Veel gezondheid en geniet van de rust in deze tijden van sociale isolatie!!
NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk

ik heb een carte europeenne d'assurance maladie.

Ik heb begrepen van Viasante dat dit niet zoveel inhield.

Ik vraag mij af of er in Frankrijk een "doorlopende reisverzekering" bestaat ?

Alvast bedankt 

Weergaven: 1045

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20150313, Geldzaken, Gezondheid, Sport en Spel

Reactie van petra broek op 14 Maart 2015 op 8.01

Dat bestaat, maar is heel duur. Kijk bijv. Op Mondial.fr

Reactie van Jean op 14 Maart 2015 op 8.59

Halo Basayen,

daar ben ik het niet mee eens. In vele gevallen (als je hem nodig zou hebben in een Europees land) heb je dan (haast) niets te betalen.

Mijn voorbeeld. Een jaar geleden waren wij in Finland bij een neef en ik ben in de winter op spiegelglad ijs uitgegleden en viel op mijn boven arm. Heel veel pijn, en ik vroeg me af of het misschien gebroken was.

Dus naar de urgentie geweest van het plaatselijke ziekenhuis, dokter gezien, foto’s gemaakt, een weer de dokter gezien die mij vertelde dat er niets gebroken was, alleen gekneusd en dat ik dit zeker wel een jaar zou voelen.

Toen uitgecheckt bij de administratie en ik vroeg wat ik moest betalen voor dit alles. Ze vroeg me of ik me de Europese Franse kaart had (voor Europa).

Omdat ik die had hoefde ik NIETS te betalen.

Groeten,

Jean

Reactie van edith janzen op 14 Maart 2015 op 9.50

De EHIC kaart wordt in NL vrijwel nergens (h)erkend.  Voor diverse (mondiale) verzekeringen kun je je informeren op de site van de Fanf.fr

Reactie van Karla Kaper designer op 14 Maart 2015 op 10.45

Wat Jean zegt, klopt. Voor het ziekenhuis hoef je niet te betalen maar ga je naar b.v. Turkije dan moet je je wel extra verzekeren omdat dat geen Europa is. Ik ben daar in het ziekenhuis geweest en moest alles per bankkaart betalen. Als ik het had betaald met de franse BNP-kaart dan had ik wel gemakkelijker later geld terug kunnen krijgen.

Reactie van Jako op 14 Maart 2015 op 11.17

De EHIC is slechts een geüniformeerd bewijs dat je verzekerd bent via de Franse (of juist Nederlandse-) zorgverzekering, net als je carte vitale. Het nut is meestal gering omdat ook het vertoon van de carte vitale in een EU land voldoende kan zijn. Het is maar net hoe moeilijk of soepel de zorginstelling wenst te handelen.

Reactie van anneke19 op 14 Maart 2015 op 11.39

mijn ervaring is ook dat een NL arts geen idee had wat ze met de EHIC aan moest. Ik kreeg keurig vanuit NL een rekening thuisgestuurd. deze heb ik teruggestuurd, met een copie van mijn carte vital + de EHIC en ik heb er nooit meer iets van gehoord.... werkt dus wel, maar niet meteen.

Reactie van Jean op 14 Maart 2015 op 12.51

ja inderdaad, het is "lastig" voor hen (administrtatief enz) en ze proberen af en toe om het te ontwijken, (heeft iemand mij in NL 2 jaar geleden verteld).

groeten, Jean.

Reactie van Gurthy op 14 Maart 2015 op 23.44

Met een EHIC kaart krijg je de in het land gebruikelijke kosten voor een noodgeval vergoed. In Mijn geval was dat in Frankrijk voor een ziekenhui opname 80 % voor de overige 20 % heb je een aanvullende of een reisverzekering nodig. Die wordt in Nl ook niet vergoed door de ziektekostenverzekering als je geen aanvullende verzekering of reisverzekering hebt hebt. Je kun de kosten in NL later wel aftrekken van de belasting.

Reactie van Leen op 15 Maart 2015 op 11.49

Voor de helderheid in woon in Frankrijk .

Ben zelfstandige geweest RSI.

Ik heb dus niets met Nederlandse gezondheidsmachine te maken.

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.


Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

CORONA | COVID-19

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0