Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Nederlandssprekende dienstverleners in Frankrijk

Bent je dienstverlener in Frankrijk? Meld je dan aan!

Beste allen,

Mijn man en ik hebben een micro entreprise (gîtes, table d'hôtes en enkele glamping tenten). Wij zijn al een jaar bezig en elk kwartaal heb ik een brief gekregen van de URSSAF en hierin mijn omzet opgegeven. Ik heb ook een account op impots.gouv.fr maar ik begrijp eigenlijk niet echt hoe ik mijn inkomsten hier moet opgeven. Moet ik me ergens op abonneren? 

Ik dacht eigenlijk dat ik automatisch wel een bericht zou krijgen dat ik mijn inkomsten moest opgeven en dacht dus dat dit de URSSAF was.

Iemand enig idee wat ik het best kan doen?

Ik hoop het!

Bijvoorbaat dank,

Yasmin

Weergaven: 820

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20211217, Geldzaken, Midden- en Kleinbedrijf, Overheid

Reactie van Sandra op 17 December 2021 op 11.43
Bij de Urssaf draag je af voor ziektekosten en dergelijke. Op de website van impots.gouv.fr geef je tzt de inkomsten op over het hele jaar. Dat is gebruikelijk tussen april en juli volgens mij. Iemand die in dezelfde branche zit kan je waarschijnlijk beter informeren.
Reactie van marielle op 17 December 2021 op 12.51

Je kunt bij de Urssaf ook ieder trimester digitaal opgeven hoeveel je in het afgelopen trimester hebt verdient. Dat is handiger vind ik. Je krijgt dan een email van ze met de datum. Je moet dus de maand na het eerste trimester je inkomsten over het eerste trimester aangeven. Dus in april geef je de inkomsten over januari, februari en maart op. Enz. voor de volgensde trimesters.

In het begin van het volgende jaar krijg je bericht van de Urssaff hoeveel je op moet geven voor de belastingaangifte.

https://www.autoentrepreneur.urssaf.fr/portail/accueil.html  in de link kun je een eigen digitale "compte" aanmaken

Reactie van marielle op 17 December 2021 op 12.54

Yasmin ik heb nog vergeten te vermelden, dat je dan ook direct bij het opgeven van je trimester, digitaal kunt betalen hoeveel je verschuldigd bent aan de Urrsaf.

Ik hoop dat het duidelijk is!

Reactie van Hans 63 op 17 December 2021 op 14.01

Voor de belastingdienst  bij de aangifte op papier heb je een extra formulier nodig voorde bedrijfsmatige inkomsten. 

Wanneer je online aangifte doet een extra vinkjezetten.

Als micro entreprise,  net als bij de urssaf, je totale omzet opgeven en daarvan wordt automatisch 50 % meegenomen voor de berekening van de te betalen belasting.

Reactie van Jeannette op 17 December 2021 op 14.56

Naast de BTW en sociale lasten moet er natuurlijk ook gewoon inkomstenbelasting worden opgegeven.

Zoals gezegd is URSSAF voor je sociale lasten.

Inkomstenbelastingformulier: Cerfa 2042 , de eerste keer moet je dit op papier doen. 
Heb je dus geen boekhouder, ga dan naar het belastingkantoor waar je onder valt en leg je situatie uit. Over het algemeen wordt je daar goed geholpen. 

De peildatum voor inkomsten belasting is 1 januari, dwz woon je op 1 januari van jaar N in Frankrijk, dan moet je vóór grofweg 1 juni van het jaar N aangifte doen over het jaar N-1, ongeacht hoeveel dagen van het jaar van N-1 je in Frankrijk woonde. 

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden