Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Dinsdag de 25ste januari 2022 gaan de deuren van de Brasserie weer open. 

Gisteren kreeg ik van de Franse belasting een e-mail, waarin stond dat wanneer ik een verandering in 2021 zou krijgen, dat nu op moet geven i.v.m. het berekenen van het percentage ‘à la source’. Nu heb ik inderdaad een verandering. Ik moet namelijk buiten mijn Franse retraite ook mijn kleine AOW bedrag opgeven. Mijn vraag is nu : In welk vak van formulier 2042 komt dat te staan? Is dat bij het vakje -1 AM- ‘Autres pensions imposables de source étrangère’ ?

Weergaven: 2086

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20200106, Geldzaken, Overheid

Reactie van Rob van Schijndel op 6 Januari 2021 op 13.54

Bonjour Marielle, 

Dat komt inderdaad in vakje 1AM te staan. 

Reactie van Jeannette op 6 Januari 2021 op 14.17

Ja, dat is helemaal juist.

Reactie van Corrie van Poelgeest op 6 Januari 2021 op 14.28

Zo simpel ..

Reactie van marielle op 6 Januari 2021 op 14.36

Dank je wel, Rob. En ook Jeannette.

En eigenlijk heb ik nog een vraag. Sinds afgelopen September ben ik ook micro-entrepreneur (yogalerares) maar met heel weinig inkomsten op het ogenblik, gezien het confinement. Ik heb begrepen dat het aangeven van het bedrag op een apart belasting formulier in het voorjaar van 2021 op moet worden gegeven, nadat de Urssaf mij een formulier met het bedrag toestuurt. Klopt dat ook?  

Reactie van Rob van Schijndel op 6 Januari 2021 op 20.52

Op het formulier 2042 C pro moet je de inkomsten uit de eenmanszaak invullen. 

Reactie van marielle op 6 Januari 2021 op 21.13

Super, Rob, nogmaals dankjewel!

Reactie van Theodora Besse op 7 Januari 2021 op 15.07


Misschien mag ik even inbreken in deze vraag, nu hij kennelijk toch al is afgerond:

Waar moet je je zorgtoeslag invullen? Ik heb het gevraagd aan een oud-expert comptable, maar die zei: "Nergens. Alles wat je extra krijgt, staat al op het belastingformulier ingevuld." 

Maar ik zei: "Ja, maar de FR belastingdienst staat in verbinding met de NL belastingdienst." Hij: "Daaróm juist. Als ze het weten, staat het vanzelf voor ingevuld op je belastingformulier. En anders niet."

Ik vertrouw het toch niet helemaal. Heeft hij gelijk of moet ik het zelf toch opgeven en waar dan?

Reactie van Jeannette op 7 Januari 2021 op 15.24

Staat dat dan niet op je jaaropgaaf van de AOW? Dan geef je het toch al op?
Of vergis ik mij nu?

Reactie van Theodora Besse op 7 Januari 2021 op 16.22


Ja Jeannette, je vergist je. Ik heb net even op de jaaropgave 2020 van de SVB gekeken (staat nu al online) en daar staan alleen het brutobedrag AOW en de nominale en procentuele zorginhoudingen in. Die laatste trek ik altijd van het brutobedrag af, dat ik opgeef.

Reactie van Jeannette op 7 Januari 2021 op 17.20

Oké, sorry dan.

Ik zou er niet mee zitten Theodora, het is ook geen wereldbedrag toch? 

Ik zou ook eerlijk gezegd niet weten waar je een 'crédit des impôts' van een buitenlandse belastingdienst aan jou uitgekeerd omdat je op basis van je inkomen recht hebt op een tegemoet koming in de zorgkosten (sociale lasten) op het Franse inkomstenbelastingformulier zou moeten opgeven. Franse crédits des impôts hoef je toch ook niet op te geven? Dat is ook niet logisch toch?

Het is natuurlijk in feite een verlaging van de zorgkosten door Nederland voor personen met een bepaald inkomen dat onder een zekere grens valt en zorgkosten vallen onder de sociale lasten die je in het buitenland voldoet, het zijn in die zin geen echte 'inkomsten'. 

Maar ja, dit is gewoon een visie, ik ben geen belastingconsulent. 

Waarom vraag je het niet aan Rob van Schijndel? 

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GRAND MERCI !!

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden