Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

     

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   ||  LIFTCENTRALE ||

Derde Corona prik voor alle inwoners in Frankrijk van 65 jaar en ouder

Als ik mij niet vergis, dan moeten alle 65plussers in Frankrijk vanaf 15 december verplicht een derde prik hebben. Zo niet dan vervalt hun coronapas.

Weet iemand of dit ook gaat gelden voor niet-inwoners, dus toeristen?

Alvast dank voor jullie bijdrages.

Weergaven: 3471

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20211115, Covid, Overheid

Reactie van Alice van 't Hof op 15 November 2021 op 11.02

Mijn man en ik zijn beiden 64 en hebben ons gewoon aangemeld voor een 3e prik a.s. zaterdag. Ingepland via www.doctolib.fr 

Reactie van marielle op 15 November 2021 op 11.16

Tineke, de datum is 6 maanden na je 2e prik + 5 weken. Doe je het daarna, dan vervalt inderdaad je pas tot je derde prik.

Op het journaal liet men al zien dat er aan de Belgisch/ Franse grens en Duis /Franse grens gecontroleerd wordt. Of er nu overal aan de grens gecontroleerd wordt, weet ik niet. Maar het lijkt mij logisch dat de toeristen ook aan deze eisen moeten voldoen

Reactie van Marianne Couvret op 15 November 2021 op 11.16

De derde prik is verplicht 6 maanden plus 5 weken na de tweede. Dat is dus in veel gevallen na 15 december. Hoe dat met buitenlandse toeristen geregeld gaat worden is nog een verrassing. In Nederland gaat het ongetwijfeld nog tot Sint Juttemis duren voor de boosters geregeld zijn.

Reactie van Alice van 't Hof op 15 November 2021 op 11.18

Onze 2e prik is op één week na 6 maanden geleden maar wij gaan voor een paar weken naar NL dus heb de 3e prik 1 week te vroeg ingepland, zal zien of het lukt.

Reactie van marielle op 15 November 2021 op 11.20

Alice, 1 week eerder  maakt niet uit op een vaccin. Bij mij hetzelfde

Reactie van Jako op 15 November 2021 op 11.30

Voor het vaccin maakt het niet uit, maar het kan zijn dat degene die de prik moet zetten dat niet eerder mag doen dan 6 maanden na de tweede prik. Mensen die te vroeg probeerden een 2e prik te krijgen werden ook de deur gewezen op de priklocatie waar ik was.

Reactie van Martijn de Wijk op 15 November 2021 op 11.36
Als toerist zul je een Nederlandse app met QR-code, of het bekende "Gele boekje" hebben? Waar de Franse QR-codes na zes maanden automatisch (in de app AntiCovid) op "ongeldig" worden gezet, tot de herhaalprik is gehaald, kan Frankrijk dat kunstje uiteraard niet in de Nederlandse app uitvoeren. Zeker is haast niets, maar het lijkt me hoogst onwaarschijnlijk dat je hier een probleem mee zult ondervinden.
Reactie van marielle op 15 November 2021 op 11.37

Jako, toen ik mijn 2e prik kreeg, zou er ook 6 weken  tussen moeten zitten, maar men had mij al via Doctlib, ruim een week eerder ingepland . En op medisch gebied is een week eerder (bij 6 maanden) niet erger. Dus ik zie het probleem niet.

Reactie van Alice van 't Hof op 15 November 2021 op 11.56

Voor alle duidelijkheid, mijn man en ik wonen permanent in FR.

Reactie van Ineke Stofmeel op 15 November 2021 op 12.12

Hartelijk dank iedereen voor jullie nuttige bijdrages. Ik had er even bij moeten vermelden dat ik zelf niet in Frankrijk woon. Ik heb er een tweede huis. Dus Alice: ik kan me dus niet in FR aanmelden voor een derde prik. Toch bedankt voor je melding! Ik denk dat Martijn de Wijk gelijk heeft. Want inderdaad: de Nederlandse coronapp zal niet zijn geldigheid verliezen als je je derde prik nog niet hebt. Want dat is in NL (nog) niet verplicht. Ik ga proberen contact op te nemen met de Franse Ambassade. Als ze tenminste de telefoon opnemen....

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Uw donatie is nodig

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden