WebT@lk KennisC@fé

 
AANKONDIGING

VERGEET AJB NIET OM DE ENQUÊTE HIERBOVEN IN TE VULLEN.

HET KAN NOG EEN PAAR DAGEN EN IS BEDOELD OM EEN PROGRAMMA OP MAAT TE MAKEN VOOR BEZOEKERS EN LEDEN VN DIT FORUM

Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Alliance Francaise of Institut Catholique de Paris?

Hallo allemaal,

Ik wil binnenkort een intensieve cursus Frans gaan doen. Nu ben ik uitgekomen op 2 instellingen in Parijs, Alliance Francaise en Institut Catholique. Wie heeft ervaring met 1 van de twee scholen of zelfs met beiden en welke school raden jullie aan? Is er uberhaupt een verschil in kwaliteit?

Groet,

Aalima

Weergaven: 700

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20150630, Cursussen en Opleidingen, Parijs

Reactie van Aaltje op 30 Juni 2015 op 12.40

Hallo Aalima,

Ik heb meerdere lessen gevolgd bij de Alliance Française, zowel in Nederland als in Frankrijk. Daarnaast heb ik een korte intensieve cursus gevolgd, gedurende 2 maanden in de zomer, bij Institut Catholique. ( Lyon) . Ik persoonlijk adviseer, zonder twijfel, het Institut Catholique, daar de kwaliteit van de lessen veel hoger ligt. Meer persoonlijke aandacht en betere les methodes. Uiteraard ligt het er ook aan van wie je les krijgt. Maar ook bij dit punt geld voor mij dan ook dat de lessen gegeven door leraren van Insitut Catholique mij veel meer aanspraken. Veel succes! groetjes

Reactie van Nina op 30 Juni 2015 op 13.00

Mijn ervaring met de Alliance française is lang geleden, maar was wel positief.
Wat het Institut Catholique betreft, dit is een heel grote instelling, met allerlei onderdelen op allerlei niveaus.
Ik neem aan dat je voor FLE (français langue étrangère) dit onderdeel bedoelt:
http://www.icp.fr/fr/Organismes/Institut-de-Langue-et-de-Culture-Fr...
Let bij alles wat je bij het Institut Catholique doet op de prijs, het is allesbehalve gratis.

Reactie van Paula Verbiest op 1 Juli 2015 op 12.08

Mijn ervaring met de Alliance Française is ook lang geleden, maar niet zo positief. Ik vond het niveau erg laag. Ik ben vrij snel overgestapt naar het Institut Catholique, waar ik in 2,5 jaar heel goed Frans heb leren spreken. Ik heb er vooral een solide gramatica kennis opgedaan. Ook de sfeer vond ik er erg prettig.

Reactie van Aalima Hasan Burney op 6 Juli 2015 op 11.56

Hallo Dames, Dank voor jullie reacties! Fijn om jullie ervaringen te lezen het helpt mij zeker om een keuze te maken. Het wordt waarschijnlijk ICP, wel ga ik langs AF voor een niveautoets. Dit doen ze namelijk niet bij ICP. Nogmaals dan voor jullie reacties! 

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

✔️ PLAATS BERICHT

✔️ PLAATS ADVERTENTIE

✔️ BEKOSTIGING

✔️ DONEER

(LATEN WE SAMEN DE KOSTEN DRAGEN)

GESELECTEERD

Foto's

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ...