Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Conge sabatique ivm werken in Nederland en/of Italie

Hallo!

Per 1 december ga ik mijn werkgever verlaten om 3 maanden in Nederland te wonen  en daarna het te gaan proberen in Italie. Mijn manager, aardig als hij is, heeft me voorgesteld om een jaar année sabatique te geven zodat ik altijd nog iets achter de hand heb. Dit lijkt me op zich wel een idee, maar ik vrees bureaucratie en administratieve problemen

  • moet ik in Nederland verplicht een ziektekostenverzekering hebben?
  • zonder Nederlandse 'ziekenfonds', kan ik me inschrijven bij uitzendbureaus en/of werken in Nederland?
  • hoe gaat de situatie worden als ik in Italie ga werken  met of zonder me officieel te vestigen daar?

Heeft iemand daar ervaring mee? Of een idee waar of  bij wie ik meer informatie hier over kan vinden?

Hartelijk dank!

Weergaven: 458

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20110816, Gezondheid, Sport en Spel, Werk Algemeen

Reactie van Rene Smit op 18 Augustus 2011 op 1.51

Hartelijk dank voor het uitgebreide antwoord. Het is voor mij logisch en vanzelfsprekend dat ik belasting en premies betaal. Als ik wil werken en/of ingeschreven sta in het bevolkingsregister moet ik me volgens mij wel inschrijven.

De vraag is dan ook vooral of ik  in beide (of wellicht drie) sociale zorgstelsels kan zijn 'ingeschreven', zowel juridisch gezien als praktisch/bureaucratisch gezien. 

En bijvoorbeeld als ik medische kosten heb, waar moet ik die dan 'claimen'?

Reactie van Samantha Kolkmeijer op 18 Augustus 2011 op 10.06
je kunt in NL gewoon online een ziektekostenverzekering afsluiten. Ik vind zelf Zilveren Kruis wel prettig. Je vult al je gegevens in en welke verzekeringen je wilt (als je jong bent niet te veel aanvullende verzekeringen nemen), premie rond de 95 euro per maand. Je dient wel een adres in NL te hebben. Je kunt via de site van de verzekeraar een offerte aanvragen en ook de verzekering afsluiten.
Reactie van Rene Smit op 18 Augustus 2011 op 11.07
Maar als ik in NL werk en in Frankrijk ook nog werknemer ben (de sabatical is in feit niets meer dan een onbetaald verlof), waar claim ik dan? In feite ben ik dan dubbel verzekerd (aangezien mijn mutuelle ook gewoon doorloopt)
Reactie van Rene Smit op 18 Augustus 2011 op 12.53
Dank voor de antwoorden. Ik heb zojuist (ook) een mail gestuurd op Ameli.fr, ik laat het antwoord weten!
Reactie van Rene Smit op 18 Augustus 2011 op 13.56
Ik ben al iets verder, ik word doorverwezen naar http://www.cleiss.fr/particuliers/je_pars_travailler__detachement_r... Deze pagina gaat over het feit dat je wordt gedetacheerd in het buitenland wat in mijn geval niet het geval is. Maar we zijn al iets verder :)
Reactie van Rene Smit op 18 Augustus 2011 op 15.27
Volgens mij is er een misverstandje: het gaat me niet om de kosten te omzeilen, maar om bureaucratie en andere problemen te voorkomen. Ik moet niet hebben dat ik straks ergens in een ziekenhuis kom en dat ik ondanks dat ik twee- of driemaal ben verzekerd niemand uit wil betalen....
Reactie van Rene Smit op 18 Augustus 2011 op 15.58
Voor de "kennisopbouw" voor mensen 'na' mij hier de rechtstreekse link naar de ameli pagina http://www.ameli.fr/assures/droits-et-demarches/par-situation-profe...
Reactie van Rene Smit op 19 Augustus 2011 op 1.10

Dank in ieder geval aan allen voor de hulp!

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden