Nedergids! De dienstverlener die je zoekt zul je daar vinden!

Ben je dienstverlener in Frankrijk? Meld je dan aan!

Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Als ik in Nederland ben hoor ik de mensen soms klagen over de slechte service die bedrijven tegenwoordig leveren. Ik kan, als ingezetene van Frankrijk, moeilijk beoordelen of dat terecht is. Wel heb ik deze week ervaren dat er bedrijven zijn die er plezier aan beleven een uitzonderlijke service te verlenen.

Ik ben deze week door twee garages erg geholpen en wil graag mijn waardering tonen door dat hier te noemen.

Om half drie ’s ochtends was ik eindelijk thuis. Ik was de morgen daarvoor rond 8 uur vertrokken. Het was dus een tocht van ruim 18 uur geworden (normaal is het voor mij 11-12 uur). Het was niet alleen vanwege de afstand of de sneeuw. Het was autopech. Na een kwartiertje rijden gaf mijn waterpomp de geest.

Verwarming volop aan, ventilator maximaal, ramen open en de temperatuur bleef zo net beneden rood. Dat lukte echter niet meer toen ik in een file kwam te staan. Ik heb de auto drie keer op de vluchtstrook moeten laten afkoelen.

Ik zat vlak onder Nijmegen en de BMW garage in Uden vond de oorzaak binnen een paar minuten, bood mij koffie aan met gebak en stelde al gauw vast dat ze het specifieke model pomp niet in voorraad hadden. Er werd meteen in het voorraadbestand gekeken welke garage, op de route naar Frankrijk, die pomp wel had. BMW Tilburg had er drie en door het team in Uden werd meteen geregeld dat ik daar terecht kon. Bovendien werd ook maar even afgesproken dat ik op de reparatie zou kunnen wachten. Ik hoefde daar niet eens om te vragen. Toen ik naar Tilburg vertrok werd ik letterlijk nagezwaaid.

Met de verwarming volop kwam ik in Tilburg zelf ook oververhit aan en dat was goed te zien. Binnen de kortste keren kreeg ik wat te drinken om bij te komen.

Je kan de pomp alleen maar plaatsen nadat de motor is afgekoeld, maar 3 uur later reed ik dan toch weer. Dank zij de perfecte service van beide garages leverde alles in totaal maar 5 uur vertraging op. De avondspits in Parijs kreeg ik op de koop toe.

Noch de garage in Uden, noch die in Tilburg zijn ooit door mij eerder bezocht. Ik heb geen familieleden, vrienden of kennissen die er werken en ik heb geen belang bij het noemen van dit merk auto.  Ik plaats dit verhaaltje omdat het gewoon geweldig is hoe iedereen zich heeft ingezet om mij zo snel mogelijk weer op pad te helpen.

Weergaven: 1237

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20120215, Vervoer

Reactie van Frank op 15 Februari 2012 op 22.51

Hulde - waardering tonen is goed!

Reactie van agneske op 16 Februari 2012 op 8.33

Dank je Wouter voor dit berichtje, inderdaad, positief. Een half jaar geleden schreef ik over mijn belevenissen met Peugeot (garage en importeur) en dat zag er heel anders uit. Het wekte bij mij  achterdocht richting garages en daar had ik last van. Het is een prettige gedachte  dat het een uitzondering was geweest (op de regel), ook bovenstaand stukje van Antoinette helpt daarbij. Het is in NL zo slecht nog niet! 

Reactie van Wouter Haaijman op 16 Februari 2012 op 9.02

Bedankt allemaal voor de leuke reacties. Ik woon al ruim 25 jaar niet meer in Nederland en kom er maar 1 of 2 keer per jaar. Ik hoor zo nu en dan wel wat maar weet niet hoe het er feitelijk toegaat. Kennelijk is het, zoals Nieske al zegt, in NL zo slecht nog niet.  

Reactie van Advies+Keuring Wilm Snellenberg op 16 Februari 2012 op 9.44

Wouter, wat goed dat Nederlandse bedrijven klantgerichtheid soepel koppelen aan efficiënte en effectieve bedrijfsvoering. Hierdoor kon je snel geholpen worden en met de goede spullen je weg vervolgen.

Mijn ervaring met Franse bedrijven wisselt erg. Soms prima, maar soms ook bedroevend slecht. Laatst nog voor een klant een toiletpot besteld. Telefonisch werd bevestigd dat de pot op voorraad was. Toen ik 'm ging ophalen bleek wel de pot op voorraad, maar het bijbehorende reservoir ontbrak. Levertijd reservoir: 2 weken. (De oude pot moest dus weer even teruggeplaatst worden, met wat aanpassingen zodat ie nog dienst kon doen.)  

Maar eerlijk is eerlijk, andere keren ben ik prima geholpen.

Wilm

Reactie van jacqui jansen op 16 Februari 2012 op 9.55

Wouter, je had geluk dat je pech in Brabant had, dat is zo'n vriendelijk volk.

Ik ben zelf Limburgse, maar dat is hetzelfde. (Is dit nou chauvinisme?)

Groetjes uit Cardaillac, waar de hartelijkheid hetzelfde is, toch goed terechtgekomen!

Jacqui.

Reactie van Wouter Haaijman op 16 Februari 2012 op 12.30

Ik blijf altijd een Nederlander. Ik weet best dat je in andere landen ook zo'n goede service kan krijgen maar toen mij dit overkwam was ik best een beetje trots op "mijn landje".    

Reactie van SymoNgar op 16 Februari 2012 op 13.48

Zeker een positief verhaal Wouter, fijn dat er (Nederlandse)mensen/bedrijven zijn die altijd vriendelijk, eerlijk en behulpzaam zijn in tijd van nood.

De volksmentaliteid speelt hierbij een grote rol...

Reactie van Wouter Haaijman op 16 Februari 2012 op 18.13

Voor pech of andere problemen op de autoroutes van het APRR en AREA netwerk is er een Android app (waarschijnlijk is er ook wel een iPhone app) van APRR waarmee je direct met een persoon van de hulpdienst wordt verbonden. Wandelen naar de dichtstbijzijnde oranje paal is niet meer nodig. De app bepaalt je positie. Zit je buiten het APRR en AREA netwerk dan word je direct met 112 verbonden. Heel toepasselijk heet de (gratis) app: SOS Autoroute. Hulpdiensten bellen via de app is gratis. Laten we met z'n allen hopen dat geen van ons de app ooit hoeft te gebruiken.

Reactie van Advies+Keuring Wilm Snellenberg op 16 Februari 2012 op 20.55

Bij pech op de snelweg moet toch echt - naast de depanneur - de gendarmerie worden opgetrommeld. Normaal gesproken doet de verzekering (die je dan al gebeld hebt) dat voor je.

Wilm

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden