NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Ik heb de pomp en filter van mijn zwembad weer aangesloten. Het water was groen en ondanks het bubbeltjesplasticdek toch veel blad en kikkerlijkjes. Een aantal blokjes chlore choc erin gedaan, de pomp laten draaien en de bladeren eruit gevist, de robot zat veel te snel vol met blad.

Nu getest met de Aquachek. Hij geeft aan: Cl 0.6   PH 7.5 en Alc 0.5

wat moet ik er nu in doen. Het chloregehalte is denk ik te weinig, kan er een groot blok in? of nog meer blokjes chlore choc en hoe krijg ik het alkalisch weer goed?

ik hoop dat iemand mij info kan geven?

joke vloemans Fabas H.G.

.

Weergaven: 168

Berichten in deze discussie

Ik denk dat je alkaliteit veel te laag is als 0,5 dH graden zijn

 , dit komt overeen met ca 10 ppm

Als de Alkaniteit niet ok is dan werkt het cloor en de pH ook niet. Dit zou jou probleem verklaren.

Je zult waarschijnlijk ca de helft van het water moeten vervangen en dan eerst de Alkaniteit goed krijgen voordat je met pH en Cl gaat beginnen.

Misschien moet je ook nog eerst een vlokmiddel toevoegen en na 24 uur gaan stofzuigen

ps. Hoe heb je gemeten en waarmee??

ik meet altijd met aquacheck

let ook op dat chlore choc weer snel verdampt, je moet ernaast dus ook de gewone hoeveelheid chloor lent in je skimmers leggen.

ok bedankt, ga water vervangen en gewone chloorblok erin

RSS

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

--

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0