Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Is er iemand die mij kan helpen hoe de betaling voor de carte grise gedaan moet worden? Eindelijk mag ik, na 3 maanden en 5 dagen, de "Taxes à régler" gaan doen. Heb echter geen idee hoe.

Graag hoor ik de ervaring van iemand.

Groet, Leopold

Weergaven: 969

_____________________________

☑️ Beste plaatser van dit bericht,

fijn dat je gebruik maakt van dit forum. Doe alsjeblieft mee met de discussie die volgt op je bericht! Reageer zelf op de reacties die anderen geven. Dat mag ook best een bedankje zijn. 

_____________________________

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20180322, Geldzaken, Overheid, Vervoer

Reactie van Martin 71 op 22 Maart 2018 op 14.03
Ik weet niet precies wat je hier mee bedoeld maar ik denk bij de Prefecteur
Reactie van Theodora Besse op 22 Maart 2018 op 14.06

Staat dat er dan niet bij? Meestal willen ze dat je een cheque opstuurt. Want een factuur met een IBAN-nummer kennen ze nog steeds niet in Frankrijk.

Reactie van Hans03 op 22 Maart 2018 op 14.20
Reactie van Leopold Nieuwenhuizen op 22 Maart 2018 op 14.20

Bij het bericht staat: "vous devez réaliser le paiement pour finaliser votre demande. Pour cela veuillez reprendre votre démarche dans le panier de votre espace client". Als ik dit laatste doe, kom ik steeds terug bij het bericht "dat ik moet gaan betalen", dus dit schiet niet erg op. @Martin: Bij de Prefecture in Bergerac of Périgueux zijn geen loketten meer voor de carte grise....dus voordat ik 100 km moet ga rijden om dit opnieuw te constateren, is er vast wel iemand in dit forum die onlangs een dergelijke betaling heeft gedaan..

Reactie van BassieB op 22 Maart 2018 op 15.53

https://www.cartegriseminute.fr/ en betalen met de bankpas. Autorisatie via france connect (soort Digid) net als betaling van de Impots.

Reactie van Jeannette op 22 Maart 2018 op 18.25

Dan moet je toch ergens op kunnen klikken om te betalen? Payer of zo?

Reactie van Jeannette op 22 Maart 2018 op 18.27

Volgens mij gaat het nu allemaal via een automatische afschrijving, geen cheques meer, je moet ergens je akkoord daarvoor geven en je banknummer als ze dat nog niet hebben. Ingelogd met impotnummer? Dan hebben ze het al.

Reactie van Jeannette op 22 Maart 2018 op 20.34

Ja, bij mij ging het ook eigenlijk allemaal vanzelf. Ik had ingelogd bij ANTS met mij impotnummer, dan hebben ze dus ook meteen mijn rekening nummer en ging het 'vanzelf'.

Reactie van Leopold Nieuwenhuizen op 22 Maart 2018 op 21.29

Ik heb inderdaad een machtiging voor de Impots. Dan ga ik maar weer gewoon in de wachtstand en hou ik m'n bankrekening in de gaten.

Bijzondere dank aan ieder voor het meedenken.

Reactie van Leopold Nieuwenhuizen op 27 Maart 2018 op 15.13

Dag Charlotte, Ik had dat al geprobeerd en nu dus nog een keer op "valideer" geklikt. Ik krijg dan de volgende informatie: "des informations sont manquantes ou erronées".  Dus kom ik helaas niet verder...Ook is het nog niet van mijn franse rekening afgeschreven alhoewel de impôts daarvoor een machtiging heeft...

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden