Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Bonjour. Aankomend weekend rijd ik mijn auto die in Frankrijk staat, naar Nederland om hem daar in te voeren. Ik heb de auto in mei 2011 gekocht, dus hij staat al op mijn naam. Nu is de vraag (hoe en) bij welke instantie de auto afgemeld moet worden voor het Franse kenteken. Rijst gelijk de 2de vraag: mag ik er dan wel in rijden? Verzekeringstechnisch wel (verzekering afgesloten voor auto met buitenlands kenteken). Bestaat er een mogelijkheid om naderhand, dus vanuit Nederland de auto af te melden bij de betreffende instantie in Frankrijk. Hopelijk weet iemand het antwoord. Groet, Vera Wijnveen PS Zojuist gelezen dat ik een exportkenteken nodig heb. In Nederland wordt dit aangevraagd bij de RDW. Welke instantie in Frankrijk is dezelfde als de Nederlandse RDW? Ook hier zie ik alweer een probleem: ik ben niet meer in Frankrijk ingeschreven... kan ik zo'n exportkenteken dan wel aanvragen?

Weergaven: 7177

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20120904, Overheid, Vervoer

Reactie van Wonen en leven in Frankrijk op 4 September 2012 op 18.50

Hier valt de procedure te lezen bij de verkoop tussen particulieren.

Reactie van Vera Wijnveen op 4 September 2012 op 19.10

Bedankt voor de informatie, maar het gaat niet om de verkoop van een auto. De auto is al vanaf mei 2011 in mijn bezit en moet nu naar Nederland. Ik heb dus in het bericht de verkeerde woorden gebruikt (vrijwaring). Ik ben op zoek naar informatie welke stap ik moet ondernemen om de auto uit te laten schrijven uit Frankrijk. bedankt, Vera

Reactie van Vera Wijnveen op 4 September 2012 op 19.22

Ik krijg zojuist nog wat info van de buurman die een auto uit Luxemburg heeft geïmporteerd (naar NL). Het gaat om de déclaration de mise hors circulation d'un véhicule. Op het kentekenbewijs komt dan een stempel: véhicule non immatriculé. Bij welke instantie in Frankrijk kan ik terecht voor deze procedure? Groet, Vera

Reactie van leroux op 4 September 2012 op 19.28
certificat de cession kan je vinden op internet - in 3 delen - 1 voor de koper - 1 voor de verkoper en 1 voor de prefectuur - maar dat gebruik je enkel bij verkoop van je auto
Reactie van I.Horstink op 4 September 2012 op 22.24

Hallo Vera, je kan met de auto naar een technocentrum van de RDW gaan waar je de invoer naar NL kenteken in gang zet. Dat kan met en zonder afspraak. De laatste alleen s'ochtends tot 12 uur. Na de keuring moet je naar de Douane ( die meestal een dependance heeft bij de RDW) waar de belastingzaken worden geregeld omtrent de invoer. Het Franse certificat d'Immatriculation neemt de RDW in beslag en gaat de auto afmelden bij de franse instanties. klaar! Je hoeft dus de auto NIET eerst in frankrijk uit te klaren. Mag wel, hoeft niet.

groeten, Jean-Paul

Reactie van I.Horstink op 4 September 2012 op 22.28

Over de 2e vraag......als je bij de nederlandse belastingdienst een on-line aanmelding doet dat je met een buitenlands geregistreerde auto naar nederland komt, mag je maximaal 14 dagen in NL rond rijden MITS je dus van te voren de belastingdienst hiervan hebt verwittigd. groeten, Jean-Paul

Reactie van Vera Wijnveen op 4 September 2012 op 22.31

Hallo Jean-Paul, het eerste gedeelte van je verhaal is me duidelijk. Dit heb ik voor weken terug allemaal al geregeld. Kwam er vanmiddag vrij laat achter dat ik de auto niet zelf naar Nederland mag rijden. Staat op 'goedkoop auto importeren.nl' Geldt misschien voor nieuwe auto's. Ik hoop dus dat jij gelijk hebt. Weet je dit heel zeker? Ik ben namelijk al aan het kijken of ik mijn TGV-ticket (de heenreis) kan annuleren... ben aardig wanhopig op dit moment! Bedankt voor de informatie. Groet, Vera

Reactie van I.Horstink op 4 September 2012 op 22.33

Oh-ja, je moet natuurlijk na invoer ook de franse verzekering opzeggen. Dit doe je met een recommandé avec avis de réception. Deze is af te halen bij La Poste. In deze  brief doe je de kopieën van de NL kentekenbewijzen + polis + begeleidend briefje met reden van opzegging en stuur deze op.

gr Jean-Paul

Reactie van Vera Wijnveen op 4 September 2012 op 22.38

Hallo Jean-Paul. Nogmaals bedankt voor deze waardevolle informatie. De Franse verzekering had ik voor weken terug al per mail opgezegd (per 1/10) maar geen enkele reactie tot nu toe. Ik zal het nogmaals via de juiste procedure doen. Groet, Vera

Reactie van I.Horstink op 4 September 2012 op 23.06

Hallo Vera, ik weet deze dingen zeker want ik ben sinds 2008 al bezig om diverse motorfietsen, bestelbussen en personenwagens hier in Frankrijk in te voeren en weet zodoende de weg. Ook met het teruginvoeren van oud-nederlandse auto's op Fr kenteken (die weer terug naar NL) heb ik de nodige ervaring. Dat de verzekering geen antwoord geeft is mij bekend. Maar met zo'n recommandé MOETEN ze wel antwoord geven. gr JP

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden