Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Hallo,

Ik woon inmiddels bijna 2 jaar in Frankrijk ( chatillon sur chalaronne , ain ) en het gaat erg goed... Nu alles hier op de rit is, kindjes naar school, sociale contacten opgebouwd huis klaar etc etc. is het weer tijd om aan het werk te gaan.. In Nederland heb ik 13 jaar bij Randstad uitzendbureau gewerkt en heb een opleiding in het toerisme.

Het probleem komt met de wens om Part-time te werken! en met mijn kennis van de Franse taal, deze is namelijk matig. Begonnen met een woordenschat van ongeveer 5 woorden kan ik nu ( bijna 2 jaar later ) aardig mee met de huis tuin en keuken Frans maar zakelijk is toch wat anders.

Natuurlijk ingeschreven bij Pole Emploi, brieven en cv verstuurd naar hotels, campings maar het is tot op heden nog niet positief..

Mijn vraag is dus of iemand nog tips of andere leuke ideeen heeft.

Alvast bedankt

Marielle Zoon

Weergaven: 202

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

Rhône-Alpes, Werk Gevraagd

Reactie van A.A. de DEKEN op 29 April 2010 op 9.11
mevrouw - tip - eerst goed Frans leren! A. de Deken
Reactie van marianne ruijter op 29 April 2010 op 9.12
Marielle,

Wil je mij mailen?
Ik heb nog wel ideeen.

marianne.ruijter@quicknet.nl
Reactie van Wout van Staveren op 29 April 2010 op 10.13
Ik heb zelf hetzelfde gehad en heb op een gegeven moment besloten om een cursus (intern) Frans van een week te gaan volgen bij Regina Coeli in Vught, beter bekend als "de Nonnen in Vught". Ik heb voordat ik begon de nonnen moeten bezoeken en moeten aangeven wat ik wilde leren. In mijn geval was dat: Mij zakelijk kunnen uitdrukken in mijn vak (ik ben architect en (ver-)bouw tweede huizen in Frankrijk, De Franse cultuur in het algemeen (kunst, politiek, historie e.d.) en praten aan tafel wanneer je met Fransen eet (ddurt even voordat je daarvoor wordt uitgenodigd, hoor...).

Ik had gedurende die week apart les van 4 professeurs, kordate dames die mij goed geholpen hebben de taal in elke situatie te leren beheersen: een aparte voor grammatica, en verder een voor het zakelijke en architectuur, een voor cultuur en een voor vocabulaire en uitdrukkingen. Zij rapporteerden steeds aan elkaar dus de volgende wist steeds wat je zwakke en sterke punten waren geweest en borduurde daarop voort of corrigeerde nog wat.
Kortom, het resultaat mocht er wezen en ik kan het IDEREEN aanraden! Het is zijn geld dubbel en dwars waard, maar het moet gezegd, het kost wel wat. . . . . . .
Reactie van jaikweethetwel op 30 April 2010 op 20.38
Hi Marielle, ik ben drie jaar woonzaam in Frankrijk, daarvoor 20 jaar in UK en heb verleden jaar ongeveer 50 open sollicitatie brieven verstuurd en surprise surprise, januari dit jaar eindelijk na drie jaar een baan bij een camping als receptioniste. Ik wil dus zeggen, stop er veel energie in en uiteindelijk zul je een resultaat krijgen. Ik heb drie jaar gîtes schoongemaakt en voor particulieren en heb nu heel veel plezier bij een camping en mijn frans wordt natuurlijk ook steeds beter!! Veelo geluk toegewenst!!!

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

JOUW BERICHT...

COVIDNIEUWS

-

SPONSOR | ENTREPRISE

N26 IN FRANKRIJK


Foto's

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden