WebT@lk KennisC@fé

 
AANKONDIGING

VERGEET AJB NIET OM DE ENQUÊTE HIERBOVEN IN TE VULLEN.

HET KAN NOG EEN PAAR DAGEN EN IS BEDOELD OM EEN PROGRAMMA OP MAAT TE MAKEN VOOR BEZOEKERS EN LEDEN VN DIT FORUM

Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

AOW, formulier 121 en inhouding Zorg Instituut NL te Diemen

Goedendag.

Wie zit net als ik in de situatie voor de AOW voor 100% gratis verzekerd te zijn via de CPAM/CMU en na de komst van de AOW via formulier 121 en Zorg Instituut NL 108€/mnd in mindering op de AOW te brengen voor de franse zorg verzekering.  Moet ik nu nog een franse belasting aanslag indienen? Heb niks van ze ontvangen! Wel heb ik een klein belasting formulier uit NL gekregen voor her berekening van de zorgtoeslag en opgave van mijn wereld inkomen. De datum voor het franse belasting aanslag verloopt op 2 juni aanstaande. Dus kan iemand snel reageren aub?

Vast heel erg bedankt als redder in nood!

Vriendelijke groet,

Dirk (nickname Deev) Plantinga.

dirkplantinga@gmail.com

Dordogne.

Weergaven: 1802

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20150530, Geldzaken, Gezondheid, Sport en Spel, Overheid

Reactie van leroux op 31 Mei 2015 op 7.54

ga langs het belastingkantoor - er zijn veel mensen die geen formulier hebben ontvangen - en daarna vul je het in via internet - je hebt nog tijd tot 02/06 tot middernacht - ze helpen je graag

Reactie van marja helleman op 31 Mei 2015 op 10.51

Mijn vraag heeft er niet zoveel mee te maken, maar ik vraag me af, moet ik het wereldinkomen voor de zorgtoeslag nou Bruto of Netto invullen?

Reactie van Deev Plantinga op 31 Mei 2015 op 11.57

Dank je wel Theodora Besse! Heb na lang zoeken gevonden dat gmail de mail van de belastingdienst ergens in box updates had geparkeerd! Heb die box nu uitgezet en heb 18 april een verzoek on line in te vullen gekregen. Krijg nu geen brieven meer maar mail van ze. Ga vanavond aan de gang. Veel dank voor je snelle reactie! Groet Deev Plantinga.

Reactie van Deev Plantinga op 31 Mei 2015 op 13.43

Aan Leroux: heb de allereerste keer in Sarlat bij de belastingen alles ingevuld. Zeer hulpvaardige mensen. Het was alleen dat ik in deze nieuwe situatie opgefokt over het europese 121 zorggedoe dat ik ff de draad kwijt was. Mijn dank voor Uw reactie! Groet Deev.

Reactie van leroux op 31 Mei 2015 op 15.25

ik ben bij het belastingkantoor geweest - gewoon de aow bij mijn frans pensioen optellen en een vriend van ons doet dat al meer dan 15 jaren

Reactie van Melissa op 1 Juni 2015 op 9.48
Ik heb geen brief of niks binnengekregen over zorgtoeslag betalingen zit in t zelfde schuitje
Reactie van Deev Plantinga op 1 Juni 2015 op 14.05

Aan Melissa: je moet een email ontvangen hebben. Bij mij zat ie na zoeken onzichtbaar in de updates box van gmail. Zoek of impots gouv of gouv alleen.

Reactie van Melissa op 1 Juni 2015 op 15.27
Dank u voor uw reactie ik heb alles nog eens doorgespit en ik heb geen enkele email ontvangen op mijn email niet in ongewenst niet in postvak zelf. We doen de betaling en sturen het dossier naar een advocaat en het bureau die altijd mijn belastingaangifte heeft gedaan en alles heeft afgehandelt dit jaar met de belasting voor dit jaar. Mvg melissa
Reactie van Deev Plantinga op 1 Juni 2015 op 23.23

Dank je wel Theodora, een zucht van verlichting. Misschien dat de site het niet goed berekend heeft of dat ik het fout heb in gevuld. Heb nog niet ondertekend dus morgen nog een rondje plussen en minnen.  Groet Deev.

Reactie van Jan Denissen op 2 Juni 2015 op 10.28

Hulde aan de vriendelijke ambtenaar.

Dank jullie voor de reacties. Ik schrok me kapot enkele dagen geleden en als de wiedeweerga de belasting formulieren ingedoken. Niks geen formulieren gekregen omdat het per internet moest gaan. Ik was e.e.a. totaal vergeten.

Ik op internet geprobeerd in te vullen lukte niet. Liep regelmatig vast vooral vanwege de taal die ik dan toch niet goed beheers.

Dus vanmorgen om negen uur in Castelnau-Montratier naar het belastingkantoor. Gelijk geholpen door die zeer vriendelijke ambtenaar. Hij werd alsmaar vriendelijker, ik alsmaar zeggen dat het tres complicé is allemaal. Hij glimlachte en kwam uiteindelijk ook bij het rode formulier uit. Overslaan dus begrepen wij. Na 20 minuten was de klus geklaard. Ik blij met het eindresultaat want het bedrag was aanmerkelijk minder dan vorig jaar. Van het invullen van het formulier snap ik nog steeds niks. Dus volgend jaar op tijd naar de accountant voorkomt veel stress en slapeloze nachten.

Ik besloot het zo te laten en over een tijdje met mijn accountant overleggen of alles oké is gegaan.

succes allemaal.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

✔️ PLAATS BERICHT

✔️ PLAATS ADVERTENTIE

✔️ BEKOSTIGING

✔️ DONEER

(LATEN WE SAMEN DE KOSTEN DRAGEN)

GESELECTEERD

Foto's

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ...