Veel gezondheid en geniet van de rust in deze tijden van sociale isolatie!!
NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk

Soms zijn regels heel bijzonder. Gisteren de stembiljetten op de post gedaan. Dat was al moeilijk.
Er is namelijk een leesvenster maar je kunt de documenten op verschillende manier in de envelop doen, er verschijnt helaas niets wat logisch is voor het leesvenster. Even gebeld met één van de vriendelijke dames in Den Haag en zij vertelden mij dat dit de meest gestelde vraag is geweest bij de laatste verkiezingen. Het blijkt een oud model envelop te zijn, deze worden eerst opgemaakt en het leesvenster is dus overbodig. Maar toen heb ik blijkbaar iets gedaan wat helemaal verkeerd is. Had niet direct zegels voor Europa bij de hand dus heb er meerdere zegels voor Frankrijk opgeplakt. In totaal ruim boven de waarde van de Europese zegel.

Vandaag kwam de factrice aan de deur. De enveloppen zijn gecontroleerd door haar chef en afgekeurd. Ook al is de waarde ruim voldoende, er moet een Europa zegel op. Coöperatief zoals ik (weleens) ben heb ik gevraagd of ik dan even een Europa zegel erbij mocht plakken. Helaas, dat is vloeken in de kerk. Ook al is de Europa zegel van voldoende waarde, de Franse zegels moeten er af. Dus ik plan nu maar even een sticker over de Franse zegels en dan komt het in orde. Dus nu gaan de stembiljetten op weg naar Den Haag, William

Weergaven: 1794

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20180127, Vervoer

Reactie van Theodora Besse op 27 Januari 2018 op 12.34

Om uit je vel te springen! Geldige postzegels zijn geldige postzegels. Europazegel? Nooit van gehoord. Ik stuur eens per jaar het bewijs dat ik (helaas voor de SVB en het PFZW) nog steeds in leven ben in enveloppen gefrankeerd met tig franse postzegels naar Nederland. Dan hoef ik niet naar het postkantoor. Alle post die ik op die manier verstuur is altijd aangekomen. Toen ik eens aarzelde, omdat ik twijfelde of ik wel genoeg postzegels had), ging ik naar het postkantoor om het te laten controleren. Het was voldoende, zei de dame achter het loket, en volgens haar zelfs te veel, wat ze duidelijk jammer vond voor mij.

Terwijl ik dit schrijf bedenk ik plotseling dat ik altijd een boekje koop met "mooie" postzegels, terwijl jij het misschien hebt over de goedkopere groene en rode postzegels met Marianne erop.

Bedoel je met Europazegels soms die mooie postzegels die ik altijd koop?

Reactie van Jeannette op 27 Januari 2018 op 12.40

Ja de blauwe zijn voor Europa, de rode voor Frankrijk, dat is voor post van 20 gram.

Ik plak ook met grote regelmaat meerdere rode zegels voor een brief naar Nederland. Nooit iets retour gehad.

Wel een bijzonder overijverige postchef bij jou Willem, op de rode, groene en blauwe zegels staan geen bedragen meer Theodora, ze blijven eeuwig geldig, ook al gaat het tarief omhoog, erg handig maar in dit geval dus voer voor muggenzifterij.

Stel je hebt je rode zegels 10 jaar geleden gekocht (toen ging dit in zo ongeveer) en je plakt ze nu zomaar op een brief die naar een ander Europees land gaat? Dan zou je, theoretisch gezien weleens een aanmerkelijk voordeel (van enige centen) kunnen genieten! Afijn het is te ingewikkeld om uit te rekenen!

Maar dat kan natuurlijk niet! Op die leuke zegels van jou, Theodora, staat wél een bedrag vermeld dacht ik? Dan is het een kwestie van centen tellen en waarschijnlijk te veel plakken.

Reactie van BassieB op 27 Januari 2018 op 13.07

In de boutique van laposte.fr kan je postzegels uitzoeken en zelf printen, eco, rood, blauw of Europa. Altijd de juiste postzegel voor het gewicht en het juiste bedrag. Werkt perfect en je hoeft je niet meer te ergeren aan de lange rij in het postkantoor of aan overijverige dienders. 

Reactie van Theodora Besse op 27 Januari 2018 op 13.08

Nee Jeannette, ook op mijn mooie zegels staat geen bedrag. Anders had ik niet ter controle naar het postkantoor hoeven gaan. Ik gebruik ze altijd helemaal op, soms nog twee jaar later. Want ik stuur vrijwel nooit meer iets per post. Eén keer is het me overkomen dat ik in januari kerstzegels van november/december van het jaar ervoor had gekocht. Ook die heb ik gewoon kunnen opgebruiken.

Reactie van Jeannette op 27 Januari 2018 op 13.20

Dan maakt dat dus niet het verschil, Mariannes of andere zegels. Ik wijt het aan een overijverige postchef die niet veel meer te doen heeft dan muggenziften op niets af.

Tja, Bassie, dan moet je wél naar het postkantoor gaan met elke brief, dat doe ik niet. In mijn gemeentehuis annexe postkantoor hebben ze overigens niet zo'n mooie machine en ik erger mij niet aan de lange wachtrijen maar eerder aan de onvoorspelbare openingstijden die nooit gelden als ik in de buurt ben dus koop ik gewoon een 'carnet' van wat maar voor handen is en hop in de bus! Wel zo makkelijk.

Reactie van Susan op 27 Januari 2018 op 13.36

ik koop een canet eurozegels en een carnet rood voor france , en ik plak dus geen rood of een mooie

op een brief buiten france , goh wat ben ik toch braaf merk ik .

Reactie van Theodora Besse op 27 Januari 2018 op 13.43

Anders dan Jeannette lijkt mij de oplossing van Bassie heel handig. Je hoeft juist helemáál niet meer naar een postkantoor (als je een printer hebt). Even gegoogeld en ik kwam op Mon-timbre-en-ligne. Voorlopig heb ik geen postzegels nodig, maar ik de volgende keer ga ik het uitproberen.

Ik zag daar ook dat Willem's postchef en postbode gelijk hadden. Zie deze illustratie:

Een brief met een bestemming in Frankrijk kun je naar keuze (prioritaire of niet) frankeren met één of meer groene of rode Mariannezegels. Een brief met een buitenlandse bestemming is automatisch prioritaire. Daarvoor kun je alleen één of meer blauwe Mariannezegels gebruiken en (naar mijn ervaring) ook alle niet-Mariannezegels. Weer wat geleerd.

Reactie van Jeannette op 27 Januari 2018 op 13.52

Zeker weer wat geleerd, en inderdaad leek het mij handig als je thuis de boel kunt uitprinten en dus geen carnets hoeft te kopen én niet naar het postkantoor hoeft.

Bedankt maar weer Theodora ik ga het ook de volgende keer proberen!

Reactie van Max Boret op 27 Januari 2018 op 14.44

Is het niet zo dat postzegels die je thuis uitprint een datum hebben tot wanneer je ze kan gebruiken? Of loop ik achter, dat het niet meer zo is?

Reactie van Hans Schuts op 27 Januari 2018 op 15.28

Ik verstuur dagelijks post met in NL gekochte frankeergeldige postzegels Frankrijk naar verschillende landen binnen en buiten Europa. De meeste waarden zijn nog in Ffr. vermeld. Postzegels Frankrijk blijven geldig, ongeacht datum van uitgifte. Alleen de waarden omrekenen in euro's. Soms plak ik wel 6 zegels om aan het tarief te komen. Van de enkele duizenden verstuurde enveloppen heb ik nog nooit commentaar gekregenn van La Poste. Weigeren door La Poste is onterecht.

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.


Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0