WebT@lk KennisC@fé
 
AANKONDIGING

Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!


Hallo Allemaal,
…de tijd voor de déclaration d’impôts sur le revenu approche à grands pas.
Normaal een koud kunstje. Alles blijft hetzelfde ; mijn pensioenen zijn al jaren niet geïndexeerd…
Nu een Crédit d’Impôt te verwachten. Nieuwe ramen. Double vitrage. De wet stelt hoge eisen. In le Guide Pratique du Contribuable 2014 las ik : « mentionner explicitement le respect du critère technique de performance relatif au matériau utilisé ».
Verderop een klein tabelletje. Le coefficient de transmission thermique des fenêtres appliquées : Uw  ≤  1,3 W/m2.K. Duidelijk. De factuur toont dit gegeven niet. De menuisier verzocht om een gecorrigeerde factuur.
Na enkele dagen een pdf.  Uw = 1.6.
Dit kost me m’n Credit d’Impôt als ik de menuisier niet vraag valsheid in geschrifte te plegen.
Een dilemma, waar ik jullie hulp bij nodig heb.
Ik doe aangifte on-line dus ik denk niet dat les Impôts de factuur opvragen.
Het zal je maar gebeuren…
Wie weet raad.
Groetjes,
Antoine

Weergaven: 1072

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20150415, Bouw, Geldzaken, Overheid

Reactie van leroux op 15 April 2015 op 10.57

na ongeveer 3 jaar vraagt waarschijnlijk de belastingdienst de fakturen - de laatste keer voor ons was voor de belasting over 2009 en ik geloof in 2012 kregen we de vraag de fakturen op te sturen - gezien ze niet helemaal overeen kwamen volgens hun idee - nieuwe faktuur laten maken en "acquité - payé par chèque le ........

voor werkzaamheden in 2005 hebben ze ook de fakturen gevraagd - je kan het beste langs de belastingdienst gaan m te vragen wat je precies af kan trekken en of de termen goed zijn

Reactie van Antoine op 15 April 2015 op 12.16

Beste 'leroux',
...bedankt voor je reactie. Ik bewaar ook alles, maar ben in de 20 jaar dat wij klant zijn van Les Impôts nog nooit gevraagd om justificatifs te overleggen, terwijl er best een paar Crédits d'Impôts bij waren.
Me in het 'hol van de leeuw' wagen, hoezeer volgens velen de mensen achter het loket de vriendelijkheid zelve zijn, doe ik echter niet. Ik studeer liever zelf alvorens het formulier (on-line) in te vullen.
Mij rest alors onze menuisier faux en écriture te plegen.
Groetjes,
Antoine

Reactie van chris op 15 April 2015 op 15.01

ramen met een warmdoorgang lager dan 1,3 zijn bij aanschaf ook een stuk duurder dan die met een warmtedoorgang van 1,6, de uwe hebben u dus een stuk minder gekost bij aanschaf dan iemand die wel de "goede" ramen heeft.
logisch dan dat op die laatste minder of geen subsidie wordt verleend.   
het is wel erg flauw om dat te proberen toch nog subsidie eruit te peuren.

het ligt natuurlijk anders als op de offerte van de menuisier heeft gestaan dat er sprake is van een credit d'impot. in dat geval heeft hij u verkeerd voorgelicht en kunt u HEM erop aanspreken.

chris

Reactie van Antoine op 15 April 2015 op 16.03

Hallo 'chris',
...dat was even schrikken zeg.
Niet alleen omdat ik waarschijnlijk geen Crédits d'Impôt zal krijgen maar ook omdat je voetstoots aanneemt dat ik van twee walletjes zou willen eten. De menuisier heeft zijn aanbieding gepresenteerd, een formulier over het verkrijgen van een Crédits d'Impôt overhandigd, verteld dat op de factuur het eindbedrag zal worden gesplitst in 'fourniture' en 'main d'oeuvre' en omdat hij eerder vensters had vernieuw waarvoor een Crédits d'Impôt werd aangevraagd en ontvangen heb ik in goed vertrouwen getekend. Geen discussie over de prijs, niets afgedongen, gewoon getekend. Zo doen we dat à la campagne...
Na ontvangst van de factuur heb ik de prijs vergeleken met de aanbieding en het resultaat, betaald, de aanbieding weggegooid en de factuur in het dossier 'Impôt' afgelegd.
Nu meer even een briefje aan de menuisier sturen en hem vragen of hij zich met de 'Uw' niet vergist heeft.
Groetjes,
Antoine

Reactie van chris op 16 April 2015 op 10.30

Antoine, maak je geen zorgen, ik wil je er niet beschuldigen van van twee walletjes te willen eten. maar je geeft zelf aan met een dilemma te zitten. het zou geen dilemma zijn als je niet overwoog valsheid in geschrifte te plegen of iemand daartoe aan te zetten. 

chris

Reactie van Antoine op 16 April 2015 op 12.21

Hallo 'chris',
...dat zou mijn dominee ook gezegd hebben.
Groetjes,
Antoine

Reactie van Jeannette op 16 April 2015 op 16.15

Antoine, wat wil je nou?
je vraagt 'hulp' Chris zegt wat hij er van denkt maar het antwoord bevalt je blijkbaar niet....

Nou dan doe lekker wat jezelf goeddunkt....

Reactie van Antoine op 16 April 2015 op 21.46

Hallo Jeannette,
...oei dat kwam even aan...
Je hebt gelijk, mijn reactie miste nuance en diepgang. Ik denk er sterk over een schrijfcursus te volgen. 

Hallo Chris,
Jeannette heeft me al op mijn vingers getikt. Ik hoop niet dat ik je beledigd heb. Ik wilde eens een keer grappig zijn maar daar ben ik kennelijk niet in geslaagd.
Mijn dilemma heeft zich intussen geklaard. Daar hoef ik geen slapeloze nachten meer over te hebben.

Groetjes aan jullie beiden,
Antoine 

Reactie van Jeannette op 17 April 2015 op 11.11

Nou da's fijn, ik wens je echt geen slapeloze nachten toe...;-))

Reactie van Jeannette op 17 April 2015 op 11.12

Enne een schrijfcursus lijkt mij niet nodig maar is vast heel leuk om te doen, ik overweeg het ook..

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

✔️ PLAATS BERICHT

✔️ PLAATS ADVERTENTIE

✔️ BEKOSTIGING

✔️ DONEER

(LATEN WE SAMEN DE KOSTEN DRAGEN)

GESELECTEERD

Foto's

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ...