Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Beste allen, Mijn huis in de Herault wordt op 15 dec. geleverd. Ik heb een verklaring van de notaris dat ik persoonlijk moet komen tekenen. Dus ik kan nu door Frankrijk reizen - met deze verklaring en een attestation voor 14 en 15 dec. Hoe na 15 dec. Bestaat de verplichting tot het bij je hebben van de attestation nog iedere keer dat je het huis verlaat - zoals tijdens het eerste confinement. Of wordt deze verplichting per 15 dec. opgeheven.

Zijn bij de tankstations langs de autoroute de toiletten open? Kans op koffie? Kans op een maaltijd 's avonds in mijn hotel (heeft in restaurant in normale tijden).

Weergaven: 2469

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20201201, Covid, Vervoer

Reactie van Jeannette op 1 December 2020 op 22.30

Op dit moment geldt dat op 15 december de lockdown wordt opgeheven mits het aantal besmettingen per dag onder de 5000 is. Restaurants blijven nog gesloten, maar hier vind je de lijst met restaurants die open zijn. 
In je hotel moet je normaalgesproken een maaltijd kunnen krijgen, niet in het restaurant maar alleen roomservice, maar je kunt maar beter even bellen. 

Aangezien het nieuwe aantal coronagevallen nu al 4005 is en het r getal 0,56 is, is mijn verwachting dat de lockdown 15 december opgeheven wordt, maar de gewone restaurants mogen nog niet open. 

Reactie van Theodora Besse op 2 December 2020 op 6.38


Het is precies zoals Jeannette schrijft. De restaurants en café's kunnen pas op 20 januari hun deuren weer openen, wanneer ze dan nog niet failliet zijn...


Reactie van M en M 80460 op 2 December 2020 op 8.52

Als ik het goed heb begrepen wordt indien "de cijfers het toelaten" na 15 december de attestation vervangen door een avondklok (en als je tijdens de avondklok naar buiten moet heb je wel een attestation nodig).

Reactie van Frans Scheen op 2 December 2020 op 9.02

santépubliquefrance.fr  meldt nog 8.000 nieuwe besmettingen voor gisteren...

Reactie van Jeannette op 2 December 2020 op 9.18

0 ja die avondklok, die houden we nog...

ik vind het ook erg snel naar beneden Frans, maar ik keek op mijn covidapp, daar stond gisteren nog 4005, maar terwijl ik nu kijk veranderd dat in 8083, maar het is toch hoopgevend als je ziet waar we vandaan kwamen. Die 5000 gaan we wel halen denk ik.

Reactie van Theodora Besse op 2 December 2020 op 9.28


Frans, ik zag vanmorgen nog 4005 in m'n app (voor eergisteren), maar nu zie ik in de app inderdaad ook dat er gisteren 8083 nieuwe gevallen zijn bijgekomen. Vreemd, dat het zo schommelt. Ik hoop dat je optimisme terecht is. Afwachten is het enige wat we kunnen doen. Nog 13 dagen te gaan en dan weten we het.

Reactie van Theodora Besse op 2 December 2020 op 9.31


Sorry, had je reactie nog niet gezien, Jeannette.

Reactie van Jeannette op 2 December 2020 op 9.41

Nee, ik ben blij dat je het ook gezien hebt Theodora, ik dacht al, ben ik nu gek of is het een fout? 
Ik denk dat het met het weekeinde te maken heeft.

Reactie van Jako op 2 December 2020 op 9.43

Castex heeft vanmorgen op BFMTV bekend gemaakt dat vanaf 15 december geen attestation meer nodig zal zijn. klik

Reactie van Theodora Besse op 2 December 2020 op 10.01


 Geweldig nieuws, Jako! Dankjewel.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

SNELMENU

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden