Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Kijk een bij de Nedergids! De dienstverlener die je zoekt zul je daar vinden!                                                                                                                               Ben je dienstverlener in Frankrijk? Meld je dan aan!

Als je mocht kiezen... Plekje gezocht in de Provence-Alpes-Côte d'Azur

Beste Nederlanders in Frankrijk,

Ik ben een maand geleden verhuisd van België naar Frankrijk, Cannes. Samen met mijn dochtertje woon ik in het centrum van Cannes in een appartement dat ik voor 3 maanden heb gehuurd (een gemeubileerd vakantie-appartement). In de eerste instantie leek Cannes mij een goede keuze: zon, zee, strand en al het moois dat het leven te bieden heeft... Toch is de stad Cannes niet helemaal wat ik zoek.

De stad zelf is mooi, zo ook het strand (erg belangrijk voor mij). Maar het leven hier is duur (daar had men mij al voor gewaarschuwd). De mensen zijn ietwat oppervlakkig, uiterlijk staat hier op de eerste plaats. Ook valt het op dat hier heel veel "oudere" mensen wonen. Zoals de Fransen zeggen "La ville des vieux". Druk, druk, druk... nergens een parkeerplek, 30 minuten vrijwel alleen maar in de file staan om boodschappen te doen. Enfin, zoals al eerder vermeld: niet helemaal wat ik zoek.

Nu graag jullie mening/advies over het vinden van een plekje in de Provence-Alpes-Côte d'Azur:

Waar men mooie stranden en zee kan vinden en waar de huurprijzen van appartementen/huizen nog redelijk zijn.

Heel veel dank voor jullie advies. 

Nana

Weergaven: 2179

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20121201, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Woningen Gevraagd

Reactie van Angelo op 1 December 2012 op 15.00

Tja Côte d'Azur is een dure streek. Wij vertoeven gemiddeld 1-2 maanden per jaar in Golfe Juan. Pal naast Cannes. De kenmerken van een dorp, goedkoper en rustiger en binnen 10 autominuten en 5 treinminuten zit je in Cannes. Ideaal dus. Je kunt er prima autorijden. Er komt ook een nieuwe verbindingsweg richting Cannes om Golfe Juan te ontzien. En in Golfe Juan heb je ook mooi strand.


Overleden
Reactie van Susan op 1 December 2012 op 15.41

Nana  even naar het café gaan vanavond daar komt Annette  misschien en zij heeft misschien nog haar flat vrij 

gelegen in klein dorpje Collioure aan de cote Vermeille tussen Argeles sur Mer.

Reactie van Ilse op 2 December 2012 op 8.18
Nana,

Cote d' Azur is nu eenmaal duur,vooral Cannes.
Zelf ben ik helemaal verknocht aan Mandelieu-La Napoule,6 km van Cannes,rustiger en toch een stad als achterland. Ilse
Reactie van Nana op 2 December 2012 op 10.04

Dank allen voor de adviezen en tips. Geen makkelijke keuze. Frankrijk is mooi en ik ben ervan overtuigd dat je sommige plekken moet "beleven" door er een tijdje te wonen. Met een dochtertje van 6 kan dat helaas niet (meer).  

@Boudewijn: Ik heb Cannes gekozen omdat ik graag in de Provence wilde wonen. Ik moest snel een tijdelijk onderkomen vinden en heb dat in Cannes gevonden. Ik heb gegoogled, Céret lijkt mij een heel mooi stadje. Ik ken die streek helaas niet zo goed. 

@Emmy. Marseille, daar heb ik ook aan gedacht maar zoek toch een kleiner stadje.

@Angelo: Golfe Juan, ben ik geweest maar niet echt wat ik zoek.

@Suzanne: dank voor de tip. Het zijn vooral de stranden die schitterend zijn... Heeft Annette een e-mail adres? 

@Michiel: Varages, helaas te ver van de kust. Ik ben een echt "zee" mens.

@Ilse: Mandelieu la Napoule is dicht bij Cannes. Ben er al geweest maar nog niet in het binnenstadje.

Ik ga me verdiepen in de streek rond Perpignan, wie weet... 

Nogmaals dank!

Reactie van E. Gast op 2 December 2012 op 10.17

Beste Nana,

St. Raphael, een klein stadje met een TGV station, dus ideaal voor snel reizen door Frankrijk en naar en van Belgie. Er zijn 7 scholen in en rond St. Raphael voor uw dochter. Er is een leuke markt in het aangrenzende Frejus (www.saint-raphael.com). Supermarchés en Centres commerciaux met genoeg parkeerplaats zijn te vinden in en rond Frejus en St. Raphael. 

St. Raphael ligt aan het strand en in de directe omgeving zijn ook leuke dorpjes met stranden en lekkere restaurantjes, zoals Ste. Maxime, Port Grimaud en St. Tropez.

Succes met de keuze!

Cordialement,

Elma

Reactie van Astrid Segaar op 2 December 2012 op 10.22

Hoi Nana,

wij wonen in Roquebrune-sur-Argens, 5 minuten van het strand van Les Issambres en Saint Aygulf. Heerlijke omgeving (volgen mij meer zon dan in de 06 (haha)) en ook vlakbij St. Raphael waar meerdere Nederlandse vrienden (met kinderen) van ons wonen. Wellicht is dat laatste dorp iets voor je; aan het strand, ook vlakbij Frejus en alles binnen handbereik. Trouwens ook goede Franse scholen!

Verder op 3 kwartier van Nice.

Succes!

Astrid

Reactie van vansteenkiste geert op 2 December 2012 op 11.08

Dag Nana, ja ik kan het ook bevestigen ....bv de streek van Céret vind ik heel mooi, aangenaam (elke zaterdag een pracht van een markt ! ) de eerste kersen komen van daar ....je kan in de streek rijden met de bus voor 1 € naar : Perpignan (nog geen uurtje van de luchthaven waar Ryanair naar Charleroi vliegt ....of de "Frogbus" nemen naar Gerona....waar  Ryanair ook op vliegt ! ) Ik ben (als Vlaming!) een beetje verliefd op de streek, vertoefde er verschillende malen en ben pas terug van een verblijf in de streek ...ik was er ongeveer 1 en half ...Geef graag meer uitleg en heb veel recente info van de streek...

Groeten.

Reactie van Corrie van Poelgeest op 2 December 2012 op 15.59

Nana , ik zou voor het plaatsje Cavaliere gaan , het dorp heeft klasse en beslist geen caravans uit waar dan ook ..
Een leuk plein waar gepraat en petanque wordt gespeeld ..
De oud President Nicolas Sarkozy woont ook in het dorp , ik weet niet of dat een plus is ..
Verders helemaal eens met wat E.Gast hierboven schreef ..
Groeten en Suc6

Reactie van Andrea Hummel op 2 December 2012 op 16.51

Hallo Nana,

Je hebt natuurlijk al heel wat reacties gehad, maar ik sluit me aan bij C & F / Moulin Galuzot Bourgogne.

Ik kwam voor het eerst aan de Côte d’Azur toen ik 17 was, ben nu 56 en heb hier inmiddels zo’n 12 jaar gewoond en gewerkt. Het allermooist is voor mij altijd gebleven: het stukje tussen van Le Lavandou (waar Cavalière ook toe behoort) tot Toulon, qua natuurschoon, de stranden, de mensen, alle winkels bij de hand, het leven is hier nog allemaal wat gemoedelijker. Mensen lopen niet allemaal te rennen en je staat geen uren in de files (op juli en augustus na).

Het is wel waar dat de mentaliteit van het zuiden tamelijk oppervlakkig is en het leven duur. Je moet zelf veel investeren om iets terug te krijgen en je verwachtingen niet te hoog instellen en open staan. Maar het kan af en toe best moeilijk zijn, maar je moet niet bij de pakken neerzetten.

Na jaren in het toerisme te hebben gewerkt hier, werk ik nu als mamie-nounou en kom daardoor veel in aanraking met het leven binnen de gezinnen, ik kom bij de mensen thuis en ik zie de kinderen ook op school en kom heel veel aardige mensen, ouders èn kinderen tegen.

Mààr, natuurlijk hebben mensen in een ander land een andere mentaliteit, een andere cultuur, een andere opvoeding, andere ideeën. Daar heb je voor gekozen en je kunt een ander niet veranderen, je kan alleen jezelf veranderen en je aanpassen. En dan beslissen of je het leuk vindt of niet.

Ik wens je veel sterkte en vooral veel plezier voor de komende tijd.

Andrea

Reactie van Nana op 3 December 2012 op 9.05

Toch maar even kijken richting Saint-Raphael tot Le Lavandou... wie weet kom ik daar de (voor mij) perfecte plek tegen om te wonen. Dank nogmaals voor alle tips en adviezen.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

SNELMENU

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden