Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Nou ja, het lekkerste is uiteraard het vruchtvlees, maar er is meer!

Het is een voordeel als je zoals ik een Chinese schoondochter hebt. Dan komen er onverwachte gerechten binnen.

Eet gerust uw watermeloen op maar gooi de uitgelepelde schil niet weg. Snij de groene buitenkant van de watermeloen met een scherp mes of een dunschiller weg zodat alleen de witte schil overblijft. Snij die schil Julienne in dunne reepjes. Strooi er zout over, net zoals u dat met aubergines doet om de bittere smaak te verwijderen en zet het geschilde mengsel 15-30 min in de koelkast. Knijp daarna het mengsel uit en verwijder zoveel mogelijk vocht. De vezels van de schil zijn nu als dunne reepjes overgebleven.

Maak deze schil aan met wat azijn, sezam olie, soja saus, honing en wat oyster sauce en laat enige tijd in de koelkast staan. Wat resteert is een bijgerecht dat bijna bij elke maaltijd past.

Weergaven: 323

Berichten in deze discussie

Dag Victor,

Lijkt  lekker, wij zijn liefhebbers van de Chinese keuken.
Ik ga het zeker eens proberen; dank je wel.

RSS

GA DIRECT NAAR:

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden