Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Weergaven: 1517

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20180713

Reactie van Theodora Besse op 13 Juli 2018 op 12.55

Gelukkig heb ik alle boodschappen gisteren gedaan! Anders had ik nog heel snel naar de winkels moeten rennen. Die 14e juli zit nog helemaal niet in m'n systeem. Zal er waarschijnlijk ook nooit in komen. Voor mij een gewone zaterdag. Ik wens jou dan ook maar een plezierige dag toe, Susan. Maar van Fransen heb ik dit nog nooit gehoord. Ze wensen elkaar iedere dag tot vervelens toe "Bonne journée!" 't Is zoiets als bij ons: Hou doe!

En als het hun naamdag is zeggen hun vrienden en kennissen "Bonne fête!" Sinds ik in Frankrijk woon, weet ik ook wanneer mijn naamdag is: 9 november, maar op de dag zelf vergeet ik het steevast, hoewel het in de MidiLibre (papieren editie) iedere dag wordt vermeld.

Enfin, jij ook Susan, een fijne 14e juli gewenst!


Overleden
Reactie van Susan op 13 Juli 2018 op 13.21

ho ho Theodora kijk je dan niet naar dat spektakel in Parijs op de tv ?  tv 5 ik altijd prachtig met al die paarden en zo. ja boodschappen in huis al om 8.30 uur want het is hier ook druk en warm.

Reactie van Barbara Dumont op 13 Juli 2018 op 13.46
@ Theodora + @ Susan : haha 14 juli ook niet in mijn systeem. En vanmorgen bij de bakker voor het eerst in 22 jaar "bon 14 juillet gehoord. Oeps nog geen boodschappen gedaan. Kijk nooit spektakel op TV maar elke 14 juillet verplicht om 11 uur savonds naar het "feu d'artifice" waar mijn man sinds kleine jongen aan gehecht is. Sleep me er vol enthousiasme heen (om het plezier van mn man niet te verpesten) en slaak een innerlijke zucht van verlichting als het hele gebeuren voorbij is, hihi. Wens jullie een fijne 14 juli.
Reactie van Barbara Dumont op 13 Juli 2018 op 14.02

Bedacht via bon 14 juillet dat ik koninginnedag ook nooit iets vond. Tot ik als 17-jarige (is lang geleden) in Amsterdam kwam. Hele drukte, vond er (net als nu) geen klap aan. Tot ik een jongeman op straat zag die niets aan had, behalve een doos om zn heupen om het gedeelte onder de gordel te verbergen. Op de juiste plek zat er een deurtje. Dat mocht je openmaken als je een gulden betaalde. Dit was voor mij de leukste openbare feestdag omdat ik zo vreselijk gelachen heb met een vriendin.

Reactie van Theodora Besse op 13 Juli 2018 op 14.19

Hihi Barbara, dat is wel een giller! Hoe komt iemand erop? Ik zou wel eens willen weten hoeveel hij aan het einde van de dag had opgehaald. Maar ik vrees het ergste...

In ieder geval heb jij "bon 14 juillet" gehoord. Ik alleen maar gelezen (hier dus).

Reactie van Robert op 13 Juli 2018 op 14.37

Une bonne fête à vous tous!


Overleden
Reactie van Susan op 13 Juli 2018 op 14.39

in één klap miljoenair. tel uit je winst .

ja in die tijd had je ook meisjes met een doos voor hun borst in A'dam  met een deurtje , jaren 70 wel gelachen hoor. ik  werkte toen bij de uni  op kantoor en moest mij natuurlijk netjes gedragen.

ik weet ook niet of ik dat gedurfd zou hebben

Reactie van Theodora Besse op 13 Juli 2018 op 15.05

Susan, ik doe altijd 's middags mijn boodschappen, wanneer je van de hitte niet meer weet waar je het zoeken moet. Lekker koel in de auto en dan de frisheid in van supermarkt(en). Een verademing. 's Morgens vroeg wandel ik met Pico, dan is het nog lekker koel buiten.

Ik (Amsterdamse) ben welgeteld één keer naar het centrum gegaan om koninginnedag te vieren. Toen had ik het wel gezien. Ik mijd mensenmenigtes, waarschijnlijk ben ik er te klein voor. Ik kijk altijd tegen ruggen aan. Ben nog wel een keer zo'n 20 jaar geleden (toen ik al jaren in Limburg woonde) naar de Amsterdam Arena geweest, omdat de Stones daar optraden. Een vriend van me had een busreis georganiseerd en zorgde voor de kaartjes. De Stones waren voor iedereen goed te zien, zelfs voor mij, omdat ze hoog boven het publiek zweefden.

Vuurwerk vind ik vreselijk. Altijd hetzelfde en er gaan voor tonnen de lucht in, alleen om aaah's en oooh's aan de menigte te ontlokken. En dan heb ik het nog niet over de milieuvervuiling; niet alleen de productie ervan en de ravage die het aanricht maar ook de licht- en geluidoverlast. Eén voordeel van (het grootste deel van) Frankrijk: het wordt door erkende bedrijven afgestoken, dus veel minder gevaarlijk dan in Nederland.

Reactie van Theodora Besse op 13 Juli 2018 op 15.15

Aramon, al dat militaire vertoon, waar en door wie dan ook, vind ik altijd doodeng. Desondanks werkt het verschrikkelijk op m'n lachspieren, al is het bedoeld om indruk te maken. Niet op mij in ieder geval. Ik blijf het bespottelijk vinden. Doe ff normaal, denk ik.

Reactie van Janny O. op 13 Juli 2018 op 20.08

@Piet, de Fransen lijken het ook niet zo belangrijk te vinden. Hier in de omgeving zijn de supermarkten in ieder geval allemaal open.

Janny

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden