Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Goedendag, ik ben bang mijn bankrekening bij Labanque postale te verliezen omdat ik in Nederland belastingplichtig ben. Eerder heb ik geprobeerd over te stappen naar een andere bank maar ben om die reden afgewezen. Mijn Franse bank vraagt mij nu een inkomsten verklaring van de Nederlandse belastingdienst en UWV waarvan ik mijn uitkering ontvang 'connaissance clientèle' Daaruit zal blijken dat ik niet belastingplichtig ben in Frankrijk.

Weet iemand hier of ik genoeg reden heb mij zorgen te maken, ofwel is het echt mogelijk dat ik om die reden mijn bankrekening kan verliezen. Hopelijk vind ik hier de expertise om antwoord op mijn vraag te krijgen. Waarvoor nu vast mijn dank.

Heb een fijne dag,

Johan.

Weergaven: 2477

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20230130, Geldzaken

Reactie van Anja op 30 Januari 2023 op 12.17
Lekker overstappen naar Boursorama Banque. Zij regelen bij overstap alles voor je. La poste doet overal moeilijk over. Succes.
Reactie van Willem Drenth op 30 Januari 2023 op 12.45
@Johan Berrevoets
Contacteer voor uw vraag,
Rob van Schijndel
www.frankrijkemigratie.nl
‪info@frankrijkemigratie.nl‬
Reactie van Willem Drenth op 30 Januari 2023 op 12.49
@Johan Berrevoets
Optie is ook om indien mogelijk belastingplichtig te worden in Frankrijk.
Via de Belastingdienst buitenland kan dat geregeld worden , mits u reeds een Frans fiscaal nummer heeft en u ook reeds belasting betaald hebt in Frankrijk/eigen woning etc.
Reactie van Nigella op 30 Januari 2023 op 12.54

Die informatie vragen ze volgens mij alleen om de herkomst van je inkomen te verifieren. Ik heb nog nooit gehoord dat buitenlandse belastingplicht een reden is om je rekening op te heffen. Volgens mij maak je je nodeloos zorgen.

Reactie van Van Hees, marie Anne op 30 Januari 2023 op 13.14

Ik heb vorig jaar ook zoiets moeten invullen en verklaren bij LaPoste. Ik meen dat het was om eventuele rare geldstromen in het vizier te krijgen. Ik heb toen van alles gefotografeerd met mijn i pad. Daarna naar La poste gegaan en een vriendelijke dame heeft me toen verder geholpen. Ik ben woonachtig en sta ingeschreven in Nederland en heb een huis in Frankrijk en gebruik de rekening om de maandelijkse betalingen in Fr. Te doen.

Dus het loopt goed af. Wel even een gedoe.

Reactie van Bert op 30 Januari 2023 op 14.35

Waar La Banque Postale om vraagt is een fotokopie justificatif d’identité, justificatif de domicile de votre logement actuel ,en een fotokopie Impôt sur les revenus 2021. Wat ik zou doen is bij een groter postkantoor bij jou in de buurt naar binnen stappen en daar een afspraak maken met een conseillier, en vragen wat zij, omdat jij in Nederland woont exact nodig hebben. Zij hebben dit nodig als controle op zwart geld, in opdracht van Europa. Dus alle banken moeten naar deze gegevens vragen.

Reactie van Johan Berrevoets op 30 Januari 2023 op 15.49
Hartelijk dank voor uw reacties. Mijn bank vraagt om een justicatif de prestations sociales en de revenus en résidence fiscale. Ik heb geen inkomsten of bezit in Frankrijk en woon daarom in mijn camper. Graag zou ik weten waarom verschillende banken, waaronder Bourosama Nickel en Bunqbank mij geen bankrekening kunnen geven.
Reactie van René Reint Horstman op 30 Januari 2023 op 18.28

Even een andere insteek Johan Berrevoets: Waar heb je een franse bankrekening voor nodig als je hier niet officieel woont, hier ook geen onroerend goed bezit en zo te horen, of dat schat ik in ieder geval maar even in, hier ook niet werkzaam bent voor een werkgever of een eigen bedrijf hebt. Dan kan je alle benodigde zaken toch ook gewoon met/vanaf je Nederlandse rekening voldoen?

Reactie van Hans van den Bos op 30 Januari 2023 op 19.16

Als je hier permanent verblijft dan moet je een fiscaal nummer hebben, en moet je elk jaar je belastingopgave invullen. Als je belastingplichtig ben in Nederland en geen inkomsten in Frankrijk hebt betaal je niets. Je moet je ook aanmelden (CAK) om een carte vitale te verkrijgen. Verder moet je een Frans rijbewijs bezitten en een Frans kenteken. 
Op de site service-public.fr vind je de volgende info.

Sans domicile stable ou fixe (SDF) : comment obtenir une domiciliation ?

Si vous n'avez pas de domicile stable, la domiciliation vous permet d'avoir un justificatif de domicile et une adresse pour recevoir du courrier. Ce dispositif vous permet également d'accéder à des droits et prestations (vous pouvez, par exemple, vous inscrire sur les listes électorales ou obtenir l'aide juridictionnelle). Lorsque votre demande de domiciliation est acceptée, vous recevez une attestation. La domiciliation est accordée pour une durée de 1 an. Cette durée est renouvelable.

Reactie van La Colline op 30 Januari 2023 op 19.35

Hans, als Johan een geldig nederlands rijbewijs heeft, hoeft hij geen frans rijbewijs te hebben.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Uw donatie is nodig

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden