Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

     

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   ||  LIFTCENTRALE ||

Contact in (de omgeving van) Poitiers gezocht

Hai!

Mijn naam is Teatske (34 jaar). Deze week zijn ben ik met mijn (Italiaanse) vriend in Poitiers komen wonen vanuit Valencia. Mijn vriend heeft hier werk (de reden voor onze komst) en spreekt de Franse taal. Ik daarentegen ben net aan mijn NTI beginnerscursus begonnen ;-) Ik zou het heel fijn vinden om in contact te komen met Nederlanders die hier ook in de buurt wonen. 

Daarnaast ben ik ook blij te maken met tips over bij wie/waar ik Franse les (privé of groep) kan volgen.

Ik hoor graag van iemand!

Weergaven: 1208

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20140414, Contact Gezocht, Poitou-Charentes

Reactie van Fred Kersbergen op 15 April 2014 op 2.27

Hoi Teatske, wij wonen met 3 kinderen ongeveer 40 km van Poitiers. Wij wonen inmiddels al weer ruim 11 jaar in Frankrijk.   mail:  fkfr@hotmail.com

Reactie van Ellen op 15 April 2014 op 4.41
Ik woon helaas een beetje ver, maar bij ons in de buurt is een gemeenschapscentrum waar je voor de symbolische bijdrage van 10 euro per jaar alle aangeboden cursussen kan volgen. Van Afrikaanse dans tot Marokkaans koken. Maar dus ook Franse les en dit op 3 niveaus (beginners, gevorderd, specifiek grammaire). Misschien hebben jullie ook zo een vzw in de buurt?
Reactie van Kitty Broers/Colm Wakefield op 15 April 2014 op 8.00

Teatske, klinkt over de top frysk, toch :)  ? Wij wonen 1,5 uur bij je vandaan, dus te ver om ff te buurten.

Ellen@ waar woon jij als ik vragen mag? Dat gemeenschapscentrum lijkt mij super, dus hoop ik dat je mijn kant op woont.

Succes,

Kitty

Reactie van Leontien Juray op 15 April 2014 op 9.00
Hoi Teatske
Goed idee, ik zit in Le Blanc ! Ten oosten van Poitiers, de hele zomer !!
Hoop je dan een keer te treffen.
Mail mij gerust dan heb ik ook jouw mailadres, groet van Leontien
leontienjuray@gmail.com
Reactie van Roel Dijkema op 15 April 2014 op 9.25
Hoi Teatske, in Atur zo,n 9 km ten zuiden van perigueux is een camping waar veel nederlanders komen en ook werken o.a . Bert de tuinman en die woont in vergst, de camping heet Le Grand Dague.
Ook zijner nu twee collega,s aan de arbeid voor de reisorganisatie, Roan Camping Holidays.
Ik heb er vorig jaar 6 maanden gewerkt vandaar, succes, roel
Reactie van Gertie Visser op 15 April 2014 op 9.29

Ik woon helemaal niet in de buurt van Poitiers, maar in de Bourgogne. Mijn tip: ga vooral bij een sportclub of andere vereniging, iets wat je interesseert. Op die manier leer je Fransen kennen en juist door met hen te praten leer je heel veel. Mijn ervaring  is dat de mensen het hier heel interessant vinden om met iemand te praten die vanuit het buitenland naar hun gebied is gekomen en je je fouten direct vergeven als je maar probeert om Frans te praten. Je kan nog zoveel lessen volgen, maar als je de theorie vervolgens niet in praktijk brengt... 

Reactie van Ellen op 15 April 2014 op 10.43

Kitty,

Wij zitten in Haute-Garonne, een boerendorpje zo'n 30km van Saint-Gaudens, en het is in Saint-Gaudens dat dat gemeenschapscentrum zich bevindt ;-)

Reactie van Kitty Broers/Colm Wakefield op 15 April 2014 op 10.58

Oeps Ellen, is 4 en half uur rijden, helaas :(

Reactie van Henri Bik op 15 April 2014 op 11.13

Als ik jou was zou ik me snel aansluiten bij 'Accueil de ville de Poitiers'. Behalve alllerlei activiteiten is daar ook elke woensdag een Franse conversatieles, waar je ook andere niet-Fransen kunt ontmoeten.

Hannah de Jong, geeft Franse in Poitiers.

Dan is er een Nederlandse vereniging voor de regio Poitou Charentes in oprichting.

Kijk ook in de Poitou Charente rubriek van dit forum.

Succes..!

Reactie van Henriette van den Bosch op 15 April 2014 op 12.14

Hallo Teatske,

Wij wonen 30km vanaf Poitiers. Als je interesse hebt, zou ik je kunnen introduceren bij een groep, die elke week in Poitiers  bij elkaar komt. Voor meer info ail me even.  As donderdag bv pianoconcert.

mail: henriette086@gmail.com

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Uw donatie is nodig

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden