Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Beste leden,

Ik heb een vraag over het verkrijgen van een 2e Covid vaccinatie in Frankrijk. De eerste heb ik als risico patiënt in België ontvangen. Het lijkt alsof er in Frankrijk weinig interesse is voor Astra Zeneca. Ik heb dus gisteren via Doctolib me aangemeld voor vaccinatie. Dat ging vlot, waarschijnlijk omdat ik in de leeftijdscategorie 55+ val en bijkomend risico patiënt ben. 

Mijn vraag is: wat moet ik allemaal bij me hebben als ik me aanmeld bij de apotheek?

- identititeitskaart

- Europese verzekeringskaart

- bewijs van eerste vaccinatie/vaccinatie paspoort

- ...?

Alvast bedankt voor ieder advies!

Weergaven: 1168

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20210626, Covid

Reactie van Rein op 26 Juni 2021 op 21.21

Bij mijn 2e prik hoefde ik alleen mijn carte vitale te laten zien. Als je die niet hebt, lijken me inderdaad de documenten die je noemt de juiste. Anders even bij de apotheek navragen?

Reactie van Fabienne M op 26 Juni 2021 op 21.53

Ik heb als niet-inwoner mijn eerste prik in Frankrijk gekregen en binnenkort mijn 2e.

Ik had mijn paspoort en mijn EHIC bij me. Aanvankelijk zeiden ze dat het niet kon zonder carte vitale. Bij navraag kon het wel. 

Reactie van Hans Chiddes op 26 Juni 2021 op 23.50

Onze gemeente plaatst al weken oproepen om je aan te melden voor 1 en 2 e prik . Ook niet ingezetenen !!

afspraak bij de gemeente  niets nodig  geen paspoort en geen Verz bewijs   En incl papieren en bewijs ook in de COVID abb !  

Reactie van Fabienne M op 27 Juni 2021 op 8.43

Aan Hans: geweldig en in het belang van Frankrijk. In onze omgeving willen onze Franse vrienden geen vaccin. Ook de lokale huisarts adviseert het niet te doen.

Wij verblijven hier 5 maanden per jaar en het is beter dat we gevaccineerd zijn voor Frankrijk. 

Wat ik wel vreemd vind, is dat ze de EHIC accepteerde en het nummer van de EHIC noteerden om de kosten te kunnen doorbelasten ...........??????????

Reactie van Jako op 27 Juni 2021 op 9.42

"Wat ik wel vreemd vind, is dat ze de EHIC accepteerde en het nummer van de EHIC noteerden om de kosten te kunnen doorbelasten ...........??????????"

Wat is daar vreemd aan?

Dat is precies waar de EHIC kaart voor bedoelt is.

Reactie van karin heslinga op 27 Juni 2021 op 10.01

De eerste Astra Zeneca prik heb ik in april in Nederland gehad. De tweede heb ik gewoon hier bij de pharmacie in Les Vans gekregen. Geen enkel probleem, ik heb alleen het eerste document overlegd. Ook kreeg ik direct een QR code erbij. Fantastisch.

Reactie van Jacques VAN DER MEER op 27 Juni 2021 op 10.33

In principe kan elke inwoner van Frankrijk, ongeacht de nationaliteit, gratis gevaccineerd worden. Als je niet aangesloten bent bij de franse CM zul je miscchien het consult moeten betalen. Vraag in ieder geval het vaccinatiebewijs. Daarvoor is een Carte de Sejour of ID vereist, zodat het vaccinatie centrum het certificaat met de QR code kan aanmaken. De QR code kun je dan weer gebruiken voor de app Tousanticovid en EU vaccinatiepas.

Reactie van Jeannette op 27 Juni 2021 op 11.59

Nee Jacques, Frankrijk biedt het vaccin gratis aan, of je nu een Franse carte vitale hebt of niet, je hoeft niets te betalen.
En ja, de EHIC is bedoeld om kosten bij je woonland te kunnen declareren en vergoed te krijgen. 
In dit geval biedt Frankrijk het vaccin gratis aan, althans dat brengt men zo naar buiten:

Dus is het vreemd dat de gegevens van de EHIC-kaart gevraagd worden, een paspoort of ID-kaart zou voldoende moeten zijn. 
Maar hoe dan ook zal de prikkende instantie moeten verantwoorden aan wie het vaccin gegeven is om hun kosten vergoed te krijgen, die artsen en verpleegsters doen dit natuurlijk niet voor niets. 

Iedereen krijgt vervolgens het vaccinatiebewijs met QR-code.

Reactie van Jacques VAN DER MEER op 27 Juni 2021 op 12.19

Ja Jeanette, in principe is juist:

https://www.liberation.fr/

In de praktijk blijken niet alle vaccinatiecentra (huisarts of apotheek) op de hoogte en kunnen het consult in rekening brengen als je niet de carte vitale hebt. Je zorgverzekeraar vergoedt dit echter meestal zonder probleem. Zo is mijn ervaring.

Reactie van Jeannette op 27 Juni 2021 op 16.24

Oke, apart, maar wat brengt men je dan in rekening? Het prikken? Het vaccin? Een consult bij de dokter?
En van wanneer dateert jouw ervaring?

Overigens is je link een bericht van 28 januari en gaat over permanent in Frankrijk wonende personen met een andere nationaliteit, die zijn natuurlijk nooit uitgesloten geweest, inmiddels mogen ook personen die niet permanent in Frankrijk wonen het vaccin gratis halen. zie mijn bericht dat van 2 juni is. 

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Uw donatie is nodig

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden