Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

VANDAAG, DONDERDAG 21 OKTOBER VANAF 18H00 

Carte vitale nog steeds niet ontvangen (autoentrepreneur)

Ben sinds sept 2011 auto entre preneur, heb destijds een hele papierstapel en foto's gezonden naar RAM. Nog steeds geen cart ontvangen, ben ik nu wel verzekerd? Ik betaal nog wel steeds de aanvulling die op nummer staat van mijn partner. Enig idee of ik verzekerd ben?

Weergaven: 895

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20120521, Geldzaken, Gezondheid, Sport en Spel, Overheid

Reactie van Theo op 21 Mei 2012 op 13.26

ik wacht zelf al meer dan 2 jaar. Heb de RSI gewoon gebeld en met mijn siret nummer heb ik uiteindelijk een papieren verklaring gekregen (na ongeveer 9 maanden) dat ik dus ingeschreven ben. Wanneer de carte vitale komt blijft de grote vraag, maar ik heb in ieder geval bewijs dat ik verzekerd ben.

Reactie van Wilco op 21 Mei 2012 op 13.26

JE wordt er gek van. Ik zit sinds juli 2011 bij de RSI .Heb een tijdelijk nr. SEC .soc.  Nog nooit premie voor betaald. Wel voor de mutuelle bij PRevadies. 

Ik heb al honderd keer gebeld, gefaxt , gemaild. ZE zouden het gaan regelen. Zelfs de accountant heeft gebeld en gemaild. Nog helemaal niks ontvangen. Met mijn mutuelle kaart naar de tandarts geweest en ik hoefde niks te betalen. Volgens mij ben je gewoon verzekerd maar zeker weten doe ik op dit vlak niks meer.

Reactie van Kitty Broers/Colm Wakefield op 21 Mei 2012 op 13.47

Mijn mutuelle kaart staat op nummer van mijn partner, alleen toen ik vorige week iets moets vragen bij de CPAM, melde de dame mij dat ik niet op die kaart sta. Tsja, ik heb al de tijd medicatie op die kaart gehaald bij pharmacie, niets aan de hand, maar ben bang dat wanneer ik morgen in ziekenhuis kom (controle) ze mij mededelen dat ik niet verzekerd ben.  Mutuelle betaal ik ook nog steeds voor mijzelf, maar ook op het nummer van mijn partner, wat nu.

Theo en Wilco, zelfde schuitje dus, met 100 duizend anderen????? Gaat mij erom dat ik in de verzekering zit, moet maar eens vragen of ik mss een tijdelijk nummer kan krijgen, alleen neemt het ziekenhuis daar denk ik geen genoegen mee, zal ik wel extra moeten betalen?????????!!!!!

Reactie van leo & angela struijk op 21 Mei 2012 op 13.48

Beste Kitty,

Ons overkwam zelfde. 2 jaarmoeten wachten. Veel bezoeken RSI kantoor Perigueux. Service daar goed , maar gaven schuld aan achterstand kantoor Bordeaux, Kregen uiteindelijk wel een tijdelijke verklaring op papier.

Alle zelf betaalde  rekeningen ingediend bij RSI kantoor en zijn netjes betaald.

Je bent in principe vanaf dag van inschrijving verzekerd.

Hou er s.v.p. rekening mee dat inhouding premie (21.3 %) over inkomsten ook veel later komt, maar men neemt datum van inschrijving bij chambre commerce als meetpunt en je moet vanaf die dag betalen als nogpremie betalen

E.vt. overlap met verzekering Nederland kan je terug vorderen , mits bewijsbaar

Success!

 

Reactie van Kitty Broers/Colm Wakefield op 21 Mei 2012 op 13.52

Leo en Angela,

Bedankt voor je reactie. Overlap verzekering gaat niet omdat ik 6 jaar in Frankrijk woon en al wel was verzekerd bij het CPAM. Nu ik auto entre preneur ben gestart moet ik via RAM en mag dus officieel niet meer op kaart van mijn partner. De premie's heb ik ook nog nooit betaald, vul mijn inkomen netjes in maar ontvang verder helemaal niet van de tax e.d. dus ook geen premie voor ziektekosten.

Wordt er soms weemoedig van, al de tijd bellen en schrijven, beloftes ontvangen, maar helemaal niet verder komen...............

Reactie van Wilco op 21 Mei 2012 op 13.56

JA dat snap ik. Ik ben veranderd van auto entr. naar entreprise Individuelle waarin ik nog geen winst maak. Accountant heeft uitgelegd dat ik een minimumpremie moet betalen. Diverse brieven verstuurd. Niets vernomen.

WE zien het daarom wel. 

Reactie van Wilco op 21 Mei 2012 op 13.59

Ha Kitty, JE wordt er moedeloos van .Maar ik hoop nu vanzelf wat te horen. Ondertussen alle communicatie bewaren. 

Reactie van Kitty Broers/Colm Wakefield op 21 Mei 2012 op 14.03

Jij ook succes Wilco

Reactie van Betty Rombout op 21 Mei 2012 op 16.52

Hier hetzelfde, het is een bende, ben ook auto-entrepeneur. Heb een brief gekregen waarin sociaal nummer staat en dat ik/wij verzekerd zijn. Met dit 'bewijs' kan ik terecht bij apotheker, dokter, ziekenhuis et cetera. Ze accepteren het. Nog geen carte vitale.. en ook al tig keer van alles ingezonden, telkens weer opnieuw:) Ik wacht nu gewoon even af...

Reactie van Alexandra van Schelle op 21 Mei 2012 op 17.48

ha ha, ik ben al 1 jaar GEEN autoentrepeneur meer, was dat wel 2 jaar, en krijg nu weer brieven over mijn carte vitale die ik nooit ontvangen heb..........

sterkte!

 

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

SNELMENU

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden