Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

     

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   ||  LIFTCENTRALE ||

Dag, in onze vakantiewoning hebben we geen audiovisuel (tv, radio, schermen). Al meerdere keren hebben we bij het plaatselijke belastingkantoor een verklaring ondertekend daarvoor. De laatste keer vertelden men dat het genoteerd staat en we dat niet telkens opnieuw hoeven vast te leggen.  

Sinds dit jaar hebben we aangegeven automatisch te willen betalen. Maar nu staat ook het bedrag voor Audiovisueel weer op de Avis dÍmpot 2020. Hoe kan ik dat ongedaan maken?

Omdat het gaat om een 2e woning heb ik geen Fiscaal nummer in Frankrijk. Ik kan daarom (volgens mij) niets veranderen aan mijn gegevens via de website impots.gouv.fr. Ik kan wel online betalen (alleen tax d'habitation betalen), maar vrees dat het restant bedrag dan toch automatisch wordt afgeschreven (want zelf daarvoor akoord gegegeven.

Een mail sturen naar het opgegeven adres werkt niet, komt onbestelbaar retour.

Heeft iemand daarmee te maken gehad en tips hoe dit op te lossen? Dank alvast. 

Weergaven: 1172

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20201128, Geldzaken, Overheid

Reactie van Rita De Roeck op 28 November 2020 op 17.58

Dag Hanneke

Ik heb hetzelfde voor, al 3 jaar op rij. Je betaalt dan inderdaad het volle bedrag en je kan dan bezwaar indienen bij het belastingkantoor waar de taxe door wordt geind, in mijn geval is dat Langres. Het mailadres kan je volgens mij wel vinden via google. Ik heb de ervaring dat het vlot verloopt en je krijgt het bedrag terug, enige probleem is dat het met een cheque gebeurt, en daar moet je dan kosten op betalen als je geen Franse bankrekening hebt. 

Reactie van Hanneke Gerritsen op 28 November 2020 op 19.01

Dank voor je reactie Rita, ik had een mailadres, maar dat gaf een foutmelding. In maart heb ik de verklaring dat we geen tv etc hebben per post opgestuurd. Kennelijk is dat niet aangekomen. Normaal leveren we het altijd in bij het bureau (gelukkig bij ons in het dorp aanwezig), maar door Covid en het reisverbod was dat dit jaar niet mogelijk.

Ik ga maandag maar eens bellen, kijken of dat helpt. Ik heb een franse bankrekening, dat scheelt.... 

Reactie van Geert Jan de Boer op 29 November 2020 op 13.48

Wij hebben ook geen TV of radio in ons huis en ben ook wel benieuwd of het op de een of andere manier ook mogelijk is digitaal bezwaar te maken. Het is nu ook weer niet een mega bedrag maar waarom betalen voor iets waar je geen gebruik van maak.

Reactie van Rita De Roeck op 29 November 2020 op 14.19

Dag Geert Jan, het is zo dat je de taxe wel betaalt als de woning jouw enige woning is, ongeacht of je een TV of radio zou hebben, dat hebben mijn Franse buren toch zo verteld. Bezwaar indienen per email gaat naar mijn ervaring heel vlot, in mijn geval mailde ik naar sip.langres@dgfip.finances.gouv.fr, omdat de taxe geind wordt door het bureau in Langgres, dus ik vermoed dat als je "Langres" vervangt door jouw bureau de taxes dat het wel terecht komt.

Reactie van Geert Jan de Boer op 29 November 2020 op 14.33

Rita in ons 'geval' gaat het ook om een 2e woning en het zou mooi zijn dat je ergens digitaal kon aangeven dat je geen TV/radio hebt i.p.v. dat je achteraf bezwaar moet maken, nu hebben wij de taxe nog niet ontvangen maar het zal er vast bij opstaan.

Reactie van Ineke Stofmeel op 30 November 2020 op 0.48

Ik krijg elk jaar een apart formulier toegestuurd waarop je kunt aangeven dat je geen tv of radio hebt. Als je WEL tv en of radio hebt hoef je niets te doen. Anders moet je dat aangeven. Ik doe er niets nee en lees het verder niet, omdat ik wel tv heb in mijn Franse woning en dus gewoon die toeslag netjes betaal. Maar ik vermoed dus dat je m.b.v. dit formulier kunt voorkomen dat je tv-geld betaalt. Indien iemand echt geïnteresseerd is, laat het me weten, dan ga ik kijken of ik dat papier nog ergens heb.

Reactie van Hans Chiddes op 30 November 2020 op 10.15

Avis dÍmpot    Dag allemaal.  Volgens mij kunje , als je tot betaling overgaat , het bedrag aanpassen en dan breng je het bedrag gewoon in mindering.  
bovendien op de aanslag staat een fiscaal nummer !   Daarmee kun je bij gouv.FR inloggen en je eigen aanmelden. Met je e-mailadres  en een wachtwoord aanmaken  , daarna kun je alles digitaal regelen !  Succes 

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Uw donatie is nodig

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden