Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

     

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   ||  LIFTCENTRALE ||

Ben je verplicht een franse auto te verzekeren die je niet gebruikt?

Ik heb een auto op frans kenteken welke bij mij op mijn afgesloten terrein staat voor onderdelen etcetc.

Nu lig ik al maanden in de clinch met de verzekering aangezien die mij vertelt dat ik verplicht ben hem te verzekeren, maar als ik op franse auto fora kijk dan staat daar dat je, wanneer je de accu eruit gehaald hebt en de auto ofwel in een garage staat ofwel op eigen terrein je niet verplicht bent deze te verzekeren.

Wie heeft het verlossende antwoord?!

Weergaven: 1285

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20120409, Geldzaken, Vervoer

Reactie van jo op 9 April 2012 op 13.36

Hartelijk dank voor je reactie Wilm, hier kan ik wat mee!

Jammer dat je de brief niet in kopie hebt dan had ik ze ermee om de oren kunnen slaan ;-)

Reactie van Ada op 9 April 2012 op 13.40

Hallo, Jo,

ik heb even gesnuffeld op het web en kwam hierop: http://www.assurancesinfo.net/auto-temporaire/ kijk maar even er staat onderaan iets wat wel eens op jouw situatie kan slaan.

groet Ada

Reactie van leroux op 9 April 2012 op 13.53

als je op google "attestation non utilisation voiture" zoekt vindt je een attestation die je uit kan printen en aan je verzekering kan geven

Reactie van jo op 9 April 2012 op 14.03

gevonden! bedankt iedereen.Ik ga hem vandaag nog invullen en in de bus gooien!

Reactie van Yann Sablerolles op 9 April 2012 op 14.26

Jo, ik heb 2 auto's op m'n terrein staan ,onder afdak. Die heb ik beide geschorst .  Zijn dan ook niet verzekerd. Pas als ik op vakantie ga met de Vito-bus , ga ik hem verzekeren .  Ik  weet niet of jij hetzelfde kan doen , als je ze bij 'n Nederlandse Mij. verzekert.  vr. gr.  Yann

Reactie van jo op 9 April 2012 op 17.52

Ik heb dus hetzelfde probleem Antonia, maar als ik om me heen kijk hier zie ik zat auto's zonder wielen in een schuur staan met de kentekenplaat er nog netjes op en het lijkt me sterk dat je een auto die je alleen voor onderdelen hebt moet verzekeren.

Reactie van Jean op 10 April 2012 op 9.25

Hallo Jo,

Wij hadden hetzelfde geval een zeer oude Renailt5 van onze zoon die bij ons in de tuin stond van 1990 tot 2000, hij wilde hem absoluut bewaren voor "eventueel later" (onderdelen, ...). Wij wilden dus de verzekering afzeggen, maar...... als je auto wordt gestolen en er gebeurd een ongeluk (wat dan ook) dan ben jij aansprakelijk ervoor omdat de auto NIET verzekerd is. Wij hebben het er toen met de verzekering over gehad en ... er was een optie voor dat soort situaties, een "speciale minimale" verzekering voor auto’s die je hebt maar die "niet rijden".

groetjes,

Jean

Reactie van Ragnhild PIETERSMA op 10 April 2012 op 9.43

Het gaat erom dat je als eigenaar van de auto verantwoordelijk bent voor wat ermee gebeurd. Zelfs als de auto gestolen wordt en de dief maakt een ongeluk met schade aan een derde, dan is het de verzekering van de desbetreffende auto die de schade moet vergoeden. In Frankrijk is nl. de auto en niet de bestuurder verzekerd (hoewel die laatste bijna altijd standaard meeverzekerd wordt). Hierin ligt dus het probleem en dat is dan ook de reden dat een verzekeraar een polis niet zomaar opzegt. Ook voor uw eigen gemoedsrust: zorg ervoor dat de auto echt niet kan rijden, indien u de verzekering opzegt!

Reactie van wilma op 10 April 2012 op 10.00

Hoe dan ook, ik zou de kentekenplaaten eraf schroeven ivm de vele fraudes met valse kentekens ...

Reactie van VSR Losse op 10 April 2012 op 10.06

Zoals Antonia aangeeft is de "immobilisation" geen reden tot schorsing van de polis. Ge kunt misschien geluk hebben zoalsW ilm dat uw maatschappij het wel doet.  Blijft uw voertuig langer buiten gebruik dan kan je de polis opzeggen bij zijn vervaldag, zo heb ik het moeten doen. Opgelet, één probleem, rijdt ge ondertussen niet met een in Frankrijk op uw naam verzekerd voertuig en na meer dan 6 maanden wil je terug dat of een ander voertuig op uw naam verzekeren in Franrkijk ben je wel uw bonus/malus kwijt.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Uw donatie is nodig

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden