NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Brief van AXAbanque ontvangen over” actualisation de votre dossier”.
Hebben maison in dept.16 maar wonen weer permanent in NL. Hebben onze AXA rekening behouden.
Nu vraagt AXA,omdat onze fiscaliteit buiten FR.ligt, persoonlijke gegevens te verstrekken over
+ waarde woning
+ bezittingen in FR
+ verzekeringen in FR
+ netto salaris
+ bewijs van huisvesting
+ kopie identiteitsbewijs

Wij hebben bij AXA alleen compte courant met cheques, zonder betaalpas en creditkaart.

Is iemand bekend met deze werkwijze en is de informatie verstrekking inderdaad verplicht?
Wordt gerefereerd naar:
Art.L561-6 en R561-12 code monetaire et financier.

Dank alvast voor jullie reacties

Gerrit

Weergaven: 819

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20171212, Geldzaken, Overheid

Reactie van Harrien op 12 December 2017 op 16.39
Ik ben niet erg goed in belastingzaken en financiën in het algemeen, maar gaat het hier niet om de CRS (Common Reporting Standard)? Bij mij is namelijk het omgekeerde het geval. Ik woon in Frankrijk en betaal en regel alles hier, maar heb nog een rekening in Nederland, waar ik nauwelijks iets mee doe, vooral omdat in Nederland (ik kom er soms nog wel) op tal van plaatsen een Franse creditkaart niet wordt geaccepteerd. Ik kreeg van mijn bank daar, de ING, ook zo'n brief, alleen ze vragen veel minder. Ze moeten weten waar ik fiscaal woonachtig ben. Ze weten dat al 17 jaar... maar goed. Ze vragen alleen de verklaring in te vullen en mijn fiscaal identificatienummer van dat land (Frankrijk dus). Verder een blad met uitleg, een hoop blabla en de ridicule dreiging: "Als u het formulier niet ingevuld en ondertekend aan ons terugstuurt zijn we verplicht om uw gegevensdoor te geven aan de Nederlandse belastingdienst... " Belachelijk, de belastingdienst in Nederland weten veel meer dan de ING van mij, ze hebben me zelf geholpen mijn situatie te regelen zoals die nu is. Maar goed dat laatste terzijde.
Ik bedoel te zeggen is het formulier van de AXA niet vergelijkbaar en dus iets dat internationaal is afgesproken? Alleen vraagt de AXA veel meer dan in de regeling is bedoeld. Of zit ik er volkomen naast?
Reactie van edith janzen op 13 December 2017 op 14.02

Ook AXA mag niet meer vragen dan in de internationale afspraak hierover is opgenomen. Kan dit een arnaque zijn?

Reactie van Jeannette op 13 December 2017 op 14.08

Ik heb hetzelfde formulier gehad als Harrie van de ING en had dezelfde ergernis; ze gaan er feitelijk ban uit dat je in Nederland woont denk ik zo maar.

Hoe dan ook, het lijkt mij het zelfde soort formulier.

Niet te moeilijk doen en je belastingaanslag even opsturen.

Reactie van Roy Heijs op 14 December 2017 op 8.40

Ik heb via Ronald Claes contact gehad met de AXA bank en men geeft aan dat ik niets hoef in te vullen als ik niet ben verhuist. (zonder verder uitleg !!!!)

Maar het voelt wel heel raar als een internet bank dergelijk vragen gaat stellen.

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.

Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0