Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Vele jaren geleden kocht ik een tractor Agrecole bij een dealer. Ik kreeg de papieren maar vroeg geen carte gris aan, omdat ik er niet mee op de openbare weg kom. Maar nu moet ik voor een reparatie naar de dealer, ja over de openbare weg. Normaal krijg je een aantal weken om een carte gris van een auto over te schrijven. Maar geld dit ook voor tractoren? En kan ik de overschrijving regelen via een website? In het onmogelijke geval dat dit allemaal niet kan, koop ik gewoon een oude plaat welke op de carte gris staat.Of is dit (te) erg riskant.

Weergaven: 1272

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20200720, Overheid, Vervoer

Reactie van joke vloemans op 20 Juli 2020 op 6.28

mijn man is vorig jaar overleden, ik moet auto's en tractoren over laten schrijven op mijn naam. Ik heb van de notaris daarvoor de papieren ontvangen maar zag dat de tractoren die hij 23 jaar geleden gekocht had, nog op de naam van de "oude" eigenaar stonden. Ik ga nu via ANTS ze proberen over te zetten op mijn naam. Dit is, geloof ik, de juiste manier.

Reactie van Willem Drenth op 20 Juli 2020 op 7.40
@ Simon van der Wal
https://ants.gouv.fr/
Reactie van Willem Drenth op 20 Juli 2020 op 7.45
Reactie van Willem Drenth op 20 Juli 2020 op 7.46
Reactie van Willem Drenth op 20 Juli 2020 op 7.47
Reactie van En Laurenc op 20 Juli 2020 op 12.06

@ Simon: ik denk dat dat hele administratieve grapje wel een aardig tijdje in beslag gaat nemen, vooral nu het bijna augustus is, en bijna geheel France voor een maand tot stilstand komt.

U zegt dat u de tractor alleen maar op uw eigen terein gebruikt en daarom is het wellicht een optie om de tractor door uw garage op te laten halen op een vrachtauto, hierdoor komt de tractor niet op de openbare weg. Óf wellicht is de garage in staat om ter plekke de reparatie uit te voeren. Zo kunt u in ieder geval deze zomer de tractor weer gebruiken voor het werk op en rond uw huis. 

Reactie van Theodora Besse op 20 Juli 2020 op 14.43


Ik heb geen idee hoe ver de dealer bij jou vandaan zit, maar als het niet al te ver is, zou ik hem zelf gewoon tussen 12 en 2 erheen brengen. Dan zitten alle agenten in Frankrijk, net als alle Fransen, aan tafel.

Reactie van leroux op 20 Juli 2020 op 16.18

en de verzekering - moet erwat gebeuren op de weg

Reactie van Theodora Besse op 20 Juli 2020 op 17.24


Klopt Leroux, maar uit eigen ervaring weet ik dat er tussen de middag niet veel verkeer is. Ik moest een keer een caravan zonder kenteken van de ene plaats naar de andere verslepen. Mooi tussen de middag gedaan. Auto was trouwens wel verzekerd. Maar de tractor zal toch ook wel een kentekenplaat hebben? Dus kun je hem, als het goed is, eventueel verzekeren. Maar als het niet ver is, zou ik het er op wagen, hoewel ik mijn kinderen altijd heb voorgehouden: Je rijdt geen meter zonder verzekering!!! Jaja, dubbele moraal...

Reactie van wilsam op 20 Juli 2020 op 23.37
Een tractor op de openbare weg moet (ook rond lunchtijd)
- een carte grise hebben
- verzekerd zijn (de verzekeringsmaatschappij checkt het kenteken)
- over een geldig controle technique rapport beschikken
- een rolbeugel hebben
- werkende verlichting en richtingaanwijzers hebben

De meeste garagebedrijven en specilaisten in agrarische machines komen langs en kunnen veel ter plekke doen. Als dat niet kan wordt de tractor op een autotransporter vervoerd.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

SNELMENU

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden