Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

BAC Terminale LV2 Néerlandais - wie kan mij helpen met leerboeken?

Mij is gevraagd een leerling te helpen om zich voor te bereiden op het BAC Néerlandais. LV2 (langue vivante) 2, betekent tweede keus van een vreemde taal. Ik ken de leerling nog niet, ontmoet hem morgen op de school, ik ken zijn niveau dus nog niet, maar om een BAC te doen in een vreemde taal moet je toch al een zeker niveau hebben.
Ik ben gisteren naar de boekhandel MOLLAT gegaan in Bordeaux, om naar leerboeken te zoeken, die waren er niet en ik werd meteen doorgestuurd naar de vreemde talen-afdeling. Daar vond ik alleen maar de titel 'Le Néerlandais pour les nuls'. Is er iemand die mij misschien verder kan helpen aan een titel of titels van leerboeken Frans-Nederlands?

Weergaven: 659

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20131009, Aquitaine, Kinderen, Onderwijs, Te Koop Gevraagd

Reactie van duppie op 9 Oktober 2013 op 16.59
Reactie van Louise (68) op 9 Oktober 2013 op 18.39

In afwachting van de ervaringsexperts, dit redelijk recente draadje: http://www.nederlanders.fr/profiles/blogs/teksten-voor-nederlands-b...

Reactie van Di Monica op 9 Oktober 2013 op 19.26

Oefnenen, oefenen, oefenen. Ik heb in 2007 een student begeleid en heb teksten van HAVO -examens van Internet gehaald om hem samenvattingen te laten maken. Hij moest ook kunnen vertalen, dus ik had een boek van Mulisch (De aanslag) gegeven, ook voor hem om te lezen. En simpele grammatica regels uitleggen (kofschip voor de D of T aan het einde van een voltooid deelwoord). Maar het valt niet mee, mijn dochter vindt Nederlanders 'lui' omdat veel bijwoorden (eindigend op 'lijk') anders uitgesproken worden dan dat we ze schrijven. Maar ja, zo ken ik in het Frans ook wel voorbeelden... :) In ieder geval succes gewenst.

Reactie van Eleonore Hofman op 12 Oktober 2013 op 16.20
Bedankt voor jullie reacties, ik ben weer een stukje verder gekomen. De leerling is van Marokkaanse afkomst, Vlaams sprekend, thuis wordt er frans gesproken, we hebben nederlands gesproken en hij begrijpt wat ik zeg.
Wat ik vreemd vind is dat er niet met leerboeken wordt gewerkt, ik moet zelf tekstjes opzoeken en er vragen bij maken, maar ik heb begeleiding van een lerares spaans. Ik ga toch een grammatica boek aanschaffen, zelf heb ik ook talen geleerd met leerboeken voor grammatica en vocabulaire. Nogmaals bedankt, ik ga het probere .

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

PLAATS BERICHT...

COVIDNIEUWS

SPONSOR | ENTREPRISE

Foto's

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden