verbonden zijn.
De saus: spek in kleine stukjes snijden (ik had een pakje dunne plakken gekocht en achteraf had het hele pakje er wel ingekund), uien knoflook, wortels en bleekselderij wassen en alles fijnhakken. Zet 'n grote braadpan met scheut olijfolie op vuur en bak het spek samen met de oregano op matig vuur goudbruin. Doe alle groenten erbij en laat 7 minuten meebakken en iedere 30 sec. doorroeren. Dan gehakt en tomaten erbij. ( ik heb zelf eerst het gehakt meegebakken en toen pas de tomaten erbij gedaan)Eén blik met water toevoegen (vind ik achteraf teveel), en zout en peper toevoegen (er staat een snuf in het recept, maar heb er zelf flink wat bijgedaan). basilicumblaadjes van de stelen plukken en in de koelkast leggen, steeltjes fijnhakken en toevoegen. Mengsel aan de kook brengen en op laag vuur met deksel 45 minuten (vond ik veel te lang, heb tijd gehalveerd) zachtjes laten pruttelen en regelmatig roeren. Ga straks verder in 3e bericht!
Verwarm de oven op 190°C, rasp de kaas en roer een kwart door de saus. Snipper de grote basilicumblaadjes door de saus en bewaar de kleintjes voor later. Proef de saus en voeg indien nodig wat zout en peper toe. Breng in een pan water aan de kook met en scheutje olie en blancheer de lasagne vellen (bij mij bleven ze aan elkaar plakken, wat een heel gedoe gaf om ze uit elkaar te trekken! Misschien is een oplossing ze één voor één te blancheren, of heeft iemand een beter idee?) Laat ze uitlekken in een vergiet en droog ze af met keukenpapier
Schep een 3e van de saus in een ovenvaste aardenwerken schaal, dan een laagje lasagnevellen en vervolgens een 3e van de crême fraiche. Daarop weer n laag lasagnevellen met wat peper en zout en een kwart van de kaas. Herhalen en eindigen met een laag crême fraiche en de rest van de kaas. Leg er plakjes tomaat op en strooi de overgebleven blaadjes basilicum erop en besprenkel het geheel met olijfolie. De schaal afdekken met aluminiumfolie en 20 minuten in de oven.Dan het folie verwijderen en nog eens 35 minuten tot de lasagne pruttelt en goedbruin is. Succes en eet smakelijk!
Dankjewel Paula! Ziet er lekker uit. Ik denk dat je het ook kunt bereiden met kant-en-klare lasagnevellen (die je niet hoeft voor te koken). Die worden in de oven vanzelf zacht als het goed is. Ik ga het uit proberen, je hoort het nog.
Groetjes, Aline

RSS

GA DIRECT NAAR:

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden