Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Is het een gek idee om uit wijn de alcohol te destilleren? Er ligt op het moment wijn voor iets meer dan een euro / liter in de aan bieding. De bedoeling is hier likeuren uit te maken.

Weergaven: 3930

Berichten in deze discussie

Hallo stokers, likeurmakers etc.
Al jaren destilleer ik mijn eigen alcohol uit eigen gemaakte wijn van b.v. pruimen en vooral van de geperste druivenmost. Ik heb een kleine destillateur van ongeveer 10liter.
Jaarlijks destilleer ik ongeveer 5 tot 10 liter alcohol van ongeveer 60 %.
Voor de geïnterreseerden kan ik uitleggen hoe ik dat doe, hoe ik methylalcohol onderscheid van goede alcohol etc.
Ik maak d.m.v. eigen recepten likeuren van koffie, Jeneverbes, appel, pruimen,kersen kortom alles wat aan onze eigen bomen groeit en bloeit.
Met vriendelijke likeur groet.
Jan

@ Jan,

Dat zou zeer interessant zijn om je ervaringen te lezen. Dus leef je ajb helemaal uit ;=)

@ allen
Heb met de nieuwste batch van mandarijenlikeur de suggestie van Ada opgevolgt: deel helder en een deel met alles er nog in 1:1 gemengd. Dat heeft een paar maanden gerust op de mandfles. Daarna gesifoneerd en het gaf de lekkerste likeur die ik ooit heb uitgeschonken.

Dat vind ik leuk, Cornelis!

Ik heb dit jaar geen likeur en geen wijn gemaakt, ik had er of geen zin in of tijd voor en ik had nog zat staan. De vlierbes wat klein en droog dus niet geschikt. volgend jaar maar weer!

Groet Ada

Om te beginnen mijn favoriet.
Ginja (portugees recept voor kersenlikeur). Wij hebben een kersenboom die jaarlijks zo'n 80kg kersen geeft.
Glazenpot van 4 liter. Helemaal voldoen met kersen. 900gr bruine candysuiker( ik gebruik altijd candijsuiker). 1 grote stok kaneel. 10 st kruidnagelen. 1 l. zelf gestookte eau de vie(60%). Pot verder aanvullen met zuiverwater. Regelmatig schudden. 4 tot 6 maanden laten staan.Rond de kerst is het dan genieten.
Veel succes en groet. Jan

Tijd voor een Baskisch heksendranje. In Griekenland noemen ze deze likeur Woerwala.
De sleedoornbessen ( prunelle) zijn nu rijp.Vandaar dit recept.
1 kilo sleedoornbessen.
1 liter Gin, wodka of eau de vie ( 40%)
1 kaneelstokje
2 kruidnagels
1/4citroenschil
300gram suiker
Werkwijze: Pluk de sleedoornbessen en zet deze 2 nachten in de diepvries
Kneus de bessen,doe alle ingredienten erbij en giet de alcohol er overheen.
Hoe langer je deze likeur laat masereren ( min 6 weken)hoe beter het resultaat.
Dagelijks schudden en daarna filteren.
proost.
groeten. Jan

Nog een recept van witte en rode driuven. Z.g. Ratafia.
2kilo witte en rode druiven.ongeveer 1.1/2 liter.
Kneuzen en in een pot doen met enkele kruidnagelen en stokje vanille.
Ongeveer 300ml destlilaat van 50procent bijvoegen.
Enkelen weken laten staan en ondertussen schudden, elke dag.
Daarna in een theedoek zeven en uitpersen.
Daarna klaren en zie daar de Ratafia na enkele weken is die helder.
Een volgende keer zal ik het proces van de druivenmost destilleren beschrijven.
alvast succes.
Jan

Voor de geïnteresseerden onder u.
Onderwerp 'zelf destilleren'.
Enkele websites waar u kunt lezen hoe een "'lambic' te maken is.
http://home.zonnet.nl
http://home.12move.nl
http://www.waarwoontwillem.nl
Hoe u kunt destilleren en uiteraard de gevaren ervan.
Ik ben het volledig eens met de waarschuwingen op de websites.
Ik ben geen voorstander van commercieel gedoe. Ik ben een voorstander van oude beroepen en ambachten onder de aandacht te brengen. Er zelf voor de volle 100% ervan te genieten door e.e.a. zelf te doen.
Het regent buiten.Ik ben te vinden in mijn 'grange'.
Veel succes.

RSS

GA DIRECT NAAR:

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden