Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Beste Mensen,

Ik ben op zoek naar de volgende informatie. Wij zijn belastingplichtig in Frankrijk, loopt allemaal prima. Tot dusver heeft alleen mijn man inkomsten, want ik ben nog niet aan AOW, pensioen of andere regelingen toe, dus zonder inkomsten en derhalve wordt er een dubbele beslagvrije voet gehanteerd bij onze inkomstenbelasting hier.

Ik zou heel graag willen weten hoe ik erachter kan komen wat ik per maand / belastingjaar aan bruto inkomsten zou mogen hebben voordat de beide beslagvrije voeten "uit elkaar worden gehaald" en we ieder op zich belast gaan worden. Ik hoop dat iemand me wijzer kan maken op dit punt.

Met een vriendelijke groet en bij voorbaat dank,

Ilse

Weergaven: 765

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20190409, Geldzaken, Overheid

Reactie van Jeannette op 10 April 2019 op 0.20

Als echtpaar ben en blijf je samen een belasting eenheid, dat verandert niet als jij meer of minder gaat verdienen. Of begrijp ik je vraag niet?

Reactie van Marcel op 10 April 2019 op 16.14

Ilse ik denk dat je dat beter even aan Passe Partout Morvan kan vragen, want wat Jeanette schrijft is hoe het werkt. In FR werkt de fiscus met parts, en die bepalen de hoogte van je belastbare inkomen (2 bijvoorbeeld is je totale inkomen delen door 2 dan de belastingvoet toepassen en dan weer optellen). Je kan het ook heel goed zelf simuleren op de site van gouv.fr. Er zit een handleiding bij de diverse vragen. Neem de eenvoudige versie voor particulieren, dat geeft een goed beeld. 

Reactie van Ilse op 11 April 2019 op 14.33

Beste Jeannette en Marcel,

Hartelijk dank voor jullie antwoorden. Ik bleek inderdaad van een verkeerde aanname uit te gaan. Het verhaal is me nu duidelijk.

Vriendelijke groet,

Ilse

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GRAND MERCI !!

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden