Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Het heeft lang geduurd, maar één van de vele isolatie-voor-1-euro aanbieders, Futura Internationale, is nu veroordeeld voor démarchage téléphonique illégal. Nu al die anderen nog.

Weergaven: 1841

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20191127, Overheid

Reactie van Janny O. op 27 November 2019 op 19.27

Ik denk echt niet dat ze ze (bijna) allemaal kunnen pakken. We hebben tijdelijk een ander telefoonnummer. Ik hoopte er even vanaf te zijn. Maar nee hoor, vanmiddag weer feest.

Voordat er weer allerlei tips komen, van niet opnemen. Je hebt soms een periode dat je wel op wat telefoontjes zit te wachten van mensen waar je het nummer niet van weet. Dus, we leven er maar even mee.

Reactie van Theodora Besse op 27 November 2019 op 19.54


Ik zet tegenwoordig gewoon na het eerste telefoontje, dat ik aanneem en dan meteen wegdruk, de telefoon en het antwoordapparaat uit. Als je hem dan 's avonds om een uur of zeven weer inschakelt, zie je hoeveel ongewenste telefoontjes je die dag hebt gehad. Vandaag maar liefst acht!

M'n kinderen en m'n vrienden kunnen me bereiken via mobiel of Whatsapp. Lekker rustig.

Reactie van Jako op 27 November 2019 op 21.45

@Theodora: heb je in je 'espace client' bij Red-by-SFR wel aangegeven dat ze je telefoonnummer niet mogen delen met derden?

Reactie van Theodora Besse op 27 November 2019 op 23.03


Ik heb direct gekeken, Jako, maar ik zie nergens waar dat kan. Maar ik ben met mobiel ook bij SFR RED, dan zou het daar toch ook zo erg zijn? Daar word ik helemaal nooit lastiggevallen. Ik vermoed zelf dat het komt door de website die ik voor m'n CdH heb, waar (alleen) m'n vaste telefoonnummer duidelijk is vermeld.

Reactie van martin Wierink op 27 November 2019 op 23.39

Wij hebben er ook beel last van. Wij overwegen ons abonnement bij Orange te beëindigen.

Sinds enkele maanden is er bij ons in de buurt een nieuwe mast geïnstalleerd en functioneert onze gsm naar behoren.

ik begrijp eerlijk gezegd ook niet datde providers geen paal en perk hier aan stellen, steeds meer abbonees nemen afscheid van de vaste lijn.

bij ons ook 98 van de 100 keer vals alarm

Reactie van elja op 28 November 2019 op 9.04

Ik lees hier op het forum vaak dat mensen lastig worden gevallen op hun vaste telefoon. Wij hebben al minstens 12 jaar een abonnement bij Orange en hebben ons toen meteen bij het afsluiten daarvan op de liste rouge laten zetten. Wij hebben nooit last van telefoonterreur. 

Reactie van Evert van der Weide op 28 November 2019 op 9.30

Elja, een goede suggestie. Nu even uitvinden hoe ik dat online kan doen.

Trouwens ik heb de 1 euro isolatie laten doen en dat is wel te betalen.

Reactie van Jako op 28 November 2019 op 10.12

@ Theodora Besse: Je kunt het delen van je persoonlijke gegevens hier beheren. Uiteraard kom je eerst op een inlogpagina.

Inderdaad is je CdH een reden dat je telefoonnummer publiek op internet staat hetgeen voldoende is om telefoonterreur mogelijk te maken. Kijk toch maar even op die pagina om te zien wat je in theorie allemaal afstaat aan 'partners' van SFR/Altice.

Ik wordt eigenlijk alleen nog gebeld door "waarzeggers" die niet kunnen voorzien dat ik niet gebeld wil worden, maar die zijn als 'artisan' vrijgesteld, en door frauduleuze nummers die gewoon willekeurige reeksen afwerken en de verbinding verbreken in de hoop dat je terugbelt.

@Martin Wierink: Providers hebben geen enkele motivatie om paal en perk te stellen, het is ook voor hun een verdienmodel.

Reactie van Evert van der Weide op 28 November 2019 op 10.16

Jaco, heb je ook een suggestie voor Orange om dit te beheren?

Reactie van Theodora Besse op 28 November 2019 op 10.50


Dankjewel Jako, ik heb het nu heel gemakkelijk gevonden. Ik blijk SFR nergens toestemming voor te hebben gegeven, zoals ik trouwens altijd met alle organisaties doe. Bovendien heb ik voor SFR een speciaal emailadres. Dat is het enige adres dat bij hen bekend is. En daarop ontvang ik ook nooit spam. Wel tig op m'n gmail-adres, dat op m'n website staat. Ik vermoed dus dat de pub-telefoontjes en de spam hun oorsprong vinden in m'n website.

Maar ik ben bezig mijn CdH op te heffen en dan verdwijnt ook de website. Misschien (!) houden de telefoontjes dan volgend jaar op.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

SNELMENU

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden